Cum stai cu relația cu tatăl tău?

Ai momente când îți este frică de șeful tău sau de alte figuri de autoritate cu care interacționezi?

De cele mai multe ori, relația cu tatăl tău influențează semnificativ modul în care te raportezi la autorități în viața de adult.

O relație tensionată sau abuzivă cu tatăl tău poate genera rezistență sau neîncredere față de orice formă de autoritate.

În schimb dacă relația cu tatăl tău a fost caracterizată de respect reciproc ești mai predispus să respecți autoritățile în viața de adult.

De asemenea, căutarea constantă a validării sau dorința de a satisface standardele înalte impuse de tatăl tău se va reflecta în relația ta cu figurile de autoritate din societate.

Care sunt aceste figuri de autoritate?

Șefii de la locul de muncă, mentorii din programele de dezvoltare profesională sau personală și toți acei specialiști cărora te adresezi când ai probleme de sănătate, juridice, spirituale.

De aceea, dacă vrei să transformi relația cu autoritățile, e important să lucrezi la relația cu tatăl tău, chiar dacă acesta mai este în viață sau nu.

Chiar dacă acum ai o relație armonioasă cu tatăl tău, se poate ca în profunzimea subconștientului tău să existe anumite emoții reprimate pe care le-ai simțit față de el când erai copil, adolescent sau chiar adult.

Iar aceste emoții reprimate pot ieși la suprafață când ți-e lumea mai dragă și nu înțelegi de ce te comporți ciudat.

Acum, din perspectiva sistemică, aceste emoții reprimate sunt poveri ale unor părți din tine sau aspecte ale personalității tale rămase “înghețate” în timp pentru că au trecut prin experiențe dureroase la vremea aceea.

Iar în cadrul Constelațiilor ReGeneration, poți descoperi care sunt aceste părți din tine care suferă, ca să le poți sprijini să ajungă la echilibru și armonie.

De fapt constelațiile sunt o metodă terapeutică foarte eficientă prin care ai acces la o radiografie extrem de precisă a ceea ce este în subconștientul tău.

De asemenea constelațiile dezvăluie dinamicile distructive din sistemul familial, dinamici care nu sunt vizibile altfel.

Asta se întâmplă și dacă ți se facilitează propria ta constelație și dacă ești ales reprezentat în constelația care se lucrează și dacă ești doar participant.

Energia câmpului care se creează acolo lucrează pentru toată lumea.

Dacă rezonezi cu ce ai citit până acum și simți să-ți armonizezi relația cu tatăl tău, am o veste buna pentru tine.

Joi, 21 decembrie, facilitez un Workshop de Constelații Sistemice ReGeneration chiar cu aceasta tematică.

Workshop-ul va avea loc online, pe Zoom, în intervalul orar RO 19:30-22:30.

Găsești mai multe informații, mărturii ale participanților și te poți înscrie AICI.

IMPORTANT!!! Dacă nu ai mai participat până acum la astfel de workshop-uri de constelații, te rog ca înainte de a te înscrie să citești cu mare atenție toate informațiile.

Iar dacă ai întrebări sau nelămuriri, te încurajez să-mi scrii și îți răspund cu mare drag.

Te îmbrățișez cu drag,

Marcela Mantz

Terapeut și Facilitator Constelații ReGeneration

2 comentarii la „Cum stai cu relația cu tatăl tău?”

  1. Buna ziua
    Am citit mesajul și rezonez . Am și eu o întrebare am crescut intr o familie cu certuri și bătăi , erau momente cant eram bătută ,umilita de tatăl meu , acum am ajuns la o vârsta de 53 de ani , cu doua divorțuri , mai multe relații neamplinite și pe moment in afara unei relații . Ce legătura poate sa aibă . Multumesc cu recunoștință

    Răspunde
  2. Relația mea cu tatăl a fost una de respect,a fost modelul meu în viața de,,așa da”,l-am iubit f.mult,,corectitudinea,integritatea,altruismul,când mai avea certuri cu mama ,erau de la bani,iar eu țineam întotdeauna cu el,mi se părea că este neîndreptățită cearta.
    Îl iubesc,foarte mult chiar daca s-abmutatvla ceruri,și nu am apucat să-i spun asta(el la început nu m-am vrut căcăm fost fetiță ,el vroia băiat).

    Răspunde

Lasă un comentariu