Energia vitală primară și supraviețuirea depind de Chakra Rădăcină

Tot ce ne înconjoară este plin de energie vitală universală. O consecință logică a acestui fapt ar fi să ne folosim conștient și direct de această energie.

Uneori o facem intuitiv dacă chakrele sunt purificate și echilibrate, pentru că ele sunt centrele de energie din corpul nostru.

Cele 7 chakre principale se situează de-a lungul unei axe verticale imaginată în centrul corpului și se află permanent într- o mișcare rotativă.

Chakrele celor mai mulți oameni au un diametru de aproximativ 10 cm.

În fiecare centru de energie sunt prezente toate vibrațiile coloristice, doar că dominantă rămâne o anumită culoare care corespunde cu rolul principal al chakrei respective.

În materialul anterior, am scris mai pe larg despre chakre. Dacă nu l-ai citit sau vrei să îl recitești, îl găsești aici.

Începând cu materialul de azi, o să- ți prezint pe scurt informații despre fiecare chakră astfel încât să conștientizezi rolul lor și care sunt consecințele dezechilibrelor sau blocării lor.

Prima chakra: Muladhara, numită și Chakra Rădăcină sau Chakra de Bază se află între anus și organele genitale și când este echilibrată strălucește într- un roșu aprins.

Aferenții corporali ai acestei chakre sunt coloana vertebrală, oasele, dinții și unghiile, anusul, rectul, intestinul gros, prostata, compoziția globulelor sanguine și a celulelor.

Glandele aferente acestei chakre sunt suprarenalele. Ele produc adrenalină și noradrenalină care au rol să dirijeze distribuția sângelui, în acord cu nevoile momentane. De asemenea suprarenalele au o influență dominantă asupra echilibrului termic al corpului.

Chakra Rădăcină ne leagă de viață fizică. Prin ea intrăm în contact cu Spiritul Mamei Pământ, simțim forță ei elementară, iubirea și răbdarea ei.

Nevoile de baza individuale și globale ale vieții și supraviețuirii pe această planetă sunt în domeniul de acțiune al acestei chakre.

Când Chakra Rădăcina este deschisă și echilibrată, atitudinea față de viața terestră, față de existența fizică este pozitivă. Starea preponderență este de acceptare și armonie în colaborarea cu Pământul, cu învățarea legilor sale.

Culoarea sa este purpuriul energiei, activității și a nucleului interior al planetei noastre.

Chakra Rădăcină ne dă stabilitatea poziției pe pământ și ne asigură energia necesară pentru activitatea noastră în lume.

Asigurarea existenței, securitatea materială, perpetuarea ființei noastre prin întemeierea unei familii, sexualitatea ca funcție trupească și mijloc de procreare țin tot de această chakra.

Chakra Rădăcina constituie sursa energiei vitale pentru următoarele chakre. Când este în echilibru cu Chakra Coroană, asigură și echilibrul interior al omului.

Când această chakră este deschisă și funcționează armonios, simți o legătură profundă, armonioasă, cu pământul și cu toate ființele.

De asemenea simți o bucurie de viață netulburată de circumstanțe, mulțumirea de a fi tu cu adevărat, stabilitate și forță lăuntrică. Astfel simți integrarea deplină în circuitul natural al vieții, echilibrul între odihnă și activitate.

Când Chakra Rădăcină funcționează armonios ți se va părea ușor să- ți realizezi scopurile, consideri lumea un loc sigur unde te bucuri de sprijin, hrană, securitate și protecție și primești cu recunoștință tot ceea ce îți este pregătit.

În cazul dereglării Chakrei Rădăcină gândurile tale se învârt mai ales în jurul situației materiale și siguranței tale, precum și în jurul dorințelor sexuale și al plăcerilor, cum ar fi mâncăruri alese, băuturi alcoolice.

Ai dorința obsesivă de a- ți procura tot ce ți-ar fi pe plac, fără să te gândești la consecințe. Această dorință de acumulare a bunurilor se exprimă adesea în plan fizic sub forma constipației și a kilogramelor în exces.

În mod inconștient, activitatea îți este îndreptată preponderent spre satisfacerea plăcerilor și a nevoilor personale. Astfel faci abstracție de nevoile celorlalți și de cerințele propriului corp, în privința alimentației raționale și sănătoase, a asigurării odihnei suficiente și a modului de viață armonios.

Când dezechilibrele durează mai mult timp, apare dependența de fantezii și dorințe încrâncenate. Și dacă apar obstacole în calea realizării lor, te enervezi și te înfurii ajungând până la agresivitate.

Așa că dacă te surprinzi că vrei să- ți realizezi prin forțare dorințele și proiectele, atunci înseamnă că la nivelul Chakrei Rădăcină sunt dezechilibre destul de mari.

Furia, ura și agresivitatea sunt de fapt mecanisme de autoapărare care apar datorită fricii de a nu pierde ceea ce- ți garantează siguranța și bunăstarea.

În cazul blocării Chakrei Rădăcină, predomină sentimentul de nesiguranță, îngrijorarea pentru ziua de mâine. Viața pe pământ este o povară, fără a putea simți bucuria fiecărei clipe.

Vestea bună este că toate dezechilibrele și blocajele chakrelor pot fi rezolvate practicând tehnici specifice.

Ca să- ți vin in ajutor, am creat Călătoria Meditativă Pentru Curățenia Ta Interioară în care îți vei debloca Energia Vitală prin Purificarea și Echilibrarea Chakrelor. Daca îți surâde ideea, găsești toate informațiile și te poți înscrie AICI.

 

Cu drag,

Marcela Mantz

Mind & Soul Harmony Coach

PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.

3 comentarii la „Energia vitală primară și supraviețuirea depind de Chakra Rădăcină”

  1. Multumesc cu recunostinta! Sunt informatii noi pentru mine . Sunt impresionata de importanta lor si ma atrag foarte mult. Sper sa ma si ajute.

    Răspunde

Lasă un comentariu