În scurt timp a reușit să doarmă cum nu o făcea nici când era bebeluș

Așa cum ți-am promis ieri, încep să- ți povestesc despre impactul asupra sănătății pe care îl are practicarea tehnicilor specifice în mijlocul naturii.

Și astăzi este despre somn și calitatea somnului.

Acum câțiva ani, am lucrat cu Ana în ședințe individuale chiar pe acest aspect foarte important pentru noi toți.

Ana a dormit întotdeauna prost. Mama ei își amintește că și pe vremea când era bebeluș, Ana nu putea să adoarmă singură. Când a ajuns la maturitate, Ana avea deja insomnie cronică, stand trează noaptea în pat ore întregi.

După nașterea primului ei fiu și după trezirile din timpul nopții, insomnia ei s-a agravat. Chiar și după câteva luni, când fiul ei ajunsese să doarmă pe tot parcursul nopții, Ana încă se trezea în nenumărate rânduri și rămânea trează ore întregi.

Ana și soțul ei tocmai își începuseră propria afacere, iar ea simțea că problemele ei de somn îi afectau serios randamentul. Ca urmare i-a cerut medicului somnifere, asigurându- l că le va lua doar din când în când, atunci când va avea nevoie cu adevărat.

Inițial, Ana a luat somniferul prescris de medic doar 1 dată pe săptămână. Apoi când și-a dat seama că o ajută să doarmă bine 7 ore pe noapte, Ana a început să- l ia mai des. Astfel în următoarele 6 luni a luat somniferul 5 seri pe săptămână.

Anei nu îi plăceau unele efecte secundare ale somniferului, ca de exemplu: amețeala, proasta dispoziție și durerile de cap apărute dimineața, în schimb credea că somniferele erau singura ei șansă de a dormi bine noaptea.

Așa cum se întâmplă de multe ori, în cele din urmă Ana a dezvoltat o dependență față de acel somnifer. În unele nopți o ajuta să doarmă 6 ore. Însă în altele dormea doar 3 ore. Temându- se că insomnia i se va agrava dacă va înceta să ia somniferul, a continuat să- l folosească.

După 5 ani în care a folosit somniferul 5 nopți pe săptămână, Ana a înțeles în cele din urmă că trebuie să înceteze administrarea lui. La recomandarea unei prietene, s-a hotărât să vină să lucreze cu mine pe acest aspect. Motivația ei cea mai puternică era că își mai dorea un copil și știa că folosirea somniferelor în timpul sarcinii putea pune în pericol fetusul.

Rezultatele s-au văzut încă din prima săptămână, reducând la jumătate doza de somnifer. În a două săptămână a luat somniferul doar în 3 seri, iar în a cincea săptămână a ajuns la șapte zile la rând fără somnifer, pentru prima dată în mai bine de 5 ani.

O săptămână mai târziu Ana a renunțat cu totul la somnifere și spre surpriza ei, avea cel mai bun somn din ultimii ani.

În mai puțin de 1 lună, Ana dormea 8 ore pe noapte și era încrezătoare și relaxată în privința somnului ei. Era uluită de capacitatea ei de a abandona atât de ușor somniferul, avea mai multă energie și un randament mai mare la lucru, precum și un respect de sine crescut.

Iar cel mai mare beneficiu a fost că Ana și soțul ei au reușit să conceapă al doilea copil. Acesta s-a născut chiar la un an după ce Ana a lucrat cu mine în ședințele individuale pe care le-am făcut de fiecare dată în mijlocul naturii.

Și tu poți învăța ce să practici pentru un somn de calitate fără somnifere, dacă vii la Workshop- ul la iarbă verde în Parcul Tineretului București, de duminică, 27 iunie, în intervalul orar 9:00 – 14:00.

Tema workshopului este: Eliberări, Purificări și Reconfigurare Energetică cu ajutorul Naturii.

Ai nevoie de ținută sport plus păturică de stat pe iarbă, mască, apă.

Eu îți pun la dispoziție cunoașterea și experiența mea. În plus de asta, pentru o perioadă limitată de timp, îți ofer o reducere substanțială de la 349 lei, la 125 lei.

În cadrul workshopului îți vei folosi toate cele 5 simțuri în tehnici ghidate de mine ca să îți recreezi sau amplifici conexiunea cu elementele naturii.

Apoi, te voi ghida prin tehnici avansate atât cognitive cât și meditative să eliberezi ceea ce te împiedică să îți trăiești viața cu adevărat așa cum îți dorești.

Astfel la finalul workshop- ului te vei reconfigura la nivel energetic așa cum e spre binele tău suprem.

Vei învăța atât din ceea ce experimentezi tu și îți voi da feedback cât și din experiențele colegilor tăi.

De asemenea, voi crea și un grup facebook de suport astfel încât să- ți fiu alături și în următoarea perioadă când practici fără să fii cu mine.

De- a lungul timpului am lucrat în mijlocul naturii atât ședințe individuale cât și sesiuni de grup și rezultatele au apărut de 3 ori mai rapid decât în lucrul clasic.

Acum rămâne să hotărăști tu dacă merită să investești timp și bani ca să te inițiezi in astfel de practici si sa te bucuri de ghidarea mea.

Oricare ar fi alegerea ta, reține că modul în care dormi îți influențează toate aspectele vieții.

În primul rând, schimbându- ți obiceiurile referitoare la dormit prin lucrul tău cu tine îți va crește respectul de sine și vei simți că ai cu adevărat puterea să- ți gestionezi starea de sănătate.

De altfel, neputința de a dormi este un bine-cunoscut efect al stresului. În baza unor studii, cam 30-40 % dintre bărbații de vârstă activă spun că nu pot dormi din cauza stresului, iar 40 % spun că dorm mai puțin de 6 ore pe noapte. Medicii recomandă de regulă opt ore pe noapte.

Somnul de bună calitate este vital pentru sănătatea și starea noastră generală de bine. El ajută creierul să lucreze așa cum trebuie, echilibrează hormonii și este esențial pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului imunitar.

Lipsa de somn este legată de numeroase probleme de sănătate, printre care creșterea riscului de boli cardiace, boli de rinichi, hipertensiune, diabet și atac cerebral.

Un studiu referitor la somn, a analizat modul în care timpul petrecut în natură a îmbunătățit somnul unui grup de oameni care sufereau fie de insomnie, fie le era greu să adoarmă, fie se trezeau cu mult înaintea orei de trezire obișnuită. Grupul a petrecut 2 ore în natură fiind ghidați să practice anumite tehnici. Somnul a fost măsurat în noaptea de dinainte și în noaptea de după practicarea în natură și iată ce s-a constatat:

 

  • timpul mediu de somn a crescut cu 15 %
  • anxietatea a scăzut foarte mult
  • calitatea somnului s-a îmbunătățit


Acestea fiind zise, m-aș bucura tare mult să ne vedem live la iarbă verde. Acum rămâne să- ți asculți sufletul și să faci cea mai potrivită alegere pentru tine.

Ca de obicei te invit să scrii un comentariu despre cum este calitatea somnului tău.

 

Cu drag,

Marcela Mantz
Mind & Soul Harmony Coach

 

PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.

Articolul anterior
Articolul următor

Citeste articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu