Iubirea și iertarea te ajută să-ți vindeci sufletul

iubirea si iertarea

Irina e o femeie frumoasă, trecută de 40 ani, a cărei mama a decedat când ea avea 12 ani. A resimțit din plin lipsa ei și pentru că are un frate mai mic cu doi ani ca ea. Tatăl era ocupat cu serviciul, așa că de toate treburile gospodărești și de creșterea fratelui s-a ocupat aproape singură. A făcut față multor provocări și i-a reușit cam tot ce și-a propus. Marea ei supărare e că nu mai vorbește, de ceva ani, nici cu tatăl care între timp s-a recăsătorit, nici cu fratele ei.

Mi-a scris un mail și a început terapia. Lucrând cu ea, a ieșit la suprafață o convingere limitativă care a sabotat-o în multe situații. Și ca să înțelegi mai bine cum decurge „săparea” pentru descoperirea unei convingeri cheie, o să îți redau o parte din conversație:

– Irina, de fapt ce te supără cel mai mult la această situație? am întrebat-o eu.

– Păi, toată lumea petrece sărbătorile în familie, cu părințîi, cu frații și surorile, și eu nu am cum.

– Înțeleg că în această situație nu ai cum să îți petreci sărbătorile cu ei…ce ai putea face ca să îți îndeplinești această dorință?

A tăcut destul de mult, apoi a răspuns:

– Aș putea să mă împac cu ei.

Și iar a tăcut. O priveam cu mare atenție și am așteptat să continue.

– Aș putea, dar nu vreau…nu vreau.

A început să plângă și printre lacrimi am auzit-o spunând:

– Dacă le-aș propune eu să ne împăcăm ar însemna că accept punctul lor de vedere. Și nu vreau…pentru că întotdeauna eu am dreptate.

– Înțeleg…tu ai întotdeauna dreptate.

Aproape că nici nu terminasem să subliniez ceea ce ea tocmai spusese și starea de spirit i s-a schimbat.

– Da, eu întotdeauna am dreptate. Așa îmi spunea tata mereu : Irina, tu și când nu ai dreptate, ai dreptate.

Tatăl ei îi spunea așa ca să o motiveze să facă față treburilor gospodărești și „conflictelor” cu fratele ei mai mic. Făcea acest lucru pentru că așa credea el că e mai bine să păstreze armonia în familie.

Convingerea limitativă, care a împiedicat-o ani în șir să nu aibă relații așa cum și le-ar fi dorit, nu numai cu familia ci și cu alte persoane, a ieșit la suprafață.

Eu și când nu am dreptate, am dreptate.

Această convingere nu îi dădea voie să accepte și punctul de vedere al celorlalți. De aceea se supăra și încheia relațîile foarte des. Nu putea să ierte și și-a creat multe resentimente. Am înlocuit această convingere cu una nouă:

Fiecare persoană are dreptate în felul ei;

respect și accept toate punctele de vedere așa cum le respectă și acceptă divinitatea.

Abia apoi am putut să trecem la eliberarea resentimentelor față de tatăl și fratele ei, și așa a și putut să îi ierte pentru percepțiile lor diferite de ale ei.

Mi-am amintit povestea Irinei, azi când am citit un mail primit de la ea, în care îmi spunea că este fericită pentru că își va petrece sărbătorile de Paște cu familia ei. De asemeni mulțumea Universului pentru această minunată tehnică care a ajutat-o să își rezolve atât de repede această problemă.

Eu îi mulțumesc Irinei că a acceptat să îți împărtășesc povestea ei. Cu siguranță te va ajuta și pe tine să conștientizezi dacă ai această convingere.

S-a constatat că ura, critică, resentimentele, învinovățirea sunt niște sentimente negative extrem de otrăvitoare pentru suflet și chiar pentru starea de sănătate. Poate ai observat și tu că după ce te-ai certat cu cineva, schimburile de replici s-au derulat în continuare în mintea ta, în plan invizibil, o perioadă destul de mare de timp. Aceste replici se manifesta în plan subtil sub forma emisiei energiilor gând. De aceea e important să răspunzi la critici cu iubire, iertare și înțelegere. Procedând așa, formele gând de vibrație joasă nu vor găsi focar de corespondență în tine, nu te vor putea atinge. Dacă crezi că iertarea e o stare de înjosire, e doar o convingere limitativă. Iertarea se naște din iubire și înțelepciune, așa cum se spune „înțeleptul cedează primul”.

Cu metodele pe care le folosesc în ședințele individuale, schimbarea convingerilor și eliberarea resentimentelor se face rapid, pentru că se lucrează direct cu subconștientul.

Ce poți face tu singură?

Dacă când îți amintești de o persoană mai ai încă resentimente, îți sugerez să dizolvi în iubire necondiționată și iertare toate aceste energii care s-au cuibărit în sufletul tău.

Trece în revistă toate nemulțumirile care au dus la critici, poartă un dialog subtil cu persoana în cauză și spune din adâncul inimii tale, cu sinceritate:

Te iert acum în totalitate și te absolv de orice vină.

Fii liber și trăiește așa cum îți dorești și cum este spre binele tău cel mai înalt.

Rostește această formulă până când simți că iubirea  îți invadează sufletul.

Când vei elibera acea persoană din cușca energetică a resentimentelor te vei elibera, de fapt, pe tine. Sufletul tău își va găși pacea și liniștea interioară.

Dacă în timpul procesului de introspecție îți dai seama că și tu ai provocat suferință persoanei, fă tot posibilul să nu te învinovățești. Continuă procesul de vindecare cerând, tot în plan subtil, iertare acelei persoane și rugând-o să te absolve de orice vină. Și iartă-te și tu:

Mă eliberez acum de orice vină. Sunt liberă și trăiesc în pace și liniște sufletească așa cum e spre binele meu cel mai înalt. 

Aplică această metodă într-o stare de sinceritate deplină și vei constata că simți o ușurare. Astfel te eliberezi și te vindeci pe tine însuți și pe de altă parte îl dezlegi și pe celălalt de resentimentele tale. Chiar dacă cealaltă persoană nu știe că tu ai realizat acest procedeu pentru a o ierta, la nivel energetic va avea un efect benefic și asupra ei. A ierta pe cineva nu înseamnă ca de acum înainte să fii de acord cu percepțiile acelei persoane, ci să trăiești o stare de înțelegere superioară, însoțită de o stare de compasiune.

Pentru unele situații în care conflictul a fost de lungă durata, este necesar să reiei procedeul până când vei simți că te-ai vindecat în totalitate și nu mai simți nici un fel de resentiment, ură sau ranchiună față de persoana în cauză.

De asemenea, te poate ajuta în procesul iertării meditația de mai jos.

Reamintește-ți că:

Tu ai putere asupra minții tale,

nu asupra evenimentelor din afară.

Când vei realiza asta îți vei descoperi puterea. 

Marcus Aurelius

Te invit să faci „curățenie” în sufletul tău. Acceptă-i și respectă-i pe ceilalți așa cum o face divinitatea și îți vei redobândi pacea și liniștea interioară. Iubirea și iertarea sunt cheia către armonia din sufletul tău.

 

Cu drag,

Marcela

 

Îți mulțumesc că faci parte din comunitatea Armonie în suflet și  dacă simți,  lasă  un comentariu și distribuie  articolul.

Articolul anterior
Articolul următor

Citeste articole asemanatoare

Lasă un comentariu

44 de comentarii la „Iubirea și iertarea te ajută să-ți vindeci sufletul”

  • Cu mare drag, Simona. Ma bucur ca iti este de folos. Universul lucreaza intotdeauna pentru noi prin ceilalti, astfel incat sa fie spre binele suprem al tuturor.:)

   Răspunde
 1. Marcela inainte nu eram asa si iertam pe oricine mi-a facut rau insa acum nu mai pot fii asa orgoliul din mine nu ma lasa sa fiu tot eu cea care cedeaza, dar voi incerca macar la nivel energetic sa ma eliberez si sa ma eliberez de aceasta energie negativa care sa stii ca ma macina pe dinauntru si ia din energia mea care ar trebui sa o focalizez spre alte lucruri mai bune.

  Răspunde
  • Cristina, a ierta nu inseamna a ceda. A ierta pe cineva nu inseamna ca de acum inainte sa fii de acord cu perceptiile acelei persoane, ci sa traiesti o stare de intelegere superioara, insotita de o stare de compasiune.Fiecare persoana a venit pe pamant sa experimenteze altceva.

   Răspunde
 2. Iti multumesc Marcela pentru acest articol minunat. Cu totii avem nevoie de aceasta curatenie de primavara . Mi-a placut cum ai spus : „ura, critica, resentimentele, invinovatirea sunt niste sentimente negative extrem de otravitoare pentru suflet si chiar pentru starea de sanatate
  Iertarea se naste din iubire si intelepciune, asa cum se spune “inteleptul cedeaza primul”.
  Succes in continuare.
  Cu prietenie, Petruta!

  Răspunde
  • Petruta, ma bucur ca ai rezonat cu ce am scris. Iubirea si iertatea sunt cheia catre armonia din sufletul fiecarei persoane. In acelasi timp avem liberul arbitru sa iertam sau nu.

   Răspunde
 3. Am experimentat aceste stari.
  Linistea, eliberarea pe care o simti atunci cand ierti este fantastica. Simti cum corpul tau, mintea ta zboara.
  Nu poti exprima in cuvinte! E necesar sa experimentezi.
  Multumesc Marcela pentru ca mi-ai adus aminte.

  Răspunde
  • Grigore, important e ca ai constientizat. Fa o lista cu toate persoanele fata de care mai ai resentimente si incepe sa aplici ceea ce am scris in articol. Multumesc pentru apreciere.

   Răspunde
 4. Ba nu! Mai am ceva de adaugat… Dar daca eu, totusi…nu-mi doresc impacarea? Adica doar sa-i iert in sufletul meu, sa recunosc ca nu am intotdeauna dreptate si…doar atat…

  Răspunde
  • Alexandra, important e sa te hotarasti ce vrei. Incepe prin a-i ierta in sufletul tau si a te ierta pe tine. Dupa acest proces de vindecare o sa iti dai seama si daca iti doresti sa te impaci cu acele persoane. 🙂

   Răspunde
 5. ESTE F ADEVARAT, CA NOI TREBUIE SA NE IMPACAM CU NOI INSINE SI APOI SA TRIMITEM CATRE CEILALTI IUBIRE SI DRAGOSTE SI VOM PRIMII MULT MAI MULT DECIT AM DARUIT.DORESC CA DUMNEZEU SA NE LUMINEZE MINTEA SI SUFLETUL LA TOTI SA PUTEM TRAI IN ARMONIE SI RESPECT.
  MULTUMESC MARCELA PT.TOT SA FII LUMINATA!

  Răspunde
 6. Buna Marcela.
  Astazi am recitit materialul de la tine si voi incerca sa-l aplic,vreau sa ma impac cu toti pe care ii cunosc si sa fiu eu linistita sufleteste pt.Sf.Sarbatorii Pascale.Asa cum spui tu sa facem curetenie de Primavara in sufletul nostru.
  Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti!
  O zii buna cu lumina si armonie!

  Răspunde
 7. Buna dimineata Marcela si o zi superba de duminica floriilor iti doresc!Am citit si eu articolul tau in legatura cu,curatenia de primavara!Eu personal am incetat sa mai judec pe cineva sau sa ma mai intereseze de ceia ce fac.Asa cum spuneai fiecare are propriul lui liber arbitru in tot ceia ce face sau spune.Dar as vrea sa-ti relatez si eu o situatie nu a mea,ci a unei vecine care nu a vorbit cu o alta de 7 ani de zile.Eu citisem cartea „Vindecarea cu Ingeri a lui Doreen Virtue si i-am dat cartea si vecinei mele.Dupa ce a citito s-a impacat cu toata lumea,mergand ea sa-si ceara iertare si nemaiconsiderand ca este josnic sa-ti ceri iertare.Iti spun sincer Marcela aceasta femeie are 75 de ani,dar de cand a citit cartea si a vazut filmul „Poti sa-ti vindeci viata” toata lumea o intreaba ce a patit,ce s-a intamplat cu ea de este asa de vioaie si de tanara.Ca veselia,voia buna si iubirea te schimba nu numai in interior ci si in exterior!Este o femeie singura care ducea o viata solitara,dar acum nu se mai simte singura.A facut timp de vreo 3 luni exercitiul cu oglinda.Chiar daca o situatie este mai serioasa ea nu mai poate sta serioasa.Imi spune ca ii rad toate in interiorul ei!Venise sa-mi multumeasca pentru ca este ceea ce este acum.Eu i-am explicat ca trebuie sa-si multumeasca siesi si bunului Dumnezeu care a fost alaturi de ea.Cand are cate-o problema isi roaga ingerasii sa o ajute si de fiecare data situatia ei se rezolva!Vindecarea cu ingeri am comunicato si nepoteilor mei,fratilor mei si sunt incantati ca atunci cand isi chiama fiecare ingerul lor pazitor si le da spre rezolvare o problema, problema se rezolva de fiecare data!Daca ai in interiorul tau iubire,pace lumina si armonie,este imposibil ca inafara sa iasa altceva!Eu cel putin asa cred.Am fete plecate(prietene de-ale mele) in Italia si cand vorbesc cu ele-mi spun ca sunt ca un balsam, ca vorbind cu mine simt o stare de bine!M-as bucura enorm sa pot darui tutrora linistea,iubirea dragostea si armonia din sufletul meu!Iti doresc o zi superba dupa cum esti si tu de superba ingeras de lumina al meu!Iti multumesc ca existi si ca ma inveti atatea lucruri minunate!Pace si lumina!<3

  Răspunde
 8. Multumesc foarte mult Marcela pentru ceea ce scrii. Incerc de mult timp sa fac pace si sa iert pe toata lumea. Sunt inca la inceput, este foarte greu, dar insist. Sper ca voi reusi in cel mai scurt timp sa „eliberez” si sa ma eliberez.
  Succes in continuare!

  Răspunde
 9. Buna ziua!vorbim despre iubire,iertare…….daca nu te iubesti tu pe tine nu poti iubi atunci pe nimeni……….nu cunosti ce inseamna iubirea!neiubind pe nimeni nu poti ierta…..nu stii sa destingi,iubirea de cei rau………..pentru tine este mereu o presiune in inima………nu poti oferii ceea nu nu cunosti………iubirea!Iubeste-te pe tine ca persoana ca apoi sa iubesti pe semenii tai,chiar de te jicnesc,urasc,invidiiaza etciarta-te pe tine ca apoi sa poti ierta pe alti!totul este simplu dar complicam noi totul!Nu ne cunoastem suficient!Iar omul este foarte complex!

  Răspunde
  • Nicoleta, tocmai pentru ca nu ne cunoastem suficient si este mai greu sa descoperim ce ne place la noi, Universul ne trimite „oglinzi”. Si da, iubirea de sine e foarte importanta. Multumesc pentru comentariu.

   Răspunde
 10. Incerc de mai mult timp sa ma impac cu mine cu trecutul meu,cu frustarile din viata mea.Acum constientizez;toate nemultumirile trecutului, m-au format pt viata ca persoana cu un comportament integru si respect fata de DUMNEZEU.Acum constientizez in urma studierii materialului de la ATELIERUL DE DEZVOLTARE PERSONALA,cum trebuie sa percep persoanele din preajma mea.Valorile personale din ROATA VIETII sunt diferite in functie de vibratiile noastre si este normal sa nu fim in rezonanta cu toate persoanele.pt.MULTUMIREA NOASTRA SUFLETEASCA ESTE BINE SA IERTAM PE TOTI CARE NE-AU GRESIT,in acelasi timp si noi sa cerem iertare DIVINA la tot ce am gresit ca sa fim in rezonanta totala cu sufletul nostru.In acest fel ne vom simtii mai bine.Este bine sa ne focusam pe ideia ca fiecare persoana este unica si speciala.
  Este bine sa incercam sa ne dam silinta sa intelegem lucrurile din perspectiva celuilalt.Sa incercam sa transmitem verbal si in gind iubire ,iertare ,dragoste si compasiune. In acest mod de comportare eu ma simt mai bine, sunt MULTUMITA SI RECUNASCATOARE de ceea ce primesc de la DIVINITATE.
  armonie si lumina in suflet,va doresc!
  MARIA.

  Răspunde
 11. Frumos, felicitari!
  De 10 ani ma chinui sa iert, sa uit, dar e imposibil. Am iertat de nenumarate ori, dar 2 persoane care ar fi trebuit sa fie cele mai importante din viata mea, nu le pot ierta.

  Răspunde
  • Raluca, multumesc pentru gandul bun. In ceea ce priveste situatia ta cu cele 2 persoane, sugestia mea este sa practici in continuare iertarea. La un moment dat vei reusi. 🙂

   Răspunde
 12. Este foarte important sa ne iertam si sa ne intelegem pe noi insine.Este si mai important sa iertam sincer si sa eliberam emotional persoanele din viata noastra. Fiecare persoana este o entitate aperte si nu trebuie sa o judecam dupa gandirea noastra. Multumesc.

  Răspunde
 13. Buna Marcela!Practic iertarea de ceva timp si ma simt excelent,de cate ori imi amintesc de o persoana cu care am avut un conflict si nu numai,o iert si ma iert si pe mine.Formula mea,te iert….de acum si de alta data si te eliberez de acum si de altadata si ma iert si pe mine si ma eliberez de acum si de altadata.Multumesc si o zi minunata iti doresc

  Răspunde
 14. Ma bucur enorm ca am găsit acest site. La momentul potrivit. Îți mulțumesc din suflet draga Marcela. Doamne ajută.

  Răspunde
 15. Ma straduiesc din rasputeri sa iert un barbat care m-a mahnit foarte tare.Cand am descoperit ca de fapt era un profitor sentimental am simtit o mahnire f mare.Parea foarte sincer cand el profita de doua femei deodata.Nu stiu cum as putea sa iert cand eu il blestem in fiecare zi.

  Răspunde
  • Rodica, sugestia mea este sa constientizezi ca prin comportamentul tau zilnic iti faci tie rau, nu lui. Iertarea te ajuta pe tine sa iti eliberezi sufletul. Acum, depinde ce e important pentru tine: sa ai dreptate sau sa te simti bine.

   Răspunde

Lasă un comentariu