„Pe mine nimeni nu mă iubește”

dureri capAnda a venit la ședințe individuale pentru că de câteva luni are dureri mari de cap.

Fusese la medici, luase pastile, însă durerea nu răspundea la nici un tratament.

Am început să explorez împreună cu ea rădăcina acestei dureri și am ajuns la o convingere limitativă care o sabotase ani de-a rândul și anume

Pe mine nimeni nu mă iubește”

Anda și-a amintit că, atunci când a venit pe lume frățiorul ei, s-a simțit dată la o parte pentru că toată atenția părinților ei s-a îndreptat către bebeluș.

Avea 3 ani și nu înțelegea de ce „prințesa” de până atunci căzuse în dizgrație. De multe ori își lua jucăria preferată, un ursuleț de plus, se retrăgea într-un loc unde să nu o găsească nimeni și plângea. Vorbea cu ursulețul și îi povestea ce i-au făcut mama și tata și concluzia ei era că „pe mine nimeni nu mă iubește”.  

Așa a început să fie răutăcioasă atât cu părinții cât și cu fratele ei. Mama, fiind ocupată cu cel mic, nu a înțeles de unde venea această răutate a Andei și de aceea o pedepsea destul de des. Ușor, ușor, Anda s-a închis în ea și „inima i s-a împietrit” cum spune ea.

Datorită acestei convingeri a atras în viața ei persoane care să îi confirme că pe ea nimeni nu o iubește. Relațiile ei cu bărbații au fost dezastruoase și nu a avut noroc nici în căsnicie pentru că este deja la a treia căsătorie și nici aceasta nu funcționează. I-a fost foarte greu să înțeleagă că cei din exterior doar oglindeau o convingere puternică formată în copilărie.

rautate

„- Eu nu urăsc pe nimeni, dar ceilalți mă urăsc pe mine! Am făcut tot posibilul să-i înțeleg chiar dacă ei nu mă iubesc.”

Chiar și din propoziția pe care am citat-o transpare o învinuire și un ton iritat care înseamnă răutate.

 Când o persoană se teme că nimeni nu o iubește, fluxul de energie a iubirii se lovește de un zid.         

 Fără iubire adevărata viață încetează. Pe măsură ce frica crește se înmulțesc și insuccesele, pentru că persoana le atrage prin frica ei. Cea ce suferă, de obicei, începe să lupte pentru a înlătura obstacolul. Lupta presupune întotdeauna și o doză de răutate. Răutatea este reacția inconștiență la absența iubirii. Răutatea își are izvorul în frica că „nimeni nu mă iubește”.

iubeste - armonie in suflet

În cadrul ședințelor le reamintesc clienților că ei și-au ales părinții tocmai pentru a învăța anumite lecții de viață și în cazul Andei este vorba de lecția iubirii și în special a iubirii de sine. Doar atunci când se va iubi cu adevărat, va ști cum să ii iubească pe ceilalți și ceilalți o vor iubi la rândul lor.

 Îți poți învăța lecțiile de viață prin ascultare sau prin opoziție.  

Marea majoritate a oamenilor le învață prin suportarea consecințelor naturale ale nerespectării legilor universale. 

 Atunci când suferi suficient de mult timp, devii mult mai deschisă în fața noilor învataturi și ești dispusă să faci orice efort pentru a elimina suferința, indiferent cât de mare  trebuie să fie dedicația ta. 

 Există totuși posibilitatea să înveți mult mai ușor, fără să experimentezi prea multe suferințe,  când înveți din experiențele celorlați și ești dispusă să integrezi lecțiile în viața ta  fără să mai aștepți să fii testată,… adică fără suferință. 

Atunci când suferința ajunge insuportabilă, și nu îți mai dorești altceva decât alinare, ești mult mai dispusă să asculți și să cauți răspunsuri. 

Starea de disconfort nu poate dura decât dacă îi opui rezistență. 

Toate lucrurile cărora le opui rezistență persistă.  

Atunci când opui rezistență în față unei dureri sau a unei situații, durerea sau situația pe care dorești să o elimini nu numai că nu dispare, dar devine și mai acută. 

 Amintește-ți că tot ceea ce ți se întâmplă are un scop precis: acela de a te ajuta să crești și să te maturizezi din punct de vedere spiritual. Când îți vei ridica nivelul de conștiință suficient de mult pentru a- ți da seama că toate încercările și toate schimbările de planuri reprezintă șanse de a crește spiritual, viața ta va deveni un joc, o sărbătoare continuă, și o vei percepe infinit mai amuzantă. De aceea, fii conștientă de toate aspectele vieții tale.

 Dacă ești pregătită  pentru schimbare, astfel încât  să îți trăiești viața la potenţialul ei maxim,  îți sugerez să începi să aplici pașii de mai jos:

 iartă-te pe tine însuți – detalii aici  Iubirea și iertarea te ajută să-ți vindeci sufletul

 iartăți mama, tata, frații, surorile, soțulsoția – detalii aici  Iertarea și imposibilitatea de a ierta

 eliberează resentimentele, regretele, răutatea  – detalii aici   Le-am îngropat atât de adânccă nici nu mai pot să le scot

 practică în poziția fetusului, dându- ți voie să plângi, meditația Dragoste copilului interior

 înlocuiește convingerile care te limitează – detalii aici   Convingerile limitative

 învață să te iubești, respecți și stimezi pe tine – detalii aici  Cum recunoști că nu te iubești pe tine

iubire de sine - armonie in suflet

Atunci când te bucuri de propria prezență,

te iubești nu pentru că ești cineva anume,

ci pentru că ești așa cum ești.

Cu cât te iubești mai mult,

cu atât mai mult te bucuri de viață,

inclusiv de prezența celor din jurul tău.

Don Miguel Ruiz

robot

Atunci când nu ești prezentă în viața ta, tu ești ca un 

robot programat,   

care interpretează informațiile primite într-o manieră îngustă și rigidă, considerându-le adevărate orice ar fi, fără să reflecteze la ele și fără să le pună vreodată la îndoială.

Când ești conștientă de ce se întâmplă în momentul prezent,  te eliberezi de tirania vechilor tipare mentale  și experimentezi  viața ca pe o continuă surpriză.

Propune-ti să devii din ce în ce mai conștientă de ceea ce simți, de ceea ce gândești, de toate cuvintele pe care le rostești și de toate reacțiile tale.  Conștiența conduce întotdeauna  la obținerea unor rezultate mai bune.

Devino conștientă de provocările vieții chiar în timp ce acestea apar. Consideră-le  niște  simple oportunități de a crește din punct de vedere spiritual și fii recunoscătoare pentru aceste ocazii.

 S-ar putea să ți se pară un proces anevoios, așa cum li se pare multor persoane care îmi cer îndrumare pe mail, însă e vorba de tine și modul în care îți trăiești viața.

 Dacă îți place cum arată viață ta acum, continuă să faci aceleași lucruri ca până acum.

 Dacă nu îți place realitatea în care trăiești și pe care ai creat-o,  te încurajez să începi să lucrezi cu tine.

 Bineînțeles că în ședințele individuale se obțin rezultate mult mai repede, diferența este că dacă lucrezi singură nu mai trebuie să investești și bani, pe lângă timp.

 

Cu drag,

Marcela

PS Te invit să scrii la comentarii cum rezonezi cu pașii pe care ți i-am propus sau ce metode ai testat tu și funcționează. Dacă crezi că acest articol ii poate ajuta și pe prietenii tăi, distribuie-l folosind butoanele de mai jos.

16 comentarii la „„Pe mine nimeni nu mă iubește””

 1. ” Toate lucrurile carora le opui rezistenta persista”. Da, asa este. Din pacate m-am convins de chestia asta pe propria-mi piele.

  Răspunde
 2. Bună Marcela
  Pentru a primi iubire mai întâi este de preferat să iubești la rândul tău, cum poți să prețuiești iubirea sau cum vrei să fii în posesia ei dacă nu știi să construiești iubirea. Este ca si cum ti-ar place cireșele dar tu nici nu știi cum arată un cireș, nu ai îngrijit nici o dată de un pom, nu l-ai stropit, nu l-ai udat pe vreme secetoasă, nu ai tăiat din ramurile lui de prisos primăvara.
  În Luca 6 cu 31,32,33 Isus face referire la ceea ce trebuie să faci pentru a simți până în adîncul sufletului iubirea și a înțelege multe despre ea.
  31. Ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel.
  32. Daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata vi se cuvine? Si pacatosii iubesc pe cei ce-i iubesc pe ei.
  33. Daca faceti bine celor ce va fac bine, ce rasplata vi se cuvine? Si pacatosii fac asa.

  Așa că mai întâi dăruiește, nu judeca dacă nu primești ceva
  în schimb pentru că această atitudine de a nu primi nimic la schimb este ea însăși o dovadă a iubirii.
  Tot Isus in Luca 6 spune:

  37. Nu judecati, si nu veti fi judecati; nu osanditi, si nu veti fi osanditi; iertati, si vi se va ierta.
  38. Dati, si vi se va da; ba inca, vi se va turna in san o masura buna, indesata, clatinata, care se va varsa pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura.”

  Am ales motivul bibliei pentru iubire fiindcă dacă este ceva ce-mi place nu mă interesează sursa ci ceea ce trezește în sufletul meu și sper ca cei ce vor citi comentariul meu să mă aprecieze așa cum simt ei.
  Pentru încheiere vreau să pun în valoare și altă părere a unui om ce a trăit cu mult înaintea noastră și in apogeul vârstei sale (cam pe la 1890-1920) a lăsat pentru noi mici învățături.

  Arta de a învinge

  Sa ai curajul sa spui da Sa ai curajul sa spui nu Si-n fiecare clipa grea Sa fii mereu acelasi Tu! Sa stii sa crezi Cand altii te inseala Sa te ridici Cand altii te doboara Sa poti pastra Ce altii vor s-alunge Sa stii sa razi Cand sufletul iti plange Si cald tu sa ramai . .. Chiar daca afara ninge Aceasta-i arta … De-a invinge!” Rudyard Kipling

  Se pare că acum mai mult ca niciodată avem nevoie de învățăturile tuturor celor ce au fost înaintea noastră, pentru a nu suferi în această viață pe pământ.

  Vasile P,

  Răspunde
 3. Problema este cu persoana care spune ca nimeni nu-l/o iubeste. Daca nimeni nu te iubeste atunci nu cu alti oameni este problema, ci cu tine. Nu faci lucrurile bine.

  Răspunde
 4. Ca esti iubit de oameni sau nu, nu conteaza prea mult. Esti iubit neconditionat de sinele tau superior, nu exista pacate nu exista judecata. Daca cititi Cartea Alba a lui Ramtha (este pe net in format pdf) acolo gasiti explicatiile.

  Răspunde

Lasă un comentariu