De la disconfort la starea de bine cu Scala stărilor sufletești

Stările sufletești sunt indicatorii frecvențelor tale vibraționale și indică gradul de aliniere la Sursa de Energie. Gândurile tale au efect asupra simțurilor tale, declanșând o emoție și o stare sufletească.

Poate ai avut perioade în care te-ai simțit îngrozitor, nimic nu te făcea să te simți bine și fiecare gând era dureros. Această stare sufletească se datorează fricilor, supărării, disperării, neputinței și poate chiar depresiei. Observi în desenul de mai jos că aceste stări sunt pe treapta cea mai joasă de vibrație. Ca să depășești o astfel de stare e important să găsești un gând, orice gând, care să te facă să te simți mai bine și astfel să începi să urci pe scala stărilor sufletești. Dacă îți propui să treci de la depresie direct la iubire, bucurie și apreciere, te vei afunda și mai mult în depresie pentru că vibrațional nu poți face un salt atât de mare.

De aceea propuneți să urci treptat scala stărilor sufleteșți, conștientizând fiecare stare prin care treci și faptul că noua stare te conduce către o vibrație mai înaltă. Dacă eșți în depresie te poți concentra pe o amintire care te mânie și astfel vei depăși starea de neputință. Chiar dacă știi că mânia nu este o stare benefică, în acest caz te ajută să începi să urci pe scala stărilor sufletești. Apoi reamintește-ti că ai ales conștient această stare tocmai pentru a depăși neputința și tot conștient poți alege următoarea stare ca să depășești mânia. Când îți alegi deliberat gândurile și stările astfel încât să te apropii de iubire, îți redobândești o parte din puterea personală.

Fiecare nouă ascensiune pe scala stărilor sufleteșți te conduce către starea de conexiune totală cu esența divină din tine care se identifică prin sentimente de bucurie, iubire, apreciere pozitivă, libertate. Starea de deconectare totală se identifică prin disperare, supărare, frică, depresie.

Indiferent cât de bine sau de rău te simți, fă tot posibilul să te conectezi profund cu Sursa de Energie. Cu cât te simți mai bine, cu atât eșți mai conectată.

Când te gândeșți la ceva, activezi o vibrație corespunzătoare în interiorul tău. Dacă revii asupra acelui gând, activezi din nou acea vibrație. Cu cât revii mai des asupra acelui gând, cu atât vibrația lui devine mai familiară. Astfel va fi foarte ușor să activezi acea vibrație și să devină o vibrație dominantă, atrăgând către tine oamenii și experiențele cu vibrație similară. Este un lucru minunat să începi să faci corelații între gândurile, sentimentele și manifestările din viața ta.

Fiind pe deplin conștientă, eșți capabilă să modifici gândurile și sentimentele. Fără a putea face aceste corelații, nu deții controlul conștient asupra experiențelor tale de viață.

Nu trebuie să te străduieșți să ai o vibrație înalta, întrucât pentru fiecare din noi este o stare firească. E important să încetezi a păstra gânduri care îți cauzează vibrații joase.

Atunci când simți un disconfort, analizează ce anume te deranjează și identifică tipul emoției. Pune-ți întrebări ținând cont de cele două extreme ale scalei emoționale:

orice

– Simt putere sau neputință?

Dacă răspunsul e neputință, întreabă-te:

– Simt mai degrabă neputință sau frustrare?

Dacă răspunsul e tot neputință, continuă cu:

– Simt mai degrabă neputință sau îngrijorare?

Și continuă până când vei vei fi capabilă să exprimi ce simți  cu adevărat față de situația la care te raportezi.

O dată ce ți-ai găsit locul pe scala emoțională, urmează să găseșți gânduri care-ți oferă un sentiment cât de mic de ușurare față de emoția curentă. Notează pe hârtie aceste gânduri și astfel vei începe să elimini din rezistență și vei fi capabilă să urci pe scala vibrationala la un nivel de emoții mai plăcute.

Reține că nu ai acces la emoții foarte îndepărtate de vibrația ta obișnuită. Începe să urci treptat pe scala emoțională. Dacă disconfortul pe care îl simți nu este puternic, vei urca rapid pe scala emoțională. Dacă experimentezi ceva extrem de serios sau ceva cu care te confrunți de câțiva ani, procesul va dura mai mult.

Folosesc această metodă cu clienții în ședințele individuale și rezultatele sunt foarte frumoase. De aceea îți propun să o testezi și tu și să îmi scrii cum ți se pare.

 

Cu drag,

Marcela

 

Aștept să citesc comentariul tău referitor la scala stărilor sufletești. Dacă ai prieteni cărora le-ar putea fi de ajutor informația, distribuie te rog articolul.

Articolul anterior
Articolul următor

Citeste articole asemanatoare

Lasă un comentariu

12 comentarii la „De la disconfort la starea de bine cu Scala stărilor sufletești”

 1. Buna ziua.Mi-a placut mult Scala starilor sufletesti.Este interesant.Si muzica poate sa-ti aduca o stare sufleteasca si dispozitie buna.O muzica calma te poate linisti foarte mult.Multumesc doamnei Marcela.

  Răspunde
 2. Superb! Ca si altii, sunt convinsa ca am simtit diferentele dintre stari si respectiv treptele dintre vibratii. Le-ati explicat atat de bine incat acum chiar constientizez lucruri pe care mi le explicam mai greu sau deloc. Parca mi-ati luat o piatra de pe suflet clarificand niste ganduri si niste feelinguri ambigue sau contradictorii…

  Răspunde
 3. Am citit starile inscrise pe scara si am descoperit ca le-am trait pe toate. Si intradevar nu am putut sa trec niciodata rapid de la manie la speranta de exemplu. Intre aceste doua stari a fost necesar sa treaca un timp…Realizez ca de fapt treceam de la starea de manie la stari de vibratie mai inalta, pentru ca timpul „vindeca” acele stari ce-mi luau din puterea personala.
  Era foarte greu sa -mi explic anumite stari, insa asa cum sunt asezate pe aceasta scara, inteleg mecanismul „revenirii” mele de la o stare de suparare la o stare de relaxare si optimism. Am observat ca nu numai timpul „a vindecat” stari, ci si anumite evenimente ce se petreceau intre aceste stari. De exemplu eram „ingrijorata” ca nu mi se virau banii necesari platii ratei pentru casa, insa dupa ce aveam semnale ca acest lucru se va intampla, deja starea mea de „incordare” se modifica mergand spre optimism si asteptari pozitive, culminand cu bucuria ca mi-am achitat obligatia. Acum pot „controla” , daca pot sa spun asa, si aceste evenimente nesigure, parcurgand minunatul program al d-nei Marcela „reconecteaza-te cu prosperitatea”.
  Multumesc si sunt recunocatoare ca existi Marcela, ca ma indrumi, ca imi explici atat de multe lucruri, ca imi arati atat de multe semnificatii si ca ma luminezi 🙂

  Răspunde
 4. Trebuie sa invat sa ma relaxez sa scap de frica ( de a nu putea) si mi-am impus sa fac de toate astfel imi demonstrez mie ca pot.
  Trebue sa mai lucrez la indiferenta mai ales in cazul comentariilor celor care ma inconjoara si care vor ca totul sa fie perfect, capitol la care nu stau bine (nu sunt rapida ,nu gandesc,nu memorez repede,sunt nehotarata,neatenta tot ce mi se prezinta e incert etc.).
  Simt in spatele meu ca s-a produs ceva neplacut si incerc sa ignor, dar in interior ma deranjeaza si incerc sa vad ce trebue remediat.
  Multumesc universului ca m-a ajutat si am iesit cu bine din toate situatiile neplacute.
  Pentru tot ce mi-ati trimis va multumesc si va confirm ca totul e adevarat.

  Răspunde
 5. Foarte tare, dar cum sa scap de frica de boală pe care nu o pot controla, tot timpul mintea mea găsește câte un motiv de îngrijorare și frică să nu am vreo boala, sa nu mi se întâmple ceva, sa nu mor și lista poate continua, în permanenta sunt în stare de alerta. Mulțumesc

  Răspunde
 6. Nu știu dacă este locul indicat sa las un mesaj dar am citit mesajul Adinei și am prins curaj de a scrie și eu.Cu aceeași frica ma confrunt și eu de mai bine de 2 ani,FRICA DE BOALA,FRICA DE MOARTE..de atâta vreme eu numai astfel de gânduri am non stop.Am consultat 4,5 cardiologi,endocrinologi, neurolog,analize peste analize,psiholog,psihiatru.Am încercat tot felul de metode de dezvoltare personala,nimic nu a functionat.Ajunsesem sa am un sertar plin cu tot felul de medicamente.Îmi este frica sa ies singura pe strada,sa stau singura în casa..am slăbit,ma uit la fata mea în oglinda și îmi pare ca am 60 de ani nu 40,nu ma mai bucura nimic,nu îmi mai face placere nimic.Înainte citeam o carte la 2 ,3 zile,acum am începute 3 și nu am mai deschis una de ceva vreme..pur și simplu stau și doar îmi plang de mila.Nu știu de ce dar nici meditațiile nu ma ajuta..ajung pana la un punct si încep sa ma panichez ca în timpul meditatie mor. Mai am o stare tare aiurea..de cum ma trezesc ma ia senzația de rau,de agitatie,de leșin și o țin asa câteva ore..Am scris mesajul asta în speranța că mai sunt persoane care aU experimentat astfel de stări și îmi vor spune ca au reușit sa treacă peste ele și ca sunt bine! Mulțumesc și îmi cer scuze dacă nu a fost locul potrivit pentru a posta acest mesaj!

  Răspunde

Lasă un comentariu