Rezonanța Sinelui depinde de Chakra Gâtului

A cincea chakră: Vishuddha numită și Chakra Gâtului se află în gâtlej și când este echilibrată strălucește în albastru.

Aferenții corporali ai acestei chakre sunt: gâtul, ceafa, maxilarele, urechile, vocea, căile respiratorii, partea superioară a plămânilor, esofagul, brațele.

Glanda aferentă acestei chakre este tiroida. Glanda tiroidă are un rol important în dezvoltarea scheletului și în funcționarea organelor interne. Asigură echilibrul între dezvoltarea fizică și cea sufletească, reglează metabolismul, reglează modul și viteza cu care hrana este transformată în energie, precum și cum este utilizată această energie. De asemenea reglează metabolismul iodului și al calciului în sânge și în țesuturi.

Chakra Gâtului este centrul capacității de comunicare, de expresivitate și inspirație.

Această chakră constituie o legătură importantă a chakrelor din josul corpului cu centrii energetici din cap.

Chakra Gâtului servește ca punte între gândurile și sentimentele noastre, între impulsurile noastre și reacțiile pe care ni le provoacă.

Prin Chakra Gâtului exprimăm tot ce ne animă: râsul, plânsul, sentimentele de iubire și de bucurie, precum și teama, furia, intențiile și dorințele noastre, ideile, părerile și observațiile născute în lumea interioară.

Elementul aferent acestei chakre este eterul. Acest element este privit ca materie primă, din care prin densificare au luat ființă celelalte elemente corespunzătoare chakrelor inferioare: pământul, apa, focul și aerul. Eterul este însuși suportul sunetului, al cuvântului rostit, adică mijlocitorul informațiilor pe toate planurile.

În viața noastră de zi cu zi, comunicăm cel mai mult prin cuvintele rostite, și apoi prin gesturi, mimică, muzică, dans, pictură.

De fapt creativitatea din Chakra 2 Sacrală se unește în Chakra Gâtului cu energiile celorlalte chakre, unde primește o anumită configurație pe care o comunici celorlalți.

Prin purificarea și echilibrarea acestei chakre, conștientizezi tot mai mult energia câmpului mental și poți distinge funcțiile lui și funcțiile celorlalte câmpuri energetice ale tale. Aceasta înseamnă că gândurile tale nu vor fi influențate de sentimente și trăirile fizice, adică ai o percepție obiectivă.

Chakra Gâtului este aferentă auzului. Aici îți deschizi urechile ca să asculți sunetele și vocile Creației. Tot aici iei contact și cu propria ta voce interioară ce vine de la nivelul sufletului.

Dacă Chakra Gâtului este pe deplin deschisă, îți comunici celorlalți fără teamă sentimentele, senzațiile, gândurile și descoperirile lăuntrice. Ai abilitatea să îți exprimi atât slăbiciunile, cât și punctele forte. Sinceritatea ta față de tine și ceilalți se manifestă printr- o comunicare adecvată.

Când Chakra Gâtului funcționează armonios, ai abilitatea de a- ți manifesta creativ întreaga ființă. Adică știi să și taci dacă este necesar și ai și capacitatea de a asculta cu inima, cu compasiune și înțelegere pe cei cu care comunici.

Exprimarea ta verbală este plină de înțelepciune și fantezie. Vocea îți este plină și sună plăcut.

În ceea ce privește obstacolele și experiențele mai puțin plăcute, știi să spui nu dacă simți că ceva nu este în acord cu valorile proprii. Nu lași să te influențeze alte persoane și îți menții independența, libertatea și stima de sine.

Lipsa de prejudecăți și ancorarea în spațiul lăuntric îți facilitează deschiderea către dimensiunile subtile. Astfel percepi cu claritate vocea lăuntrică care te ghidează pe calea vieții și urmezi cu încredere aceste mesaje.

Când Chakra Gâtului este dezechilibrată, atunci colaborarea dintre cap și trunchi este dereglată.

Fie îți este greu să reflectezi la ceea ce simți și îți manifești emoțiile stagnante în acțiuni pripite și negândite.

Fie te ancorezi prea mult în rațional, blocându- ți trăirile care nu- ți plac și construindu- ți măști ca să nu intri în conflict cu alte persoane, cu părerile lor despre un anumit subiect.

De fapt resentimentele și temerile inconștiente te împiedică să te percepi așa cum ești cu adevărat și să- ți comunici cu integritate gândurile, sentimentele și nevoile.

Vorbirea ta poate fi necizelată, brută, sau foarte obiectivă și rece. Poate să apară chiar bâlbâiala. Vocea îți este relativ puternică, doar că cuvintele tale nu au profunzime și energie.

Pentru că nu vrei să pari o persoană slabă, pui presiune pe tine și îți impui cerințe mari.

Chakra Gâtului se dezechilibrează și la persoanele care prin ceea ce spun îi manipulează pe ceilalți, folosind un flux mare de cuvinte ca să le atragă atenția.

De obicei, persoanele care au blocaje la nivelul acestei chakre, nu au acces la partea subtilă, energetică, a vieții.

Chiar dacă au experiențe lăuntrice, și le blochează și nici nu au curajul să le discute cu cineva din frica de a nu fi criticate sau judecate. Pentru că aceste trăiri tind să se exprime, aceste persoane pot crea în mod spontan poeme, tablouri sau alte opere. Doar că se vor jena să le arate și celorlalți.

De asemenea, energiile pot rămâne blocate la nivelul capului. În acest caz chakrele inferioare nu mai oferă suficientă energie de sprijin de la pământ celor superioare și nici chakrele superioare nu mai transmit către cele inferioare energia divină. Astfel aceste persoane nu se pot valorifica și nici nu reușesc să aibă stabilitate în viață.

Dacă Chakra Gâtului funcționează defectuos, apar dificultăți în exprimarea și comunicarea propriilor punctele de vedere. Este cazul persoanelor tăcute, liniștite, retrase, care vorbesc doar despre lucrurile superficiale din viața lor. Când totuși simt nevoia de a-și exterioriza gândurile și trăirile li se pune un nod în gât și vocea parcă este strangulată.

Blocajele Chakrei Gâtului, te determina să fii nesigur în comunicarea cu alte persoane și apare temerea că vei fi judecat. De aceea te orientezi după părerile lor și nu mai știi ce- ți dorești tu cu adevărat.

Funcționarea defectuoasă a acestei chakre te împiedică să poți descifra mesajele transmise de sufletul tău și nu mai ai încredere în intuiția ta.

Chakra Gâtului este interconectată cu celelalte 4 chakre de mai jos, despre care ți-am povestit aici:

🔴 prima: Chakra Rădăcină aici

🟠 a doua: Chakra Sacrală aici 

🟡 a treia:Chakra Plexului Solar aici 

🟢 a patra: Chakra Inimii aici

Vestea bună este că toate dezechilibrele și blocajele chakrelor pot fi rezolvate practicând tehnici specifice.

Ca să- ți vin in ajutor, am creat Călătoria Meditativă Pentru Curățenia Ta Interioară în care îți vei debloca Energia Vitală prin Purificarea și Echilibrarea Chakrelor. Daca îți surâde ideea, găsești toate informațiile și te poți înscrie AICI.

 

Cu drag,

Marcela Mantz

Mind & Soul Harmony Coach

 

PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.

Lasă un comentariu