Sinele Pur și Chakra Coroană

A șaptea chakră: Sahashrara numită și Chakra Coroană se află în mijlocul creștetului capului.

Aferentul corporal 
al acestei chakre este creierul mare.

Glanda aferentă acestei chakre este epifiza.
Influențele epifizei nu sunt perfect elucidate științific. Cel mai probabil este că influențează întregul organism.

Chakra Coroană este sediul celei mai înalte evoluții și împliniri a omului.
Ea strălucește în toate culorile curcubeului, culoarea violetă fiind totuși predominantă.

Așa cum în lumina incoloră sunt reunite toate culorile spectrului, la fel și în Chakra Coroană se unesc toate energiile chakrelor inferioare. 

Prin această chakră ești în legătură cu Sinele Divin.
De aici a început călătoria ta prin viață și tot aici te reîntorci la finalul ei. Aici trăiești în Dumnezeu și îl experimentezi pe Dumnezeu, devenind una cu originea divină.


Tot ceea ce ai înțeles mai întâi cu ajutorul intelectului și mai apoi prin intuiție, devine acum cunoaștere deplină.  Ceea ce percepi prin Chakra Coroană depășește mult cunoașterea pe care o dobandești prin Chakra Frunții pentru că aici nu mai apare separarea de obiectul cunoașterii.

Prin dezvoltarea deplină a acestei chakre,
se dizolvă în celelalte chakre și ultimele blocaje, astfel încât energiile lor încep să vibreze la cele mai înalte frecvențe posibile. Fiecare chakră devine o oglindă a esenței divine, la nivelul său specific și pune la dispoziție potențialul cel mai înalt pe care îl poate exprima.

În Chakra Coroană nu există blocaje propriu- zise, ea poate fi mai mult sau mai puțin dezvoltată.

Când Chakra Coroană începe să se deschidă,
trăiești tot mai multe momente în care dispare separația dintre sinele tău lăuntric și viața exterioară. Conștiința îți este calmă și extinsă, iar în această stare tu îți trăiești propria ființă ca pe Sinele Pur atotprezent, în care există toate lucrurile.

Pe măsură ce Chakra Coroană se deschide mai mult, aceste momente revin tot mai des și trăirea lor este tot mai limpede, până când devine o realitate permanentă.

Străbătând calea până aici, devii pe zi ce trece un canal din ce în ce mai larg prin care lucrează divinitatea. Astfel prin tine Creatorul își înfăptuiește viziunea, iar lumina pe care o radiezi deschide inima celor care petrec timp în preajma ta.

Introspectiile și meditațiile îți oferă momente de înțelegere a originii tale divine și trăiri ale uniunii cu Dumnezeu.

Purificarea și armonizarea celorlalte chakre îți oferă deja o împlinire în cunoaștere, trăiri și abilități. Dar până se deschide Chakra Coroană, rămâne prezent sentimentul separării față de deplinătatea Sinelui și nu te-ai eliberat de toată teama. Această teamă menține mici blocaje în chakre, energiile lor nevibrând perfect la unison cu proiectele divine.

Dacă nu îți dedici timp să te deschizi în fața adevărurilor spirituale,
poate apărea sentimentul nesiguranței și al inutilității. Teama de moarte poate să se contureze mai pregnant în conștiința ta.

Fără să- ți dai seama pe deplin, o să dejoci aceste trăiri neplăcute implicându- te în foarte multe activități, asumându- ți mai multe responsabilități decât poți duce. Și faci asta pentru a- ți dovedi că ești de neînlocuit.

În acest caz este mare probabilitatea să- ti atragi o boală care te silește să te oprești. Dacă ignori mesajele subtile, nu doar că boala se va agrava ci vei rămâne în limitele Eu- lui tău personal. 


Chakra Coroană este interconectată cu celelalte 6 chakre de mai jos, despre care ți-am povestit aici:

🔴 prima: Chakra Rădăcină aici

🟠 a doua: Chakra Sacrală aici 

🟡 a treia:Chakra Plexului Solar aici 

🟢 a patra: Chakra Inimii aici

🔵 a cincea: Chakra Gâtului aici

🟣 a șasea: Chakra Frunții aici

Vestea bună este că toate dezechilibrele și blocajele chakrelor pot fi rezolvate practicând tehnici specifice.

Ca să- ți vin in ajutor, am creat Călătoria Meditativă Pentru Curățenia Ta Interioară în care îți vei debloca Energia Vitală prin Purificarea și Echilibrarea Chakrelor. Daca îți surâde ideea, găsești toate informațiile și te poți înscrie AICI.

 

Cu drag,

Marcela Mantz

Mind & Soul Harmony Coach

 

PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.

3 comentarii la „Sinele Pur și Chakra Coroană”

Lasă un comentariu