Relația cu Tata și Banii

În materialul anterior ți-am povestit despre cum influențează relația pe care o ai cu tatăl tău, relația cu autoritățile. Dacă nu l-ai citit sau vrei să-l recitești, îl găsești AICI.

De asemenea, relația cu tatăl tău și dinamica financiară se intersectează într-un mod profund și subtil, lăsând amprente adânci asupra modului în care te raportezi la bani și la gestionarea resurselor materiale.

Bert Hellinger – psihoterapeut și filozof german, cunoscut pentru dezvoltarea terapiei constelațiilor sistemice – susține că există o ordine și un echilibru în familia de origine a fiecăruia dintre noi care influențează modul în care experimentăm succesul și prosperitatea în viața noastră de adult. 

În relația cu tatăl, Hellinger pune accent pe respectarea și acceptarea rolului său în cadrul familiei, evidențiind că orice deviere de la această ordine naturală poate crea disfuncționalități și blocaje.

În ceea ce privește băncile și gestionarea finanțelor, acestea pot reflecta respectul sau lipsa de respect față de autoritatea tatălui. 

Dacă există disonanțe sau conflicte nerezolvate cu privire la modul în care autoritatea tatălui a fost percepută în familie, acestea pot crea obstacole în dezvoltarea unei relații sănătoase cu banii.

În contextul financiar, relația cu tatăl poate influența nivelul de încredere în propriile abilități de a gestiona bani și de a avea succes în carieră. 

Dacă tatăl a fost văzut ca o figură de succes și autoritate în aceste domenii, această paradigmă pozitivă poate constitui un fundament solid pentru stabilitatea financiară.

Pe de altă parte, dacă relația cu tatăl a fost marcată de conflicte sau de absență, aceasta poate genera dificultăți în a percepe prosperitatea financiară ca ceva accesibil. 

Există riscul de a recrea dinamici de limitare și lipsă financiară, subconștient atrăgând situații care reflectă aceste temeri.

În căutarea unei relații armonioase cu banii, învățarea de a respecta și de a onora energia financiară, așa cum a fost transmisă în familia ta, devine esențială. 

Aceasta nu implică doar gestionarea financiară pragmatică, ci și o integrare a înțelegerii profunde a rădăcinilor tale familiare și a modului în care acestea modelează relația ta cu prosperitatea.

Astfel, în viziunea lui Bert Hellinger, reconcilierea cu tatăl și ordinea familială deschide calea către o relație autentică și sănătoasă cu banii, în care resursele materiale sunt privite ca o extensie a echilibrului și armoniei din interiorul familiei. 

Este o călătorie complexă și totodată profundă, de descoperire și vindecare a relației tale cu bani în contextul înțelegerii constelațiilor familiale.

Vestea bună este că poți începe această călătorie chiar de Joi, 21 decembrie când voi facilita un Workshop de Constelații Sistemice ReGeneration.

Workshop-ul va avea loc online, pe Zoom, în intervalul orar RO 19:30 – 22:30.

În acest interval de timp vom lucra în funcție de energia celor înscriși Constelații Sistemice ReGeneration în grupul mare, în grupuri mici, interioare. 

Persoana căreia îi voi facilita propria constelație va fi desemnată în urma unei trageri la sorți, în funcție de cum sunt ghidată atunci de câmp.

Chiar dacă nu vei fi persoana căreia îi voi facilita propria constelație, te asigur că ceea ce se petrece în cadrul workshop-ului îți va aduce multe conștientizări și schimbări în bine, în următoarea perioadă.

Oricum prin Constelația interioară sau cea în grupuri mici vei experimenta direct cum funcționează pentru tine metoda.

Iar ca să poți continua să lucrezi la Armonizarea Relației cu Tata, primești Bonus: Mini Cursul Cum să ai o relație mai bună cu tine și cu ceilalți prin Constelații Interioare ReGeneration.

De asemenea, imediat după Workshop ai acces gratuit la grupul WhatsApp de suport, în perioada ce urmează până la următorul workshop din ianuarie. 

Acolo te voi ghida dacă ai întrebări, nelămuriri, în legătură cu ce ai de lucrat și cu procesul terapeutic. Iar tu îți vei face partea ta de treabă, adică să lucrezi cu tine.

De asemenea poți împărtăși din ceea ce experimentezi lucrând cu metoda ReGeneration și poți avea noi conștientizări citind ceea ce împărtășesc colegii tăi.  

Dacă ți-am trezit curiozitatea, găsești mai multe informații, mărturii ale participanților și te poți înscrie AICI.

IMPORTANT!!! Dacă nu ai mai participat până acum la astfel de workshop-uri de constelații, te rog ca înainte de a te înscrie să citești cu mare atenție toate informațiile.

Iar dacă ai întrebări sau nelămuriri, te încurajez să-mi scrii și îți răspund cu mare drag.

Te îmbrățișez cu drag,

Marcela Mantz

Terapeut și Facilitator Constelații ReGeneration

Lasă un comentariu