Teoria ca teoria…practica ne omoară

Poate te-ai surprins gândind, sau poate ai auzit la cei apropiați ție, „teoria ca teoria…practica ne omoară” când ai citit o informație cu care ai rezonat și pe care ți-ai dorit să o pui în practică. Această expresie deși este spusă de multe persoane în glumă, ori este o convingere limitativă ori se va transforma într-o convingere care te sabotează să acționezi. Subconștientul nu știe de glumă, te ia în serios și de fiecare dată când vrei să faci o schimbare va opune rezistentă pentru ca „practica să nu te omoare”.

Dacă deja simți această rezistența când începi să pui cunoașterea în practică, schimbă convingerea. O poți face în stare de conștiință extinsă printr-o meditație ca cea de aici sau o poți face repetând conștient o nouă frază pe care să o transformi într-o convingere care te susține. De exemplu: „Prin teorie dobândesc cunoaștere, prin practică pun cunoașterea la treabă și evoluez.”

De asemenea ca să te motivezi să începi să practici lucruri care aduc schimbări benefice în viața ta, e important să nu rămâi în zona de rezistență dată de „Nu pot”,  „Nu am chef”.  Du-ți gândurile până la capăt și poți chiar scrie care sunt opțiunile pe care le ai și care sunt rezultatele finale ale fiecăreia dintre ele. Conștientizează cel mai urât scenariu și pe cel mai frumos. Apoi alege în cunoștință de cauză, asumându-ți responsabilitatea pentru alegerea ta.

Luând ca exemplu,  pașii pe care i-am prezentat în articolul anterior Cum „să te pui bine” cu energia anului maestru (click pe titlu pentru articol) și anume practicarea recunoștinței ai două opțiuni: să începi să practici recunoștința sau să nu o practici.

Care este traseul care te sperie, scenariul cel mai urât, în cazul în care nu practici recunoștința:

 • ai deja o informație care simți că te-ar putea ajuta și pentru că nu o aplici apar sentimente de vinovăție, care mai târziu vor deveni regrete și astfel în câmpul tău energetic colectezi emoții captive care îți vor scădea vibrația
 • când te trezești dimineața, mintea oricum se focuseaza pe ceva și alimentezi din energia ta vitală gândurile și emoții aleatorii care pot fi de vibrație foarte joasă dacă dialogul interior este de genul „încă o zi de muncă”, „m-am săturat” și altele de genul ăsta.
 • conform legii cauzei și a efectului, care funcționează chiar dacă tu crezi sau nu în ea, atragi către tine experiențe de aceiași vibrație și oameni care au câmpul energetic de frecvență apropiată cu tine, adică de vibrație joasă. Astfel apar provocări care pot genera frustrări, supare, pesimism, neîncredere.
 •  la sfârșitul zilei constați că ai o vitalitate scăzută, pentru că toate emoțiile de vibrație joasă sunt în câmpul tău energetic
 • continuând așa, aceste emoții se vor somatiza la nivelul organelor (inimă, plămâni, ficat, splină, rinichi) care în timp se vor îmbolnăvi și vor ceda. Astfel vei ajunge pe la medici și spitale și te vei îndopa cu pastile care nu lucrează decât pe efect. Cauza rămâne acolo și când ești mai vulnerabil, te trezești cu altă boală.

Cam trist scenariul, nu-i așa? Doar tu poți să decizi dacă ți-l asumi sau nu. Pentru că „nu pot să fac” sau „mi-e lene să fac”  la asta te vor conduce în final. Conștientizând întreg scenariul, există o mare probabilitate să-ți găsești motivația să începi să practici ceea ce ai simțit din prima că îți este de ajutor.

Care este traseul care te entuziasmează, scenariul cel mai frumos, când începi să practici recunoștința:

 • te simți mândră/mândru de tine că aplici ceea ce ai conștientizat că este benefic pentru tine
 • îți focusezi energia pe gânduri constructive care te vor conecta cu copilul tău interior care deține toate resursele tale minunate
 • te conectezi cu fiecare celulă din corpul tău prin contemplarea respirației și a celorlalte simțuri, și te antrenezi să accesezi și menții starea de prezență indiferent de circumstanțe
 •  pentru că acolo unde îți este atenția se duce și energia ta, corpul tău se va alimenta cu vibrația recunoștinței și organele îți vor mulțumi pentru plusul de vitalitate
 • conform legii cauzei și a efectului, care functionează chiar dacă tu crezi sau nu în ea, atragi către tine experiențe de aceiași vibrație și oameni care au câmpul energetic de frecventă apropiată cu tine, adică de vibrație înaltă. Astfel apar experiențe care te vor susține să înveți cu ușurință lecțiile de viață și să găsești soluțiile cele mai bune pentru tine
 • la sfârșitul zilei te simți împăcat/ă și împlinit/ă

Cum ți se pare acest scenariu? Este mai benefic pentru tine sau nu?…doar ia-ți timp și reflectează, fără să judeci.

În timp ce scriam acest articol, am primit pe mail un mesaj de la Neale Donald Walsch pe care am simțit să îl împărtășesc cu tine:

„Viața este un joc al bumerangului. Gândurile noastre, faptele și cuvintele revin la noi , mai devreme sau mai târziu cu o precizie uluitoare. Florence Scovel Shinn a spus asta si  avea dreptate.

Așa că, înainte de a gândi, face sau spune ceva – imaginează-ți cum ar fi să primești ceea ce dai. Apoi, du-te cu un pas mai departe. Decide din timp ceea ce doresti  să primești … și apoi trimite. În mod deliberat. Apoi … privește magia. „

Te încurajez să abordezi din această perspectivă toate tehnicile pe care ți le-am prezentat în articolul precedent și să conștientizezi care este scenariul pentru care îți asumi responsabilitatea. Reamintește-ți că „acțiunea fără cunoastere este inutilă, iar cunosterea fără acțiune este zadarnică.”

Sunt 3 PAȘI pe care îi ai de făcut:

 1. conștientizarea până la capăt al traseului care te sperie, al scenariului cel mai urât
 2. conștientizarea până la capăt al traseului care te entuziasmează și bucură, al scenariului cel mai frumos
 3. alegerea conștientă asumându-ți responsabilitatea pentru ea

John C. Maxwell spune că: „Cel mai rapid mod de a-ți schimba viața este să îți stabilești prioritățile și să trăiești respectându-le.

Care sunt prioritătile tale?

Investiția în propria persoană este una dintre ele?

În procesul de implementare de noi obiceiuri, e important să începi integrarea a câte unui nou obicei și după ce ți-a intrat în reflex să treci la altul. Când îți propui să faci prea multe schimbări în același timp, e mai puțin probabil să reușești și astfel de vei demotiva.

Când lucrezi pe integrarea unor lucruri noi în viața ta fii cu ochii pe rezultatul final pe care îl vei obține. Când simți că lenea îți dă târcoale, focuseaza-ți mintea pe starea pe care o s-o obții după ce parcurgi tot procesul de schimbare. Astfel vei genera în câmpul tău energetic vibrații înalte care vor dizolva lenea și îți vor da aripi să practici ce ți-ai propus.

 

Inspirație și succes la implementat,

Marcela

 

Te invit să scrii la comentarii

 • daca te-ai confruntat și tu cu „teoria ca teoria…practica ne omoară” și ce soluții ai găsit să o depășești.  Impărtăsind din experiența ta vei ajută și motiva și alte persoane să testeze cum functionează pentru ele.
 • dacă nu ai găsit până acum soluții la dialogul interior „teoria ca teoria…practica ne omoară” , scrie-mi cum ți se pare metoda prezentată de mine.

Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui astfel încât să îi ajuți să depășească blocajele create de „teoria ca teoria…practica ne omoară”.  Mulțumesc.

⬇⬇⬇ MINI CURS GRATUIT pe mail ⬇⬇⬇

Lasă un comentariu

2 comentarii la „Teoria ca teoria…practica ne omoară”

Lasă un comentariu