Relația cu Mama își pune amprenta în Relațiile Romantice

Relația cu partenerul de cuplu reflectă aspectele neacceptate sau neintegrate ale relației tale cu mama, indiferent de vârsta pe care o ai.

Această conexiune profundă, și adesea inconștientă, cu figura maternă poate influența modul în care te apropii și interacționezi în relațiile romantice.

Mama, în calitate de primă figură de atașament, îți modelează percepțiile despre iubire, siguranță și relații. 

Rănile nevindecate, neîmplinirile sau așteptările nesatisfăcute din relația cu mama își pun amprenta în relația de cuplu sub diverse forme. 

De aceea este necesar să privești mai adânc în interiorul tău pentru a înțelege cum aceste influențe timpurii au impact asupra relației tale actuale.

Uneori, cauți în partenerul de cuplu acele calități pe care le-ai căutat în mama ta, sperând să găsești acolo vindecare sau împlinirea nevoilor emoționale nesatisfăcute anterior. 

De asemenea, este posibil să reproduci modelele relaționale cu partenerul, recreând în mod inconștient dinamici similare cu cele trăite cu mama.

Explorarea și conștientizarea acestor conexiuni cu mama ta vor contribui la crearea unei fundații mai sănătoase în relația ta de cuplu.

Astfel ai posibilitatea de a te elibera de modelele nesănătoase și de a construi relații mai conștiente și mai împlinite. 

Este un proces complex, care presupune conștientizarea impactului relației cu mama asupra relației tale de cuplu. 

Iar dacă simți sa faci un prim pas în călătoria ta către o iubire sănătoasă și împlinire personală, te aștept cu drag la  Workshopul de Constelații Sistemice ReGeneration pe care îl voi facilita Joi, 7 decembrie.

El va avea loc online, pe Zoom, în intervalul orar RO 19:30 – 22:30 și tematica este Armonizarea Relației cu Mama.

Găsești toate informațiile, mărturii ale participanților și te poți înscrie AICI.

Te îmbrățișez cu drag,

Marcela Mantz

Terapeut și Facilitator Constelații ReGeneration

Lasă un comentariu