Cum ne ajută Constelațiile să trăim vieți mai sănătoase, mai împlinite și fericite

Constelațiile sunt o metodă terapeutică foarte eficientă prin care avem acces la o radiografie extrem de precisă a inconștientului personal. 

De asemenea constelațiile dezvăluie dinamicile distructive din sistemul familial, dinamici care nu sunt vizibile altfel.

Ideea care stă la baza constelațiilor este acceptarea la un nivel foarte profund a tot ceea ce a fost, exact așa cum a fost. 

Oricum trecutul nu mai poate fi schimbat. 

Doar că atunci când acceptăm tot ceea ce am experimentat, ne redobândim puterea interioară și trăim o viață împlinită.

Adesea în conștiința colectivă a unei familii există poveri și traume neprocesate de generațiile anterioare.

Iar dacă acestea rămân nerezolvate sau nerecunoscute, vor fi preluate de noii membri ai sistemului familial respectiv.

Suntem cu toții influențați de ceea ce au trăit strămoșii noștri, de destinele și de secretele lor. 

De ceea ce știm și, mai ales, de ceea ce nu știm despre ei. 

Suntem adesea identificați cu destinele altor membri ai familiei noastre, din loialitate și iubire inconștientă față de ei. 

Conştientizarea faptului că prin loialități inconştiente faţă de străbuni, părinți sau alte rude putem face alegeri care nu ne aparţin întru totul, este o descoperire eliberatoare ce apare în cadrul constelațiilor. 

Nu suntem condamnaţi să repetăm vieţile părinţilor şi bunicilor noştri. 

Avem libertatea de a alege.

Așadar, constelațiile ne ajuta să ne eliberăm de aceste influențe din trecut, prin recunoașterea existenței lor și descoperirea loialităților și conexiunilor profunde.

Cu ajutorul constelațiilor întrerupem acest cerc vicios, aceste tipare, reușind astfel să trăim vieți mai sănătoase, mai împlinite și fericite.

Iar Constelațiile ReGeneration abordează sistemic problemele emoționale, dinamicile interne și familiale, relațiile.

Adică țin cont de faptul că o persoană este atât un individ, de sine stătător, precum și un produs al mediului, familiei în care s-a format și dezvoltat.

Apoi, în plus față de celelalte tipuri de constelații, în Constelațiile ReGeneration se acordă atenție și părților din interiorul ființei tale.

Din punct de vedere sistemic în interiorul fiecăruia dintre noi există ca o familie, formată din părți și Sine.

Sinele este esența noastră profundă și aduce multă blândețe, iubire și vindecare, odată ce este manifestat.

Părțile sunt aspecte ale personalității noastre de la diferite vârste care au trecut prin experiențe de tot felul și au rămas blocate în timp.

Ele sunt părți protector și părți prizonier și fiecare dintre ele fac ceea ce fac pentru noi din iubire, chiar dacă noi o percepem așa sau nu.

Acordându-le atenția de care au nevoie, le poți sprijini să se elibereze de poverile pe care le poartă de atâta timp și să descarce de la Sursă abilități care le sunt de folos atât lor cât și implicit ție.

În acest fel, ele ies din rolurile extreme pe care și le-au asumat din iubire față de tine, ca să nu suferi. Și lasă mai mult spațiu Sinelui tău să se manifeste.

De aceea în cadrul Constelațiilor ReGeneration frazele reparatoare pentru armonizarea relațiilor chiar vor lucra benefic pentru tine și nu- ți vor crea noi dezechilibre.

În constelațiile care nu au o abordare sistemică și nu se lucrează cu părțile, aceste fraze reparatoare pot fi respinse de anumite părți din tine, generand astfel conflicte interioare.

Când participi la Constelațiile ReGeneration, te transformi indiferent că îți lucrezi tu propria constelație, că te alege altcineva să fii reprezentat în a lui, ori ești doar participant.

Energia câmpului care se creează acolo lucrează pentru toata lumea.

Dacă ți-am trezit curiozitatea, vino să ai propria ta experiență la Workshop-urile de Constelații Sistemice ReGeneration pe care le facilitez.

Găsești mai multe informații, mărturii ale participanților  și te poți înscrie la linkul de AICI.

Te îmbrățișez cu drag,

Marcela Mantz

Terapeut și Facilitator Constelații ReGeneration

 

PS Ai mai jos si varianta video a articolului 👇

Lasă un comentariu