Perpetuarea creativă a vieții depinde de Chakra Sacrală

În materialul anterior ți-am spus câte ceva despre prima: Chakra Rădăcină. Dacă nu l-ai citit sau vrei să îl recitești, îl găsești aici.

Azi îți povestesc despre a doua chakră: Svadhisthana numită și Chakra Sacrală care se află puțin mai jos de buric și când este echilibrată strălucește în portocaliu.

Aferenții corporali ai acestei chakre sunt cavitatea bazinului, organele de reproducere, rinichii, vezica, sângele, limfa, sucurile gastrice, sperma.

Glandele aferente acestei chakre sunt glandele genitale – ovarele, prostata, testiculele. Funcția glandelor genitale este producerea caracteristicilor masculine și feminine, precum și reglarea ciclului la femei.

Chakra Sacrală este centrul emoțiilor primare, nefiltrate, a energiilor sexuale și a forțelor creative. Este aferentă elementului apă care fertilizează și face ca întreaga lume creată să renască din nou.

Prin Chakra Sacrală noi ne împărtășim din energiile fertilizatoare și roditoare care cuprind întreaga natură. Trăim sentimentul de a fi parte a procesului creativ etern care se manifestă în noi sub forma sentimentelor și acțiunilor creative.

Chakra Sacrală este privită adesea ca sediu în care sălășluiește aspectul feminin al Divinității, sub forma forței creative. Domeniul său de influență cuprinde la bărbați organele genitale, care poartă impulsul de a genera o nouă viață. Femeile primesc impulsul creativ și fac ca din acesta să se nască o nouă viață. Ființa ce se dezvoltă este ocrotită, hrănită și primește  de la femeie tot ceea ce ii este necesar pentru bunăstarea ei.

Totodată elementul asociat – apă – are și rolul de a purifica și limpezi. Apa dizolvă și spală ceea ce s-a întărit și stă în calea curgerii sale pline de viață.

În domeniul corporal acest lucru se manifestă prin activitatea rinichilor, care separă și îndepărtează toxinele. Pe plan sufletesc, trăim aceasta prin eliberarea sentimentelor cărora le dăm curs, astfel încât să ne trăim viața cu bucurie.

Relațiile noastre cu celălalt sex sunt definitorii pentru funcționarea Chakrei Sacrale.

Când Chakra Sacrală este purificată și echilibrată viață și trăirile emoționale curg liber și natural. Ești o persoană deschisă și ai un comportament natural față de alți oameni și mai ales față de sexul opus.

Unirea sexuală cu persoana iubită îți oferă posibilitatea de a intra în dansul energiilor masculine și feminine ale creației trăind o unitate extraordinară. Efectiv simți cum fluxul creației trece prin toate structurile tale.

Când Chakra Sacrală funcționează armonios gândurile și acțiunile tale sunt originale și creative și faci totul cu bucurie și însuflețire.

Dezechilibrele la nivelul acestei chakre pot să apară încă din copilărie sau pubertate.

Poate că părinții și- au reprimat propria lor senzualitate și sexualitate și copilului i-a lipsit stimulul senzual al atingerilor, mângâierilor și afectivității. Apoi la pubertate și-a blocat complet energiile sexuale care a dus la lipsa autoaprecierii și autoprețuirii, la o rigiditate a emoțiilor și la răceală sexuală.

Adolescenții care își renegă și refulează sexualitatea ajung să își diminueze potențialul creativ, iar energiile se manifestă în moduri nepotrivite. Poate fi vorba de fantezii sexuale exagerate, de reprimarea instinctelor care erup în situații vulnerabile. Sau se folosesc de sex ca de un drog. În toate cazurile acestea, apar nesiguranța și tensiunile în relațiile cu sexul opus.

Persoanele cu Chakra Sacrală dezechilibrată sau blocată, trăiesc ducând mereu dorul unei relații sexuale satisfăcătoare, fără să înțeleagă motivul real pentru care nu se împlinește. De aceea viața lor li se pare tristă și prea puțin atrăgătoare.

Vestea bună este că toate dezechilibrele și blocajele chakrelor pot fi rezolvate practicând tehnici specifice.

Ca să- ți vin in ajutor, am creat Călătoria Meditativă Pentru Curățenia Ta Interioară în care îți vei debloca Energia Vitală prin Purificarea și Echilibrarea Chakrelor. Daca îți surâde ideea, găsești toate informațiile și te poți înscrie AICI.

 

Cu drag,

Marcela Mantz

Mind & Soul Harmony Coach

PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.

Lasă un comentariu