Timpul pentru Suflet NU este un LUX, ci o NECESITATE ‼️

În goana noastră cotidiană, adesea ne trezim prizonieri ai agendei noastre aglomerate, luptând să găsim timp pentru lucruri esențiale precum reflecția personală și evoluția spirituală. 

Deși ne propunem să prioritizăm aceste aspecte, adesea nu reușim să ne alocăm suficient timp pentru Sufletul nostru. 

De aceea e important să explorăm cauzele acestor neajunsuri și să identificăm soluții practice pentru a recâștiga echilibrul între haosul vieții cotidiene și nevoile noastre interioare.

Câteva din cauzele neglijării timpului pentru suflet sunt

Ritmul rapid al vieții moderne aduce cu sine o agendă plină și stres continuu. 

În încercarea de a face față presiunilor cotidiene, ne canalizăm energia către sarcini urgente, lăsând în umbră nevoile noastre interioare.

Obsesia pentru succesul profesional și performanță socială poate să ne determine să ne concentrăm exclusiv pe realizări externe, lăsând în uitare evoluția personală și liniștea interioară.

Timpul petrecut în fața ecranelor, fie că vorbim de telefoane sau computere, poate fi considerabil.

Această dependență împiedică accesul la momente de contemplare și conectare cu Sinele Interior.

Adesea, uităm să ne punem pe noi pe lista de priorități. 

În loc să ne alocăm timp pentru evoluția personală, ne scufundăm în sarcini cotidiene și altele urgente, dar mai puțin esențiale.

1.Stabilirea unor limite clare în agendă 

Identifică spații de timp rezervate exclusiv pentru tine și asigură-te că le respecți.

 1. Practicarea mindfulness și meditației 

Adoptarea unui stil de viață conștient și practicarea regulată a meditației te pot ajuta să te reconectezi cu tine însuți.

Aceste tehnici au beneficii dovedite asupra stării de bine mentală și emoțională.

 1. Desprinderea de tehnologie
 • Stabilește limite pentru utilizarea tehnologiei și social media.

Reducerea timpului petrecut online îți va oferi oportunitatea de a te conecta mai profund cu propriile gânduri și sentimente.

 1. Stabilirea unei rutine zilnice echilibrate 
 • Stabilește o rutină care să includă momente destinate evoluției personale și îngrijirii pentru suflet. 
 • Fie că este vorba de lectură, plimbări în natură sau practici artistice, aceste activități pot aduce echilibru și armonie.

Recunoașterea și abordarea cauzelor neglijării timpului pentru suflet reprezintă un pas important către o viață echilibrată și plină de semnificație. 

În ciuda provocărilor vieții moderne, prioritizarea conexiunii cu Sinele poate aduce îmbunătățiri semnificative în starea ta de bine și în calitatea vieții.

Ceea ce ți-am scris aici sunt cauze de suprafață. 

Ele au în spate cauze mult mai profunde pe care le poți afla la LIVE-ul GRATUIT de miercuri 7 febr la ora RO 20:00 în care voi aborda TEMATICA: Care sunt CAUZELE PROFUNDE a faptului că nu îți aloci timp pentru Sufletul Tău și cum poți lucra cu ele.

Dacă simți să participi, CLICK pe linkul de mai jos și INSCRIE-TE 👇

https://marcelamantz71463.activehosted.com/f/121

Te îmbrățișez cu drag,

 

Marcela Mantz

Terapeut și Facilitator Constelații ReGeneration

9 comentarii la „Timpul pentru Suflet NU este un LUX, ci o NECESITATE ‼️”

 1. Fac parte dintre cei care si-au stabilit rutina zilnică cu momente destinate evoluției personale ,îngrijirii sufletului, relaxării.

  Răspunde
 2. Cred ca avem/ gasim mereu un motiv pentru a nu ne conecta la noi si sufletul nostru de teama ca vom gasi acolo prea multa tristete/ trauma/ neacceptare.. asa ca e mai simplu sa ne ocupam total mintea si timpul cu .. altele care ne distrag de la aceasta necesara conectare!🙏

  Răspunde
 3. Nu reusesc sà imi organizer in mod eficient timpul,mereu apare ceva in ultimul moment.
  Cu ràbdare si insistentà le rezolv 🥰

  Răspunde
 4. Trebuie sa mi fac timp pentru sufetul meu,asa cum imi umplu timpu cu tot felu de nimicuri,voi incepe sa ma ingrijesc de camara sufletului meu.

  Răspunde
 5. Stiu cat de greu este sa gasim timp pentru noi in mijlocul agitatiei vietii cotidiene. Desi ne propunem adesea sa ne focuzam si pe nevoile noastre interioare, realitatea este ca adesea ne pierdem in haosul vietii de zi cu zi. Dar nu trebuie sa ne lasam prada acestui ritm alert al vietii moderne. Este important sa exploram cauzele care ne impiedica sa avem grija de sufletul nostru si sa gasim solutii practice pentru a recastiga echilibrul.

  Răspunde

Lasă un comentariu