Modelarea Sinelui depinde de Chakra Plexului Solar

În materialele anterioare ți-am spus câte ceva despre:

🔴 prima: Chakra Rădăcină aici  

🟠a doua: Chakra Sacrală aici

Azi îți povestesc despre a treia chakră: Manipura numită și Chakra Plexului Solar care se află aproximativ în dreptul stomacului și când este echilibrată strălucește în galben.

Aferenții corporali ai acestei chakre sunt: partea inferioară a spatelui, cavitatea abdominală, sistemul digestiv, stomacul, ficatul, splina, fierea, sistemul nervos vegetativ.

Glanda aferentă acestei chakre este pancreasul. El secretă insulină care are o importanță hotărâtoare pentru echilibrul zahărului în sânge și pentru metabolismul hidrocarburilor. Enzimele secretate de pancreas sunt importante pentru metabolismul grăsimilor și proteinelor.

Chakrei Plexului Solar îi corespunde elementul foc. Focul înseamnă lumină, căldură, energie și activitate.

Chakra Plexului Solar constituie soarele și centrul de putere interioară al omului. Aici preluăm energia solară care hrănește corpul nostru eteric și împreună cu el și corpul fizic dându- i vitalitate.

Prin acest centru radiem energia emoțională în exterior și tot el influențează relațiile interumane, simpatiile și antipatiile, precum și capacitatea de a realiza un parteneriat emoțional durabil.

Chakra Plexului Solar este sediul personalității. Este locul unde ne găsim identificarea socială și care ne ajută să ne încadrăm în normele societății prin puterea personală, prin tenacitate și adaptabilitate.

Chakra Plexului Solar se află în legătură directă cu corpul astral, denumit și corpul dorințelor și năzuințelor, care poartă și emoțiile noastre. Aici sunt decodate, prelucrate și transformate într- o energie superioară, pulsațiile și dorințele vitale din chakrele inferioare, înainte de a fi modelate de conștientul nostru împreună cu chakrele superioare.

Un lucru asemănător se întâmplă și în corpul fizic, în funcționarea ficatului. Acesta în colaborare cu organele digestive analizează hrana separând elementele utile de cele nefolositoare, prelucrează ceea ce este util din hrană și trimite aceste materii în locurile potrivite din corp.

Acceptarea și înțelegerea corespunzătoare a sentimentelor și dorințelor, precum și a experienței de viață dobândite, face ca Chakra Plexului Solar să fie lipsită de tensiuni și să rămână deschisă. Astfel lasă lumina divină să străbată tot mai mult structurile noastre și viața noastră este luminoasă.

Starea generală a dispoziției noastre depinde în mare măsură de câtă lumină permitem să pătrundă în noi.

Când Chakra Plexului Solar este deschisă, purificată și echilibrată, ne simțim luminoși, bucuroși și împliniți lăuntric.

Dispoziția este neplăcută și tulbure când Chakra Plexului Solar este blocată sau dezechilibrată.

Cantitatea de lumină ce circulă prin noi determină claritatea percepțiilor noastre și calitatea a ceea ce transmitem. Lumina divină care pătrunde în Chakra Plexului Solar se transformă treptat în energia înțelepciunii și a plenitudinii.

Cu Chakra Plexului Solar noi preluăm direct vibrațiile altor persoane și reacționăm corespunzător calității acestor vibrații.

Când vibrațiile sunt de joasă frecvență, negative, simțim semnalul unui pericol prin faptul că Chakra Plexului Solar se contorsionează involuntar ca un mecanism de alarmă.

Când lumina din noi este foarte puternică, ea radiază în exterior și ne protejează de vibrațiile negative ale celorlalți.

Dacă Chakra Plexului Solar funcționează armonios, ai o stare de pace și armonie interioară, de împăcare cu tine, cu viața ta și cu poziția ta în lume. Îți accepți cu ușurință întreaga existență și poți să- i respecți pe ceilalți indiferent de alegerile lor.

Ai abilitatea de a percepe tot ceea ce experimentezi ca experiențe necesare dezvoltării și evoluției tale. Ceea ce faci este în acord cu legile naturale din Univers și contribui la împlinirea și evoluția semenilor tăi. Lumina din tine va radia în exterior și vei transmite energii de vibrație înaltă.

Dacă și chakrele superioare funcționează armonios, dorințele tale se împlinesc rapid atrăgând ca un magnet oportunități și oameni care să te ajute.

Viața ta este plină de înțelepciune și împlinire, care constituie moștenirea ta de drept și darul divin ce ți-a fost hărăzit.

În cazul dezechilibrelor pe Chakra Plexului Solar, ai tendința de a influența totul după înțelegerea ta, recurgând la forțare și punând presiune pe tine și pe ceilalți. De aceea apare neliniștea și nemulțumirea.

Dacă în copilărie și adolescență nu ai avut parte de apreciere, nu ai cu adevărat încredere în valoarea ta și cauți în exterior încurajarea și împăcarea care îți lipsesc în interior. Astfel dezvolți o nevoie de activitate exagerată prin care cauți să alungi sentimentul dureros al nemulțumirii. Îți lipsește relaxarea interioară și îți vine greu să te detensionezi.
Totuși privit din exterior poți fi o persoană apreciată și înstărită și poți părea plin de succes.

În loc să eliberezi emoțiile stagnante, le controlezi ascunzându- le chiar și de tine. Doar că la un moment dat ele erup și te copleșesc, fără ca tu să le mai poți controla și dirija. Astfel iritabilitatea ta în interacțiunea cu ceilalți trădează de fapt supărările pe care le-ai ascuns de-a lungul timpului.

Dacă Chakra Plexului Solar funcționează defectuos sau este blocată, adesea te simți distrus și fără chef de a face ceva. Peste tot vezi doar obstacole care te împiedică în realizarea dorințelor.

Vestea bună este că toate dezechilibrele și blocajele chakrelor pot fi rezolvate practicând tehnici specifice.

Ca să- ți vin in ajutor, am creat Călătoria Meditativă Pentru Curățenia Ta Interioară în care îți vei debloca Energia Vitală prin Purificarea și Echilibrarea Chakrelor. Daca îți surâde ideea, găsești toate informațiile și te poți înscrie AICI.

 

Cu drag,

Marcela Mantz

Mind & Soul Harmony Coach

PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.

Lasă un comentariu