Sufletul flămând se hrănește cu ce apucă de pe la alții

Așa cum îți hrănești corpul fizic în fiecare zi, a cam sosit momentul să te îngrijești și de suflet dacă vrei să ai o stare de bine indiferent de circumstanțele externe.

Știi cum arată un om cu sufletul flămând? Știi cum se comportă?

De cele mai multe ori se comportă ca un copil flămând..uneori agitat și plângăcios la început, apoi furios și supărat iar dacă nevoia nu îi este satisfăcută totul se transformă în agresivitate în interior și mai departe îți poți imagina ce urmează…

Fii atent/ă să nu îți flămânzească sufletul, oriunde ai fi și orice ai face. Acordă- ți timp pentru meditații și vei vedea cum te transformi pe zi ce trece într-un adult responsabil, împlinit, demn de a fi un exemplu pentru ceilalți.

Așa cum am mai spus de multe ori, ai liberul arbitru să înveți din experiența altora sau să experimentezi singur/ă și să apară suferința.

Dacă sufletul este lucrul cel mai de preţ al fiinţei noastre, cea dintâi şi cea mai mare atenție a noastră e important să fie îndreptată către suflet.

Dar oare cum te porți tu cu sufletul tău?

Nu cumva l-ai detronat din locul de mare cinste în care l-a aşezat Dumnezeu înlăuntrul fiinţei tale?

Nu cumva l-ai izgonit la marginea preocupărilor, a grijilor şi a frământărilor tale de toate zilele?

Ești tu atent/ă cu adevărat la întrebările, la neliniştile, la nevoile şi la dorurile lui către lumină, către frumuseţe şi adevăr?

Ia- ți câteva momente și reflectează la ce ți-am scris și răspunde- ți ție în mod cinstit și onest.

Dacă îți lași sufletul să moară de foame, de la nivel inconștient vei cerși energie de la alții. Și nu toți oamenii au în surplus energie de bună calitate ca să- ți dea și ție.

Cei mai mulți trăiesc pe pilot automat și au uitat de ei, așa că de unde să- ți dea și ție. Poate au în surplus furie, frustrare, supărare, disperare. Și stand în preajma lor îți hrănești sufletul cu „otravă”.

Dacă nu îți hrănești tu sufletul, puterea ta interioară va slăbi atât de tare încât nu vei mai avea resurse să începi să priveşti viaţa altfel…

Viața ta și energia de care dispui au calitatea pe care tu le-o dai. Este mai ușor să trăiești din inerție și într-adevăr, la început e nevoie de ceva efort de a sparge tiparele și obișnuința, doar că ce izvorăște după ce faci toate acestea, te va susține să faci lucruri uimitoare pentru tine și ceilalți.

Poate mintea îți spune că nu ai timp; atunci trezește- te mai devreme decât de obicei și onorează- ți sufletul. Onorează divinitatea din tine. Nimeni nu o poate face pentru tine.

 

Cu drag și multă iubire, 

Marcela Mantz

Mind & Soul Harmony Coach

 

 

 

Lasă un comentariu