Sufletul și frecvențele cerebrale

Îmi place foarte mult analogia pe care Jose Silva, inițiatorul metodei Silva o face între astronauți și suflet.

suflet si astronaut

Când astronauții ajung pe lună, trebuie să-și pună costumele spațiale pentru a supraviețui și a-și face treaba în acel mediu. Astronauții comunica cu cei de la Controlul Misiunii pentru a obține instrucțiuni și a-și îndeplini corect misiunea. Dacă ei au o problemă, atunci au nevoie să primească instrucțiuni din centrul de comandă despre cum să corecteze problema.

Cam în același mod sufletul trebuie să aibă un corp uman pentru a supraviețui și a-și face treaba în dimensiunea fizică. Sufletul nostru comunică cu divinitatea pentru a obține îndrumare despre cum să își îndeplinească misiunea în cel mai bun mod posibil. Această comunicare se efectuează în mod normal când frecvența undelor cerebrale este între 0 și 4 Hz, adică în unde delta.

Delta e prima frecvență detectată la fetus în timp ce este încă în pântecul mamei. Când copilul se naște frecvența cerebrală începe să crească. Frecvența predominantă a creierului bebelușilor este delta și ei dorm în cea mai mare parte a timpului. Pe măsură ce copiii cresc, frecvența predominantă a creierului crește, ea fiind aceeași cu vârstă copilului:

 • la 5 ani  este de 5 Hz
 • la 10 ani  este 10 Hz
 • la adultul matur este de obicei 20 Hz

Pe măsură ce o persoană se apropie de moarte și moare, ultimele frecvențe active ale creierului sunt frecvențele delta. Este ca și când s-ar încheia un ciclu. Se pare că frecvențele delta sunt folosite prima dată când venim în această viață și sunt de asemenea folosite când părăsim corpul fizic. Corpul este creat în dimensiunea fizică și sufletul vine din dimensiunea spirituală.

Ce sunt undele cerebrale? Sunt impulsuri electrice pe care creierul le produce în permanență. Combinația diferitelor categorii de unde cerebrale determină starea de conștiința a unei persoane la un anumit moment. Fiecare stare, pe care o are omul, antrenează o simfonie de unde cerebrale, fiecare frecvență având un rol caracteristic. Din aceste simfonii s-au născut arta lui Picasso, poeziile lui Eminescu, teoriile lui Voltaire și ale lui Einstein. Undele cerebrale sunt în continuă mișcare, creierul produce în permanență unde pe toate frecvențele. Tot ceea ce spunem și facem este reglat prin frecvența undelor cerebrale.

După frecvență, undele cerebrale se clasifică:

unde cerebrale

unde delta        0-4 Hz

unde theta        4-7 Hz

unde alfa           7-14 Hz

unde beta        14-28 Hz

unde gamma  peste 40 Hz

 

Undele Gamma

 • sunt specifice stării în care învățăm și prelucrăm informația
 • sunt implicate în activitatea mentală superioară, inclusiv în percepție și conștiință
 • se ating în situații de urgență când creierul oscilează între gamma și theta fără ca alte unde să fie prezente

Undele Beta

 • sunt produse de creier în stările normale de veghe
 • sunt asociate cu gândirea logică, rezolvarea problemelor concrete, starea de activitate și alertă

Undele Alfa

 • sunt prezente în timp ce este folosită imaginația și capacitatea de a vizualiza
 • sunt asociate unei stări de spirit detașate și receptive
 • se manifestă prin apariția în minte de flash-uri, imagini scurte nesolicitate care par foarte reale

Undele Theta

 • în mod normal se ating după ore multe de meditație și în timpul visului
 • guvernează atitudinile, convingerile și comportamentele noastre
 • sunt întotdeauna creatoare, inspiratoare și caracterizate prin senzații foarte spirituale

Undele Delta

 • sunt un fel de radar personal, trimițând și primind mesaje la nivel inconștient
 • sunt prezente în timpul somnului profund
 • pot fi prezente și în timpul stărilor de veghe în combinație cu alte tipuri de unde

Studiile arată că în stare de veghe 90% din adulți au frecvența cerebrală predominantă beta și doar 10% accesează predominant undele alfa și theta în mod natural sau după ce s-au antrenat să o facă.

Ți-ar plăcea să înveți să accesezi conștient undele alfa și theta? Înainte să îți răspunzi citește beneficiile acestor unde:

 • reduc starea de stress și favorizează reduceri substanțiale și de durată a anxietății
 • reduc durerea
 • facilitează relaxarea profundă și limpezirea minții
 • măresc capacitatea de exprimare verbală
 • sincronizează ambele emisfere cerebrale
 • invocă vizualizarea mentală vie și spontană, gândirea imaginativă

Cu cât frecvența undelor cerebrale este mai apropiată de frecvența sufletului cu atât ești mai în armonie cu tine.  Poate chiar ai auzit expresia „să îți coborî mintea în inimă” și nu înțelegeai despre ce e vorba. Pentru a avea mintea coborâtă în inimă e important că mintea să poată auzi sufletul.

Ce înseamnă în viața de zi cu zi să coborî mintea în inimă?

Când discuți cu cineva, mintea coborâtă în inimă înseamnă să asculți persoană respectivă fără a te gândi în altă parte. În același timp cere părerea sufletului referitor la tot ceea ce ți se spune și transmite omului din fața ta doar ceea ce vine prin suflet de la divinitate.

A face ceva având mintea în inimă înseamnă conștientizarea că Atotcreatorul e cel care lucrează prin tine;  dacă consideri că tu eșți cel care face totul, mintea nu mai stă în inimă. Ea devine agitată fiindcă începe să controleze și să organizeze totul.

Când eșți prinsă în diverse activități și nu mai poți controla gândurile din mintea ta oprește-te puțîn. Mergi și observă o floare frumoasă și uimește-te de frumusețea ei, văzând în ea frumusețea divinității.

Când mintea este coborâtă în inimă se observă o lumină spirituală pe care o emană persoana respectivă. O minte agitată, plină de felurite gânduri, opacizează această lumină și o face să-și piardă din strălucire.

O minte coborâtă în inimă lasă această lumină să treacă mai departe neperturbată, luminându-i și pe cei din jur.

om si lumina

 

 

Poți face ca frecvența ta  cerebrală predominantă să fie alfa antrenându-te după metoda de 40 zile descrisă de Jose Silva într-una din cărțile sale sau participând la un curs. Dacă accesarea undelor alfa o poți învăța și singur, pentru theta e necesar să faci cursuri ThetaHealing  sau să apelezi la un terapeut certificat.

Imaginează-ți cât de bine te-ai simți când sufletul și frecventele cerebrale sunt în armonie; imaginează-ți cum ar fi  să găsești soluții mult mai ușor și mai repede la probleme de sănătate, să fii creativă, să comunici la nivelul sufletului cu celelalte persoane. Ți-ar plăcea?

Am o veste bună pentru tine, știi care? Doar de tine depinde să faci primul pas.

Vrei să fii în armonie cu sufletul tău accesând conștient undele cerebrale alfa sau theta? Descoperă mai multe despre undele alfa în cartea „Tu, vindecătorul” – Jose Silva și despre undela theta în cartea „ThetaHealing” – Vianna Stibal.

 

Cu drag,

Marcela

 

Despre care din metode vrei să știi mai mult?

Lasă-mi un comentariu și voi împărtăși cu tine din ceea ce am experimentat personal aplicând aceste metode.  Iubire, Lumină și Armonie în Suflet.

Dacă crezi că este de folos și prietenilor tăi,  Recomandă și Distribuie, te rog.

35 de comentarii la „Sufletul și frecvențele cerebrale”

 1. Iubesc ceea ce faci.
  E un articol minunat din care poti lesne intelege cum stau lucrurile, e parca un alfabet al sufletului, iar daca nu-l cunosti, nu ai cum sa scrii si sa citesti ceea ce vine de la suflet si e pentru sufletul tau. Ma bucur ca l-am citit, e plin de valoare si doar daca nu vreau sa fac ceva pentru mine, atunci n-o voi face, in schimb ceea ce am gasit aici e calea ce duce spre mine.
  Multumesc Marcela ca esti si ca sunt 🙂

  Răspunde
  • Multumesc, Hani. E un articol drag sufletului meu si ma bucur ca rezonezi cu el. Daca vrei sa faci ceva pentru tine in aceasta directie a armoniei dintre frecventele cerebrale si suflet, astept cu mare drag intrebarile tale. Eu doar te pot ghida, tu esti cea care decide cand si cum actionezi. Lumina si Iubire.

   Răspunde
 2. Nu e prima oara cand citesc despre undele cerebrale; dar e prima data cand le gasesc intr-un text clar, accesibil si in acelasi timp plin de informatii de valoare
  Sper ca la un moment dat vei face un curs si cu ‘noi’ [stii tu care ‘noi’ 😉 ]

  Răspunde
 3. Cand am citit ce ai scris „O minte coborata in inima lasa aceasta lumina sa treaca mai departe neperturbata” mi-am readus aminte de ceva ce m-a frapat astazi cand am experimentat alaturi de tine – iti spuneam ceva, un lucru in care cred mult si lumina a devenit mai puternica in camera.
  O sa vad daca pot recrea situatia. Poate asa aflu si eu raspunsul la intrebarea „ce caut eu in viata mea?!”
  Iti multumesc pentru tot, Marcela!

  Răspunde
 4. Foarte clar si concis articolul tau! Multumesc! Adevarul este ca ne pierdem in amanuntele vietii care ne tulbura sufletul mai mult decat ar trebui.Ar fi tare benefic daca am reusi , macar din cand in cand , sa ne coboram mintea in inima si sa ne mai luminam clipele noastre de zi cu zi. Sper din tot sufletul sa pot reusi aceasta rezonanta.Inca odata , multumesc! Silvia.

  Răspunde
  • Silvia, fiecare din noi este responsabil pentru alegerile care le face. Avem liberul arbitru sa fim in armonie cu sufletul nostru sau nu. Succes in ceea ce ti-ai propus. Mi-ar place sa impartasesti ce rezultate ai obtinut. Lumina, Iubire si Armonie in Suflet.

   Răspunde
 5. Esential articol,clar si concis avem mare nevoie de asemenea informatii care sa ne inspire sa ne gasim calea si puterea de a face fata provocarilor ,multumesc din suflet si ma simt binecuvantata ca te-am cunoscut multumesc ,multumesc,multumesc

  Răspunde
 6. Ma gandeam, de exemplu, sa ne ajuti cu „marirea capacitatii de exprimare verbala si gandirea imaginativa”, pt a avea cele mai tari bloguri din Ro !
  [eu de astea duc lipsa (cred)]
  Fa un sondaj pe platforma.

  Răspunde
 7. Foarte bun articol.In sfarsit pot citi lucruri interesante fara a trebui sa parcurg kilometri de texte!
  Ma bucur sa va intalnesc aici si sper sa am posibilitatea sa va fiu uneori alaturi.Multumesc si pentru celelalte articole.
  Cate ceva despre unde cerebrale si frecvente am citit si am facut primul pas in ThetaHealing. Nu e usor sa practici meditatia asa ca am gasit o „scurtatura”. Si vreau sa va spun ca am gasit si ajutoare, Sper ca il puteti gasi si sa va poata fi de folos!
  http://youtu.be/QYg2rRAYK9o

  Răspunde
  • Aurelia, iti multumesc si te felicit ca ai gasit calea potrivita pentru tine. Multumesc de asemenea si pentru link. Imi place sunetul theta din aceasta muzica. Te astept cu drag sa impartasesti de cate ori simti. Lumina si Iubire.

   Răspunde
 8. Sant convins ca ar fi ceva „ideal ” sa-ti poti cobora mintea in inima, mai ales ca pentru asta trebuie sa intri pe frecventa sufletului.

  Bafta pe mai departe.

  Răspunde
  • Flaviu, se poate sa cobori mintea in inima folosind metoda Silva sau ThetaHealing. Cand iti doresti ceva cu adevarat apare si solutia. Mai departe ai liberul arbitru. Lumina si Iubire.

   Răspunde
 9. Marcela, recunosc ca informatiile mele privind undele cerebrale si ThetaHealing sunt superficiale in prezent, pt ca nu m-a preocupat aceast domeniu, fiind mult prea mult prinsa in activitatile cotidiene. Datorita tie si a faptului ca am avut ocazia sa ne cunoastem la intalnirea MIB, am inceput putin cate putin sa ma intereseze sa aflu mai multe informatii. Sper ca urmarind siteul tau sa incep sa inteleg mai bine ce se intampla in jur si mai ales sa ma inteleg mai bine pe mine.

  Răspunde
 10. Multumesc Marcela pentru informatiile pe care le oferi cu atata caldura.Datorita tie mi-am deschis sufletul, am invatat insemnatatea recunostintei, am desoperit undele theta si mi-am cumparat prima carte despre thetahealing.

  Răspunde
 11. Materialul este f.interesant.De fiecare data sint surprinsa cu ceva nou,cind studiez materialele tale.Sint la inceput de drum. In fiecare seara fac rugaciunea de recunostiinta si multumire.Cind am timp mai recitesc materialul -cuvintele si subconstientul.Acum fac zilnic meditatia-Dragoste copilului din tine.Cind mai gasesc timp liber studiezLa un punct de cotitura si mai recent -Sufletul sifrecventele cerebrale-Aici am descoperit noutati f interesante,daca sint putin lucrate undele cerebrale ne pot schimba felul de gindire si in unele cazuri chiar cursul vietii.Decind studiez materialele tale MARCELA m-am schimbat in bine f mult si pt. acesta schimbare iti multumesc din suflet plin de iubire si lumina. Doresc sa ramii mereu o persoana plina de har divin! Multa iubire si armonie in suflet pt binele tau suprem! Maria

  Răspunde
 12. Am recitit materialul tau cu mult drag si interes si de fiecare data constat ceva nou.M-AM hotarit sa dau multa atentie si voi cumpara cartile recomandate.MULTUMESC DIN SUFLET MARCELA .sunt Recunascatoare pt tot ce faci pt binele meu suprem.Multumesc si sunt recunascatoare DIVINITATII ca te-a adus in drumul vietii mele.
  ARMONIE SI IUBIRE!.O SINCERA INBRATISARE PLINA DE DRAGOSTE SI INVALUITA DE LUMINA DIVINA!
  MARIA

  Răspunde
 13. Am mai citit acest articol din care intelegi bine ce sunt si cum functioneaza undele cerebrale si doresc sa cumpar si eu cele doua carti mentionate.E bine sa citim,stim cu totii,iar daca as putea sa aplic tehnicile prezentate ar fi minunat,daca nu,macar cei care vin dupa mine sa poata.Astept sa se reediteze.

  Răspunde

Lasă un comentariu