Cum îți afectează banii stările sufletești

Starea sufletească este una dintre acele inevitabile și misterioase părți din viață pe care e important să le iei în seamă. Înțelegerea ei îți afectează mult nu numai gândurile și perspectiva ci și nivelul general de satisfacție. Când starea ta sufletească este proastă, și moralul este scăzut.

images (11)Implicațiile stării de spirit în privința banilor sunt semnificative. Când ai o stare proastă te gândești la neîmplinirile tale mai mult decât atunci când te simți bine. Poate te îngrijorezi, poate te compari cu alții și te convingi că le merge mai bine decât ție. Stăruiești în credința că a face bani e o treaba grea. Poate crezi că nu există destui bani sau posibilități pentru a înfăptui ceva, sau că oamenii sunt egoiști și se gândesc numai la ei.

images (4)

Lucrul fascinant referitor la stările sufletești este că în mare măsură dai atenție acestor gânduri negative și demobilizatoare când ai o stare proastă. Când te simți bine, gândești cu totul altfel și nu îți faci atâtea griji. Mai degrabă decât să crezi că alții se descurcă mai bine decât tine, sau chiar să îți consumi energia comparându-te cu ei, te gândești că fiecare persoană are drumul ei. Când ai o stare sufletească bună, nu te mai plângi că a câștiga bani este o treaba grea, ci dai un bobârnac acestui raționament și cauți noi căi de a crea abundență pentru tine și implicit pentru familia ta. În loc să vezi limitele în procurarea banilor, știi că există o mulțime de posibilități de a realiza ceva. În loc să privești oamenii ca pe niște egoiști care se gândesc numai la ei, constați că majoritatea sunt foarte generoși și darnici; iar cei care nu sunt așa au pierdut contactul cu inima lor.

Așadar, ce ai de făcut?

Secretul este  să îți manifeșți recunoștința când starea ta sufletească este bună și să dai dovadă de flexibilitate când ea este proastă. Fă tot posibilul să ții seama de efectul pe care dispoziția ta îl are asupra modului în care gândești și simți. Înțelegerea stărilor sufletești îți dă posibilitatea să păstrezi perspectiva și să nu iei prea în serios gândurile care te încearcă în momentele cu stări proaste. Când ești prost dispus/ă, nu lua decizii importante pentru viața sau afacerea ta. Gândirea și înțelepciunea ta nu sunt la fel de profunde ca atunci când ești bine dispus/ă.

Rezistă tentației de a-ți face griji despre starea sufletească. Simplul fapt că îți dai seama când ești într-o pasă proastă îți poate reface starea de spirit.

Bucla gândire – simțire

banii si gandurile

Pe măsură ce îți trec diferite gânduri prin cap, circuitele tale cerebrale se activează în succesiuni, tipare și combinații corespunzătoare credințelor tale. Odată activate aceste rețele specifice de neuroni, creierul produce substanțe chimice care corespund acelor gânduri și tu te vei simți conform felului în care gândești.

Există o anume sincronicitate care apare, clipă de clipă, între creier și corp.

 

De fapt când începi să te simți așa cum gândești, începi să și gândești așa cum te simți. Atunci când felul în care te simți devine mijlocul prin care gândești sau dacă nu poți gândi la un nivel superior celui în care te simți, nu te vei putea schimba niciodată. Schimbarea presupune să gândești superior modului în care te simți. A te schimba înseamnă să acționezi superior modului obișnuit de a simți al tiparului memorat.

Ca exemplu practic, presupune că e dimineață, mergi spre serviciu și începi să te gândești la discuția avută cu soțul sau soția acum câteva zile că niciodată nu veți avea suficienți bani. Pe măsură ce îți trec prin cap gândurile asociate cu persoana și experiența respectivă, creierul începe să elibereze în corp substanțe chimice care circulă prin corp. Foarte rapid începi să te simți exact așa cum gândești. Adică, probabil, te-ai înfuriat.

Corpul transmite un mesaj de răspuns către creier: „Da, chiar acum mi-a sărit țandăra”. Creierul aflat în permanentă comunicare cu corpul și în proces neîntrerupt de monitorizare a ordinii chimice interne, este influențat de schimbarea bruscă a felului în care te simți. În consecință, începi să gândești diferit. În mod inconștient, consolidezi același fel de a te simți, continuând să gândești într-un registru de iritare și frustrare. În mod concret, ceea ce simți deține acum controlul asupra a ceea ce gândești.

Pe măsură perpetuării acestui ciclu, gândurile de iritare transmit și mai multe semnale chimice către organism. Începi să  simți furie și agresivitate. Ți s-au înroșit obrajii, ți s-a strâns stomacul și s-a făcut ghemîți bubuie capul și încep să se încordeze mușchii. Pe măsură ce corpul este inundat de aceste sentimente exacerbate, cocteilul respectiv de substanțe chimice activează un set de circuite din creier, provocându-ți gânduri similare acelor emoții. Poate chiar ii transmiți telepatic soțului sau soției vreo două vorbe  scoase din cele mai ascunse cotloane ale minții. Reînvii cu indignare în minte un șir de evenimente din trecut care îți validează starea de disconfort. Ajungi la lucru și șeful te anunță că îți va tăia din salariu câteva procente pentru o greșeală pe care ai făcut-o la ultimul proiect. Și gândul te duce la „nu voi avea niciodată suficienți bani și nu mă voi bucura niciodată de abundență”. Și toate au început de la un simplu gând de vibrație joasă, care a atras „un cadou” de vibrație similară.  În plus ți-ai și format o convingere limitativă care te va sabota pe viitor. În acest moment pare imposibil să nutrești gânduri elevate și de aceea schimbarea este dificil de înfăptuit. Cum poți totuși să înlocuiești aceste emoții și gânduri?

 

Pătrunde în subconștient

și schimbă convingerile care te sabotează!

 

Subconștientul nu știe decât ce l-ai programat să facă. Ți s-a întâmplat vreodată să lucrezi concentrat la computer și dintr-o dată computerul să pornească programe automate asupra cărora nu ai nici un fel de control?

Când folosești conștientul ca să oprești programele automate, stocate în subconștient e ca și cum ai striga la computerul scăpat de sub control, care a activat mai multe programe și pe ecranul căruia tot apar ferestre care te bulversează. Computerul nici măcar nu va înregistra informația, ci o va ține în continuare tot așa, până nu intri în sistemul lui de operare și schimbi niște setări.

Similar, și tu îți vei schimba realitatea dacă accesezi o stare de conștiința extinsă și reprogramezi subconștientul cu un set nou de convingeri. ( click aici pentru procedură)

Orice plantăm în subconștientul nostru

și hrănim prin repetiție devine realitate.

Earl Nightingale

Oricare ar fi decizia ta, reține că:
 
Tu ai putere asupra minții tale, nu asupra evenimentelor din afară. Când vei realiza asta, îți vei descoperi puterea.
Marcus Aurelius

 

Marcela Mantz - armonie in suflet

 

Cu drag,

Marcela

 

Dacă ai prieteni care se plâng de lipsa banilor, distribuie articolul și cu siguranță îți vor mulțumi. De asemenea m-aș bucura tare mult să citesc comentariul tău despre legătura dintre bani și stările sufletești.

 

12 comentarii la „Cum îți afectează banii stările sufletești”

  1. Bine te regasesc Marcela, ghidul meu luminos 🙂
    Deja m-am inscris in program pentru ca am simtit ca am si eu cateva convingeri limitative despre bani si am constientizat ca nu le pot elimina singura, decat cu ajutorul tau.
    Am gandit si eu de multe ori cam asa:
    – banii vin, dar pleaca foarte repede si nu unde ar trebui
    – seful nu ma apreciaza financiar la adevarata mea valoare (cand eram angajata)
    – parca pe fruntea mea scrie „avocat probono” si toti clientii se vaita ca nu au bani,iar eu stabilesc onorarii mici, desi volumul de munca este urias fata de apreierea lor
    -simt ca nu ma apreciez la adevarata mea valoare
    -am impresia ca atrag numai clienti cu venituri reduse si implicit veniturile mele sunt reduse
    – au fost si situatii in care mi-am servit prietenii, stabilindu-le onorarii reduse, si-au recuperat banii cu ajutorul meu, dar cand a fost sa ma aprecieze cu un „onorariu de succes: promis, nu ca suma, am considerat ca nu m-au apreciat, intrucat suma de bani pe care mi-au dat-o nu a acoperit nici macar „reducerea prieteneasca ” pe care eu le-am facut-o. Stiau valoarea reducerii pentru ca la un moment dat s-au „mutat” la avocat crezand ca acela le va rezolva problema, insa au sfarsit prin a da o caruta de bani fara rezolvare, si s-au intors la mine , eu fiind cea care le-am finalizat cu suuces procesele ( au fost 4 legate intre ele) Sincer nu-i mai consider prieteni.
    – mai afirm cateodata ca raspuns la precizarea clientilor „am 3 copii doamna avocat” …si eu am trei copii de crescut, dar daca apelati la mine apelati ca la un profesionist.
    – compar cateodata munca mea cu munca altor colegii din activitate..de genul „daca va duceti la notar si nu platiti , notarul nu va incheie actul, executorul nu va elibereaza adeverinta de radiere”…Si spun asta cand se vrea plata in rate a onorariului. Aici am gasit alta solutie: iau o suma de bani pentru redactarea si depunerea cererii si alte sume de bai la fiecare termen. Astfel nu mai am un sentiment de vibratie joasa ca nu incasez banii la timp. Solutia este chiar mai buna, am constatat asta in timp.
    Sunt si situatii in care nu ma simt confortabil cand clientul insista sa ii iau dosarul pe un pret minim, eu cedez, presata si de nevoia de a incasa, dar realizez ca munca mea nu este platita.
    Astea in vin in minte acum, posibil sa mai fie si altele.
    Insa am si parti bune si sunt convinsa ca acestea au contracarat „furtunile” facute de celelalte afirmatii:
    – mi-am spus cu convingere si cand am achizitionat garsoniera si ulterior cand am facut schimb de locuinta si am luat credit pentru apartament …ca „Dumnezeu m-a ajutat sa-mi iau casa, cu siguranta ma va ajuta sa o platesc” Si acest lucru se intampla luna de luna din 2004 chiar daca „solutia” vine exact in ziua scadenata, dar se intampla in mod pozitiv, fara sa existe piedici ca urmare a cresterii dobanzii sau dublarii cursului valutar. Am aceasta convingere „sanatoasa” si pe acest plan lucurile curg frumos.
    – de patru ani mi-am intemeiat o noua familie si bineinteles ca au crescut cheltuielile de intretinere, dar si cheltuielile lunare, unindu-se cele avute de mine cu cele ale sotului. Amandoi credem cu tarie ca „Dumnezeu nu ne va lasa” si asa se intampla …luna de luna , poate cu mici intarzieri,permise la anumite cheltuieli, toate obligatiile sunt acoperite. Si spunem cu bucurie, iar acum (de cand sunt ghidata de Marcela la sedintele individuale si prin accesarea diverselor programe)cu recunostinta, ca a mai trecut cu bine o luna. ( posibil si ca aceasta afirmatie sa fie una care saboteaza)
    – au fost si situatii in care dragul meu subconstient a invins constientul, pentru ca desi in exterior plangeam pentru ca realitatea imi transmitea ca nu pot rezolva problemele, interiorul meu „urla” ca se rezolva….se desi in interior stiam ca se rezolva, in exterior lacrimile imi curgeau pe obraji. cand am luat apartamentul in 2007 imi era necesara inca o suma pentru la notariat, pe care nu o aveam. Stiam ca voi avea acea suma, ca se va intampla ceva bun, un miracol, dar la exterior plangeam sicu niste lacrimi…de chiar m-ati fi crezut ca nu gasesc solutie. A doua zi dimineata un prieten mi-a trimis banii si tranzactia s-a incheiait cu bine, iar eu i-am restituit in urmatoarele 5 zile „imprumutul” venit la timp „divin”.
    Retraiesc cu bucurie acele clipe pline de miracol si sunt recunoscatoare ca le-am trait si ca mi s-a dovedit cat de iubita sunt de Dumnezeu.
    Multumesc si sunt recunoscatoare Marcelei, pentru sprijin si ghidare . Esti minunata 🙂

    Răspunde
    • Geta, multumesc ca ai impartasit experientele tale cu membrii comunitatii. Asa invatam unii de la altii si evoluam prin cunoastere si nu prin suferinta. Multumesc pentru gandurile si cuvintele frumoase. Te imbratisez cu drag si multa iubire.

      Răspunde
  2. Nu sunt om de afaceri,nu stiu sa fac si sa atrag banii.Sigur,mi-ar fi placut sa am un talent ,sa fac ceva frumos,util,interesant pentru un ban in plus,insa m-am limitat la cat am primit pentru orele lucrate.

    Răspunde
  3. Buna seara am citit materialul e frt.interesant relatia mea cu bani a fst.probabil de la parinti noi am fost 6 copii si parinti mereu ne spunea nu sunt suficienti .O SEARA BINECUVANTATA.

    Răspunde
  4. Buna seara , materialul este foarte interesant si este important sa testez acest articol , insa surprinzator este ca nu am bani sa-l cumpar.

    Răspunde
  5. Imi place acest citat pe care la-ti precizat: ”Banii pe care ii ai sau ii faci nu sunt relevanti. Relatia pe care o ai cu banii este relevanta.” Un mare adevar in acest citat! Asta tot incerc eu sa-i invat pe unii oameni, dar degeaba…

    Răspunde

Lasă un comentariu