Lucrurile se întâmplă când le dai voie să se întâmple

Lucrez în fiecare zi în ședințe individuale cu oameni care simt că „s-au rătăcit” și nu mai găsesc calea. Îmi place ceea ce fac și mă bucur de rezultatele fiecărei persoane. Am observat că „lucrurile se întâmplă când le dai voie să se întâmple”. Este și cazul Laviniei care după ce și-a vindecat trecutul în terapie, și-a descoperit pasiunea și și-a pus-o în practică urmând ședințe de business coaching. Îi mulțumesc Laviniei pentru deschiderea și amabilitatea de a răspunde întrebărilor adresate de cititorii site-ului, răspunsuri pe care le găsești mai jos.

 

Ce anume te-a determinat

să apelezi la ajutorul unui specialist?

 

Dorința de schimbare și frica. Am să le explic pe amândouă.

unhappy-at-work-4

După ce am luat hotărârea să renunț la un job epuizant, am avut timp să stau cu mine. Și mi-am făcut un rezumat la ce am realizat și ce nu până atunci. Nu am fost mulțumită și am început să dezvolt resentimente, față de mine, față de oamenii din viața mea, față de alegerile făcute…până când am ajuns într-un blocaj pe toate planurile. Cu toată cunoașterea mea nu am putut să ies din acel blocaj, ba mai rău am răscolit trecutul și am adus probleme vechi, legate de părinți, în momentul prezent. Și am început să mă simt rău… nu-mi trecea cu nici un medicament, iar medicii spuneau că nu am nimic. “Odihnă, multă odihnă, după 17 ani de muncă în ture, corpul are nevoie de odihnă”. Însă eu știam că nu este doar atât… simțeam că este altceva.

Știind ce urmări au aceste stări asupra sănătății, m-am speriat. Am spus: “orice, accept orice, însă fără boală. Vreau să fiu sănătoasă.” Am conștientizat că nu am cum să mă ajut singură, toți cei din jurul meu sufereau și ei, și am spus: „am nevoie de ajutor, singură nu mai găsesc soluții.” Atunci a apărut Marcela și astfel eu am primit ce aveam nevoie: pe cineva care să înțeleagă exact prin ce trec și să mă ajute să găsesc cele mai bune soluții pentru mine. Nu aveam nevoie de teorii despre gândirea pozitivă și legea atracției… știam și eu… Frica de boală și dorința de a schimba ceva în viața mea astfel încât să trăiesc cum îmi doream m-au făcut să cer ajutor.

 

Care au fost blocajele cu care te-ai confruntat

și cum ai ieșit din ele?

 

În primul rând financiar. Mi-au fost închise toate ușile. Până și atunci când am vrut să vând tot ce aveam, nu s-a putut. În al doiela rând mental: nu mai puteam să gândesc logic… nu mai aveam nici o speranță. Totul în jurul meu era negru. În al treilea rând toți prietenii mă ocoleau. A fost peste puterea mea să înțeleg ce mi se întâmplă.

vampirism

Cum le-am rezolvat: relaxare fizică și mentală indusă și schimbare de convingeri. În terapie, bineînțeles. Am urmat sfaturile întocmai și am făcut exact ce mi se spunea. Însă chiar și în terapie, cu ajutorul Marcelei, foarte greu am învățat lecția acceptării și iertării… și nu cu alții… cu mine a fost cel mai greu.

Mi-au plăcut foarte mult tehnicile din Theta Healing pe care le-a folosit Marcela și la ceva timp, am urmat eu însămi aceste cursuri. Așa mi-am găsit liniștea și vocația. Și tot la recomandarea Marcelei mi-am luat și diplomă de consilier pentru dezvoltare personală. Apoi relația mea cu terapeutul meu s-a transformat în training antreprenorial, adică m-a învățat să fac afaceri.

 

Cum ți-ai dat seama

ca ești omul potrivit să devii terapeut?

 

Am știut dintotdeauna că sunt “altfel”. Sensibilitatea mea exagerată a fost o problemă pentru cei din jur. Părinții mei mi-au spus mereu “că nu sunt făcută pentru aceste vremuri” și acest lucru mă făcea să sufăr. Apoi, în orice colectiv am fost eram cea care “alina”. Percepția mea despre lume a fost diferită mereu față de cea a multora dintre cunoscuții mei. Însă având convingeri preluate de la cei din jur, nu am avut curaj să fac ce-mi place și cu trecerea anilor chiar am renunțat. Îmi hrăneam setea de cunoaștere citind. Misterul existenței m-a fascinat mereu și studierea fizicii cuantice în facultate m-a ajutat enorm să găsesc răspunsurile pe care le căutam. Marcela a fost cea care a văzut  terapeutul din mine de la prima ședință, în care nu am făcut altceva decât am plâns. M-a încurajat și de fiecare dată când aveam tendința să renunț, m- a ridicat. A fost primul om din viață mea care mi-a spus că această sensibilitate a mea este o mare calitate, dacă este direcționată corect. Iar intuiția mea, pe care ceilalți o considerau gândire negativă ( o mare greșeală și o confuzie foarte des întâlnită) s-a dovedit a fi un mare dar Divin.

 

Chiar nu se poate o afacere

fără un business coach?

 

Categoric NU. Sunt foarte, foarte multe tehnici și startegii de culise pe care, chiar dacă le găsești în cărți, și le aplici n-ai să găsești și explicații sau ce să faci când apare o problemă. Nu găsești indicatori care să- ți arate că rezultatele obținute după fiecare pas sunt acelea pe care le dorești.

În cărți ai tehnici generale, pe când fiecare afacere are particularitățile sale. Și apoi ai nevoie de timp să citești și de timp să aplici. Ca să nu mai vorbesc de bani: cărțile despre antreprenoriat sunt foarte scumpe.

Și un lucru foarte important: toți marii îndrumători au fost la rândul lor îndrumați. Metoda de bază pe care au folosit-o toți, absolut toți a fost aceea de a găși pe cineva care a avut succes cu o afacere la fel ca a lor și să îi urmeze exemplul, particularizând în funcție de dorințele și sistemul lor de valori.

Alegând un îndrumător economisești timp, bani și ești mult mai liniștit știind că cineva a avut succes cu o afacere ca a ta. Cu toată convingerea DA: da, ai nevoie de un îndrumător indiferent în ce domeniu îți dorești să dezvolți o afacere. Și alege să înveți de la cei mai buni.

Care au fost momentele cele mai grele?

how-to-expand-your-comfort-zone

Când am avut de ales între zona mea de confort ( adică să mă mulțumesc cu ce aveam în acel moment și să trăiesc toată viața întrebându-mă: cum ar fi fost dacă aș fi făcut?) sau să renunț la acest confort, să nu mă mai gândesc la partea materială și să fac ce-mi place cu pasiune și curaj, fără să-i ascult pe cei din jur. După 17 ani de muncă într-o companie străină, pe un salariu foarte bun am avut curaj să renunț și să aleg alt drum cu orice risc.

Recunosc, îmi place riscul însă calculat. De dată asta, nu știam încotro mă îndrept. O forță mult mai mare m-a condus și efectiv m-a împins de la spate. Și m-a ghidat spre omul potrivit pentru mine: Marcela. Nimic nu este întâmplător și fii sigur că ai să găsești omul potrivit dacă dorința este din suflet pentru un scop mult mai înalt. Apoi, partea materială a venit de la sine, fără prea multe gânduri în aceea direcție.

Care este cel mai mare beneficiu

în urma colaborării

cu un business coach?

Astăzi fac ce-mi place, ajut oamenii să evolueze și să aibă încredere că se poate, pentru că eu am multă încredere în mine, sunt propriul meu șef și angajat și mă bucur de libertate. Am propria mea afacere. Am cabinet și am un site. Am o mare responsabilitate însă sunt un om căruia îi place să-și asume responsabilități. Iubesc oamenii și îmi place să creez. Tot la sfatul  Marcelei am devenit și Consilier pentru dezvoltare personală, formator și nu în ultimul rând terapeut Theta Healing. Fără ajutorul ei și astăzi aș fi fost angajată , dependentă de un salariu și aș fi rămas prinsă în convingerea colectivă “atât de dragă mie”: în țara asta nu merge nimic!

E inutil să îți spun  acum că sunt prea sărace cuvintele ca să-i mulțumesc acestui OM minunat care este Marcela Mantz… Îi trimit multă iubire și lumină, de acolo din Planul 7, pentru binele ei cel mai înalt, în fiecare zi. Am să-i urmez exemplul, și atunci când va sosi momentul am să dau la rândul meu  îndrumare așa cum am primit  și eu.

LaviniaȘi îți trimit multă iubire și lumină pentru binele tău cel mai înalt.

Cu drag, Lavinia

www.calatoriasufletuluimeu.ro

Sunt mândră de „călătoria” Laviniei de la client în terapie, la terapeut. A aplicat și aplică cu perseverență tot ceea ce stabilim în ședințele de creștere a afacerii. Este un terapeut și consilier foarte bun și o recomand cu drag tuturor celor care rezonează cu ea.

Cu drag,

Marcela

Te invit să scrii la comentarii părerea ta despre povestea Laviniei sau dacă ai experimentat ceva asemănător. Distribuie articolul și prietenilor tăi, poate îi ajută în procesul lor de evoluție.

9 comentarii la „Lucrurile se întâmplă când le dai voie să se întâmple”

  1. Sunt int-adevar lucruri care se intampla numai atunci cand le permiti. Si eu stiu asta. Dar e ceva mai mare si mai puternic ce ma face sa nu pot controla gandurile si toate celelalte.
    Mi-e frica de mine!

    Răspunde
    • Irina, poti sa iti controlezi gandurile si emotiile cand te reconectezi cu esenta divina din tine. Unde este frica nu este iubire. Doar de tine depinde sa iesi din aceasta stare. 🙂

      Răspunde
  2. În primul rând tot cea ce s-a relatat aici este adevărat și aș adăuga o mică completare referitoare la mintea noastră care uneori este închisă în cutie.
    Nu am învătat să fim liberi ne este teamă de ridicol, este ca în trecutul îndepărtat dacă afirmai că poți zbura și că poți vorbi cu oameni aflați la zeci și sute de Km, toți din jurul tău râdeau și afirmau că nu prea ești în tate mințile.
    Lucrurile inimaginabile sunt descoperite prin acțiuni inimaginabile!

    Răspunde
  3. O parte din descrierea Laviniei este asemanatoare cu ceea ce am petrecut si eu.Acum sunt la un stadiu de gindire pozitiva pe o vibratie benefica si acest lucru datorita, persoane minunate MARCELA.DUPA MEDITATIILE FACUTE IMPREUNA De multe ori avem nevoie de indrumare de specialitate si omul potrivit pe vibratia personala.
    Pt persoanele tinere este nevoie de vointa pt.depasirea problemelor,viata merge inainte si este necesar sa fiie traita frumos,in iubire si multa lumina sufleteasca.CURAJUL ESTE NECESAR SA NE INSOTEASCA PERMANENT.

    Răspunde
  4. Am citit povestea Laviniei, in care ma regasesc in mare parte….dupa 15 ani de munca la o firma, am plecat…cu multa furie si resentimente adunate in timp…M-am angajat la o alta firma, din nevoia de a lucra, de comunicare, de bani…dar dupa 7 luni, simt ca nu ma regasesc…nu e ceea ce imi doresc,si simt ca emotiile negative ma invadeaza…am inceput sa citesc articolele scrise de d-na Marcela si sper sa invat sa eliberez aceste emotii si sa imi gasesc calea….

    Răspunde

Lasă un comentariu