Iubirea necondiționată depinde de Chakra Inimii

Continui azi informațiile despre chakre cu a patra chakră: Anahata numită și Chakra Inimii care se află în mijlocul pieptului și când este echilibrată strălucește în verde, roz și auriu.

Aferenții corporali ai acestei chakre sunt: inima, partea superioară a spatelui, cavitatea toracică, partea inferioară a plămânilor, sistemul circular sanguin, pielea.

Glanda aferentă acestei chakre este timusul. Glanda timus reglează creșterea și dirijează sistemul limfatic. De asemenea are rolul de a înviora și fortifica sistemul imunitar.

Chakra Inimii este centrul sistemului chakrelor. Ea asigura legătura dintre cele 3 chakre inferioare, fizic- emoționale, și cele 3 chakre superioare, sufletești- spirituale.

Această chakră este aferentă elementului aer și simțului tactil, care arată mobilitatea inimii între a se lăsa atinsă și a fi în contact. Apare astfel abilitatea de a fi compasivi și receptivi față de alte persoane, precum și de a empatiza cu ele.

Prin această chakră percepem frumusețea naturii, armonia muzicii, a artei și literaturii. Iar imaginile, cuvintele și sunetele se transformă în senzații.

Rolul Chakrei Inimii este unificarea prin iubire. În starea sa purificată și perfect deschisă, este vorba despre iubirea necondiționată, care nu poate fi posedată și nici pierdută.


Dacă ai acceptat faptul că experiențele de viață, dorințele și emoțiile, au un sens mai profund și că ai venit pe pământ să înveți anumite lecții de viață, atunci în Chakra Inimii se naște recunoștința profundă, fericirea și bucuria de a trăi în iubire necondiționată.

Orice negare a ceea ce experimentezi aduce separare și negativitate.

Prin chakra inimii dispunem de un mare potențial tămăduitor și transformator, atât pentru noi cât și pentru ceilalți. Iubirea de sine, recunoașterea și acceptarea cu adevărat a întregii noastre ființe, ne poate transforma radical, ne poate modela și vindeca. Iubirea de sine este de fapt condiția de bază a iubirii pentru ceilalți, pentru compasiune, înțelegere și o viață trăită cu bucurie.

Când Chakra Inimii este deschisă, radiază puternic energie în exterior și are un efect benefic asupra celorlalți.

Chakra Inimii este poarta noastră către suflet, deoarece prin acest centru ne conectăm cu scânteia divină din noi. De asemenea odată cu deschiderea și funcționarea armonioasă a acestei chakre, începe să se deschidă și Chakra Frunții.

Când Chakra Inimii este pe deplin deschisă și colaborează armonios cu celelalte chakre, tu devii un canal al iubirii divine.

Energia transmisă de tine poate ajuta oamenii liniștindu- i și vindecându- i. Emani o căldură sufletească naturală, cordialitate și fericire, și astfel deschizi inimile semenilor tăi inspirându- le încredere, compasiune și spirit de întrajutorare.

În interiorul tău nu mai au loc conflictele, îndoielile și tumultul. Doar iubești necondiționat.

Iubești pentru iubirea însăși, din prea-plinul bucuriei, fără a aștepta ceva în schimb.

Te simți la locul tău și acasă la tine în întreaga Creație. Orice ai face, o faci cu inima plină de iubire necondiționată.
Vitalitatea ta este atât de mare încât știi cu siguranță că Viața în forma ei originală, nefalsificată, nu este altceva decât o eternă manifestare a iubirii și a mărinimiei divine.

Dezechilibrele de la nivelul Chakrei Inimii te determină să- ți dorești mereu să le fii celorlalți de ajutor, chiar dacă aceștia nu îți cer acest lucru.

Când Chakra Inimii nu este purificată și echilibrată, atunci când îți ajuți semenii te aștepți, de multe ori fără să realizezi, la aprecieri și laude în schimbul a ceea ce ai făcut pentru ei. Așa te descurajezi când acestea lipsesc sau nu sunt suficiente.

De asemenea, nu ai abilitatea de a te deschide să primești iubire de la alții. Gesturile drăgăstoase și afective te deranjează. De fapt ți-ai construit ziduri interioare să nu cumva să suferi.

Funcționarea redusă a Chakrei Inimii te face vulnerabil și dependent de dragostea și simpatia altora. Dacă te deschizi în fața unei persoane și ești respins, te simți rănit și te retragi în tine ca în cochilia unui melc. Devii trist și deprimat.

Apoi când vrei să dăruiești iubire nu găsești modul potrivit de a te manifesta, din cauză că ți-e teamă de o nouă respingere.

Uneori vrei să compensezi lipsa iubirii printr- o modalitate prin care îți manifești mărinimia într- un fel impersonal, fără să te apropii mai profund de oameni. Însă când simți o apropiere sufletească prea mare te eschivezi sau te excluzi, de teama unei noi suferințe.

Dacă Chakra Inimii este complet închisă, acest lucru se manifestă prin răceală și neparticipare în relații, duse până la ne- simțire. În acest caz dezechilibrele energetice sunt foarte mari și apare inclusiv depresia.

Chakra Inimii este interconectată ce celelalte 3 chakre de mai jos, despre care ți-am povestit aici:

🔴 prima: Chakra Rădăcină aici

🟠 a doua: Chakra Sacrală aici 

🟡 a treia: Chakra Plexului Solar aici 

Vestea bună este că toate dezechilibrele și blocajele chakrelor pot fi rezolvate practicând tehnici specifice.

Ca să- ți vin in ajutor, am creat Călătoria Meditativă Pentru Curățenia Ta Interioară în care îți vei debloca Energia Vitală prin Purificarea și Echilibrarea Chakrelor. Daca îți surâde ideea, găsești toate informațiile și te poți înscrie AICI.

 

Cu drag,

Marcela Mantz

Mind & Soul Harmony Coach

 

PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.

Lasă un comentariu