ultimul lucru pe care l-ar vrea părinții

Cei mai mulți oameni au loialități față de părinții lor și astfel preiau în mod inconștient durerea lor.

Așa cum îți spuneam în materialul anterior (dacă nu l-ai citit, îl găsești aici), loialitățile reprezintă dorința de a corespunde tiparelor moștenite din familie, precum și nevoia de respectare a regulilor neverbalizate și ele se manifestă atât în plan conștient cât și la nivel inconștient.

Când erai copil poate că ți-ai închipuit că le poți alina nefericirea, suferința, durerea, reparând- o sau împărtășind- o cu părinții tăi.

Poate ai crezut că dacă trăiești și tu aceste emoții, părinții tăi nu mai trebuie să ducă singuri povara.

De aceea, te invit să reflectezi puțin la următoarele lucruri:

⁉ A suferit vreunul dintre părinții tăi emoțional, fizic sau psihologic?

⁉ Te-a durut să îi vezi cum suferă?

⁉ Ai vrut să le iei tu durerea?

⁉ În viața ta din prezent suferi la fel cum au suferit părinții tăi?

⁉ Recunoști durerea părinților tăi în tine însuți?

Ideea este ca atunci când ai loialități față de un părinte, în mod inconștient împărtășești un aspect, adesea un aspect așa zis negativ, al experienței de viață a acelui părinte.Adică repeți sau retrăiești anumite situații sau circumstanțe fără să întrevezi acea legătură care să te elibereze.

Iar ultimul lucru pe care l-ar vrea părinții este să își vadă copiii suferind în locul lor.

 

De asemenea este în dezacord cu mersul vieții să credem că noi, copiii, suntem mai bine dotați decât părinții noștri pentru a gestiona suferințele lor.

 

Părinții noștri au existat înaintea noastră. Ei ne-au îngrijit  ca noi să supraviețuim. Nu noi, copiii, ne-am îngrijit de ei când eram mici.

 

Când un copil preia povara unui părinte, conștient sau inconștient, el nu va cunoaște experiența de a i se oferi ceva și poate avea dificultăți să primească în relațiile lui de mai târziu.

 

Un copil care are grijă de un părinte de multe ori își construiește un tipar de suprasolicitare pentru întreaga sa viață și își creează o schemă care îl va face să se simtă tot timpul copleșit.

 

Vrând să împărtășești sau să duci povara părinților tăi, continui suferința familiei și blochezi curgerea forței vitale disponibile pentru tine și pentru generațiile care urmează.

 

Chiar și atunci când îți îngrijești părinții bolnavi sau bătrâni, asigurându-le ceea ce ei nu pot să facă singuri, este important să păstrezi și să respecți integritatea relației părinte– copil și să nu lezezi demnitatea părinților tăi.Apoi, din loialitate față de un părinte, poți moșteni chiar unele boli ori să ai accidente similare sau la aceeași vârstă cu ei.

 

De aceea e important să aduci la suprafață aceste loialități, să devii conștient de ele ca să poți elibera poverile pe care le-ai purtat atâta vreme.

 

Și îți și propun un scurt exercițiu pe care îl poți face singur.Dacă dorești să ți-l trimit, te rog să dai click aici.


Sunt persoane care deja l-au lucrat și iată ce au împărtășit:

Am făcut exercițiul, a fost de mare ajutor, am lucrat cu părinții, bunicii și străbunicii și am avut eliberări, mă simt mai ușoară și mai liniștită este extraordinar, simt și acum binecuvântarea lor. Mulțumesc cu iubire și recunoștință! Binecuvântări divine tuturor!
***
Mulțumesc din inimă. Am primit exercițiul și l-am făcut. Am plâns ,a fost o descărcare a acestei poveri de loialitate. Sunt acum conștientă că am trăit și am preluat ,multe din poverile mamei mele . Permit acum eliberarea. Binecuvântări dragă Marcela !

Lucrul important este că aceste loialități ascunse nu îți servesc nici ție și nici părinților tăi.Identificarea și eliberarea loialităților ascunse este un aspect important al muncii tale interioare, pentru că atunci când faci asta, poți să trăiești mult mai ușor viața pe care ești menit să o trăiești.

Bineînțeles că există și loialități mai profunde pe care s-ar putea să nu le poți conștientiza decât într-un cadru terapeutic.

 

Dacă simți că ești pregătit pentru asta, vino să ai propria ta experiență la Workshop-urile de Constelații Sistemice ReGeneration pe care le facilitez.

 

Găsești mai multe informații, mărturii ale participanților și te poți înscrie AICI

 

Te îmbrățișez cu drag,

Marcela Mantz

Terapeut și Facilitator Constelații ReGeneration

Lasă un comentariu