Așa cum ai observat din ultimele 2 materiale, practicarea tehnicilor specifice în natură te ajută să dormi mai bine și îți dă o stare de spirit mai bună determinându- te să fii mai puțin agresiv și ostil.
Poți reciti oricând aceste materiale AICI și AICI.
În ultimul material ai și testul Profilul Stărilor de Spirit care te va ajuta să evaluezi cum stai cu starea de anxietate, depresie, furie, vigoare, oboseală, confuzie. În plus de asta poți să- ți faci testul înainte și după o activitate, gen mersul în natură, și să vezi cum variază aceste stări de spirit.
Anxietatea este de fapt un cumul de tensionări, stări pe muchie, tulburări, agitație, nervozitate, spaimă.
Depresia apare în urma unui cumul de nefericire, tristețe, lipsă de speranță, descurajare, stări jalnice, neajutorare, inutilitate.
Furia vine la pachet cu mânia, stări morocănoase, iritare, indignare, asprime.
Vigoarea vine din vioiciune, stări active, energie.
Oboseala vine cu extenuare, epuizare, nesiguranță și ajungi să fii stors de puteri.
Confuzia vine cu incapacitate de concentrare, stare distrasă, plictiseală.
Ideea este că aproape în fiecare zi colectezi în câmpul tău energetic câte puțin din aceste energii de vibrație joasă. Inițial nu se simte efectul lor neplăcut. Doar că în timp se transformă, metaforic vorbind, într- un strat de smoală care îți obturează schimbul de energie cu pământul și universul.
Cu cât stai mai mult cu aceste vibrații joase în câmpul tău energetic, cu atât începe să fie afectat și corpul fizic și așa apar bolile.
Pe lângă beneficiile care ți le-am prezentat până acum, practicarea tehnicilor specifice în natură îți scade ritmul cardiac și îți îmbunătățește metabolismul și funcționarea sistemului cardiovascular. Și cel mai important, îți întărește sistemul imunitar.
Este bine- cunoscut faptul că sistemul imunitar joacă un rol important în lupta cu bacteriile, virușii și tumorile și că stresul inhibă funcția imunitară.
Dacă sistemul imunitar este inhibat, probabilitatea de a fi bolnav este mai mare. De aceea, oamenii stresați sunt în mod frecvent bolnavi.
Un studiu făcut în Japonia a folosit ca modalitate de a testa sănătatea sistemului imunitar analizarea activității celulelor NK.
Acestea sunt un tip de limfocite care se mai numesc și celule ucigașe, deoarece pot ataca și ucide celulele nedorite gen cele infectate viral sau celulele tumorale. Ele fac asta cu ajutorul proteinelor anticancer care găuresc membranele celulelor țintă, cauzându- le moartea.
Oamenii cu activitate NK mai mare prezintă o incidență scăzută a bolilor precum cancerul.
În urma studiului s-a constatat că după 3 zile și 2 nopți petrecute în pădure:
-activitatea celulelor NK a urcat de la 17,3% la 26,5%, adică o creștere de 53,2%
-numărul celulelor NK a urcat de la 440 la 881, adică o creștere de 50%
-prezența proteinelor anticancer a crescut cu un procent de 28-48%
De asemenea aceste rezultate s-au menținut o perioadă de 30 zile. Ceea ce arată că este suficient să faci o sesiune de practică a tehnicilor specifice în natură o dată pe lună pentru a menține un nivel ridicat al activității celulelor NK.
Aceste studii au arătat că natura poate avea efecte anticancer prin această intensificare a celulelor NK.
Gândește- te acum care ar fi efectul dacă ai merge zilnic în natură sau dacă ai trăi într-un loc verde.
Cu drag,
PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.
Am identificat aproape toate aspectele enumerate mai sus.
Mulțumesc.