Puterea personală, darul valoros cu care ai venit pe pământ

Ai venit in această lume cu un dar valoros și anume puterea personală, capacitatea de a acționa, potențialul tău, și de tine depinde cum folosești această aptitudine. Atunci când  folosesti această putere personală în acord cu legile Universului, ți-o păstrezi și chiar ți-o amplifici. Atunci când îți cedezi această putere personală altor persoane, devii neajutorat și nu te mai bucuri de efectele și rezultatele dorite.

Cum îți pierzi puterea personală?

De fiecare dată când permiți unei alte persoane să intervină în viața ta, să te controleze și să te manipuleze împotriva voinței tale.

Îți pierzi puterea personală de fiecare dată când intervii tu în viața altei persoane, încercând să o controlezi și să o manipulezi împotriva voinței ei, pentru că o împiedici să fie ceea ce își dorește și astfel nu experimentează ceea ce și-a propus când a venit în această lume.

Poate ți s-a întâmplat să îți impui voința asupra copilului tău sau asupra altor persoane. Acesta este unul din cele mai rele lucruri pe care le poți face unei alte persoane. Ori de câte ori copilul este forțat să renunțe la voința lui în favoarea voinței părinților, sufletul lui se simte violat. Este adevărat că cei mici trebuie să fie ascultători, dar dacă o anumită situație se transformă într-o luptă pentru putere în care vrei să obții cu orice preț controlul, nimeni nu va avea de câștigat, chiar dacă îi vei înfrânge voința copilului. Același lucru se întâmplă și atunci când două persoane sunt implicate într-o luptă pentru putere. Ori de câte ori „calci în picioare” voința altei persoane, tu nu îi respecți liberul arbitru, nu îi respecți alegerile și dacă persoana este mai sensibilă poate rămâne cu traume mari. Când voința unei persoane se diminuează, devine ca o barcă ce plutește fără cârmă pe ocean, în voia valurilor. Ea continuă să funcționeze, însă nu mai găsește resursele să își urmeze propria direcție cu entuziasm și bucurie.

Îți cedezi puterea personală atunci când permiți altor persoane să te înfurie, să te irite, să te facă să simți o stare de amărăciune, si iti creezi resentimente. Îți cedezi puterea personală când îți dorești cu orice preț să menții liniștea și pacea și în loc să spui ce ai pe suflet într-un mod deschis, matur, neamenintator, îți reprimi și îți îngropi propriile sentimente. Dacă nu eliberezi aceste sentimente reprimate, ele rămân îngropate adânc în interiorul subconștientului tău, de unde te influențează indiferent dacă îți dai seama sau nu de acest lucru.

Dacă simți că ți-ai cedat puterea personală, recupereaz-o! Începe prin a te ierta pe tine însuți că ai permis acest lucru și apoi manifestă-ți intenția de a a-ți folosi integral propria voință, de a-i permite sufletului tău să se folosească plenar de ea.

Poate ți s-a întâmplat să pui multă energie într-o activitate și să nu se întâmple nimic. Tu crezi că îți folosești întregul potențial, însă el este mult diminuat de sentimentele reprimate, de resentimente pe care ți le-ai creat fără să îți dai seama. Dacă ți se pare că ai fost tratat/ă nedrept sau că cineva ți-a făcut un rău și nu ai putut face nimic, nu lăsa amărăciunea să ți se insinueze în suflet. Cu cât situația rămâne mai mult timp nerezolvată, cu atât mai amare vor deveni resentimentele tale și vor acumula astfel din ce în ce mai multă energie negativă. Mai devreme sau mai târziu această energie ar putea deveni obsesivă, devorându-te în întregime. Este important ca sentimentele negative de orice fel, direcționate conștient sau inconștient către tine sau către alte persoane, să fie rezolvate cât mai repede. Iertarea totală și iubirea necondiționată sunt cei mai puternici solvenți ai acestor sentimente.

Amplifică-ți luciditatea și claritatea în toate domeniile vieții.

Cu cât vei deveni mai conștient de ceea ce simți, de ceea ce gândești, de ceea ce spui și faci, cu atât mai concrete vor deveni rezultatele pozitive pe care le vei obține în viața ta. Sentimentele și gândurile tale îți pot aduce bucurie și pace sau suferință și nefericire. Partea cea mai frumoasă este că alegerea îți aparține.

Dacă te simți rănit/ă de ceva sau cineva,

acesta este rezultatul deciziei tale de a simți în acest fel.

Bucură-te de darul valoros cu care ai venit pe pământ, puterea ta personală, potențialul tău, și fă tot posibilul să îl păstrezi și chiar să îl amplifici. Cum? Testează pașii de mai jos, poate funcționează și pentru tine.

 * Conștientizează-ți sentimentele, gândurile, emoțiile, cuvintele și acțiunile tale.

 * Renunță pentru totdeauna la acuzații și la judecăti.

 * Renunță pentru totdeauna la fortă și la dorința de a controla.

 * Iartă cu toată sinceritatea trecutul (pe toată lumea, inclusiv pe tine) și detașează-te de el.

 * Rezolvă toate resentimentele, amaraciunea și orgoliul.

 * Iubeşte fără să pui nici o condiție, inclusiv pe tine însuți.

 * Recunoaște că tot ce există este perfect exact așa cum este.

 * Acceptă responsabilitatea care îți revine pentru propria ta viată.

 * Renunță la orice fel de rezistentă.

 * Renunță la negare.

 * Oferă mulțumiri pentru TOT; manifestă-ți recunoștința inclusiv pentru dureri și pentru încercări! La urma urmelor, acestea îți atrag atenția că te afli într-o stare de dezechilibru.

 * Fii entuziasmat/ă la gândul că îți vei cunoaşte ADEVARATUL eu.

Dacă vei face toți acești pași către o viață mai împlinită, vei deveni stăpâna/ul propriului tău destin. Tu îți poți păstra puterea personală si iti poți atinge adevăratul potențial. Dacă nu reușești să faci singur/ă unul din pașii de mai sus, te aștept cu drag la ședințe individuale. Găsești toate detaliile aici.

 

Cu multă iubire și recunoștință,

Marcela

 

PS Distribuie articolul și prietenilor tăi, poate cineva caută această informație și îi vei aduce bucurie. Aștept să îmi scrii la comentarii care din pașii de mai sus ți se pare mai greu de urmat.

 

30 de comentarii la „Puterea personală, darul valoros cu care ai venit pe pământ”

 1. UN SUBIECT FOARTE INTERESANT. MI S-A INTAMPLAT SI MIE SA TREC PRIN SITUATIA IN CARE SA FIU CONTROLATA SI MANIPULATA DE TATAL MEU. O BUNA PARTE DIN VIATA EU PRACTIC, NU MI-AM PUTUT MANIFESTA ADEVARATA PERSONALITATE, DORINTELE SI PLACERILE MELE, FIIND MEREU RESTRICTIONATA, ASA CUM AM SPUS DE TATA. LUCRUL ASTA NU A FACUT DECAT SA IMI AFECTEZE INCREDEREA IN MINE, IUBIREA DE SINE SI CURAJUL DE A-MI MANIFESTA PROPRILE PARERI SI APTITUDINI. CEL MAI GREU PAS PE CARE I-ATI ENUMERAT MAI JOS PENTRU MINE ESTE „Renunta la negare”. NU POT, EU NU SUNT..SI ASA MAI DEPARTE.

  Răspunde
 2. Toti acesti pasi, eu i-am parcurs intr-un an de zile. Am reusit sa-mi accept si sa ma despart de trecut cu toata sinceritatea mea interioara. Pe mine copilaria m-a marcat f.mult,nu stiam sa spun NU,intotdeauna eram persoana care acceptam,sfaturi,jigniri,ordine,fara sa comentez ceva.Acum,dupa ce am terminat cursurile de Dezvoltare Personala si multe Sedinte Individuale cu dna MARCELA MANTZ, SUNT O PERSOANA SIGURA PE MINE,STIU SA SPUN NU cand ceva nu este in rezonanta cu vibratia sufletului meu. Sunt o persoana sigura pe sine si impacata cu trecutul si multumita de prezent. Accept si neimplinirile ca pe lectii de viata si cu rabdare si incredere in DIVINITATE,totul se rezolva la timpul potrivit.

  Răspunde
 3. Multumesc si sunt recunoscatoare doamnei Marcela Mantz. Tot ceea ce scrie pe blog ma ajuta sa ma redescopar, sa ma cunosc, sa invat , sa fac pasi spre binele meu, sa vad unde gresesc, sa stiu cum sa indrept. Este atat de minunata Marcela si in sedintele de terapie , clipe pe care le astept cu mult drag.
  Si in lectia descrisa astazi ma regasesc si mi-am propus sa sa fac o lista cu persoanele care m-au facut sa le cedez sau m-au determinat sa pierd din puterea mea personala si sa le iert, sa ma iert si sa eliberez resentimentele.
  Ma simt un om norocos ca in viata mea a intrat , ca un inger pazitor pe pamant, Marcela.

  Este minunat ce ne transmite si atat de usor de aplicat!

  Răspunde
 4. Problema mea e URIASA pt. mine si se numeste SIMTUL RESPONSABILITATII fata de copii si nepoti. Trudind pt. ei prea mult pentru ca altfel ma simt vinovata, am ramas nu numai fara puterea mea, ci si fara viata mea. Daca spun NU, ma simt vinovata si mi-e si mila de ei. Nu reusesc sa creez un echilibru al situatiei pt. ca ei se bazeaza prea mult pe mine. Va multumesc pentru articole, sunt minunate. Rezolvarea practica a problemelor egrea. Sa nu considerati ca ma simt VICTIMA. Dimpotriva sunt o LUPTATOARE. Caut doar o solutie de rezolvare.

  Răspunde
 5. Multumesc Marcela, tot ce scrii imi este de mare folos,poate ca nu o sa raspund mmereu la mesaje dar nu te opri din a scrie pe blog ,pe mine ma ajuta mult in viata.

  Răspunde
 6. Multumesc Marcela pentru toate articolele pe care mi le trimiti. Sunt foarte interesante si ma ajuta mult. Esti o persoana minunata. Multumesc! Din pacate nu reusesc sa iert toate persoanele care mi-au facut rau si sa sterg resentimentele. Poate in timp se va intampla. Timpul vindeca ranile uneori. Poate daca as reusi sa vorbesc cu aceste persoane , as reusi sa trec peste , insa … nu se poate.

  Răspunde
 7. Un articol foarte frumos care exprima purul adevar.Multumim d-na Marcela pt. faptul ca ne amintiti aceste lucruri de bun augur pt. existenta noastra [in pace si liniste],pe care dealtfel le cunoastem dar, nu le punem in practica.Stiu ca niciodata nu este tarziu pt. un nou inceput dar,uneori ne vine greu ,sa ne abatem de la anumite reguli, care ne-au fost impuse in copilarie si chiar mai tarziu.Oricum, multumesc! Mi-ati dat un impuls pt. o schimbare referitoare la persoana mea.Sa aveti un an prosper, cu sanatate si sa ne impartasiti si noua din darul dv ,care este o adevarata binecuvantare pt. suflet.

  Răspunde
 8. Draga mea , ceea ce ai descris tu este însusi esenta vietii, de aceea suntem pe acest pamant, cursul vietii tuturora ar fi fost altul daca am fi tinut cont de ce le zece porunci , exemplele si pildele lui Isus, dar dupa cum bine se stie viata noastra este asa cum este din simplul motiv ca liberul arbitru nu functioneaza in parametri normali.Eu sunt si am fost dominata de sotul meu si copii mei si acum recunosc ca vina a fost numai a mea ca am permis , am suferit multi ani la rand de atacuri de panica , depresie si anzie, acum vreau sa renasc sa fiu ceea ce am fost odata, plina de viata de energie , care depu un efort imens sa ies din starea în care sunt .Cred si vreau sa fiu stapana pe mine sa nu m-ai depind de nimeni .Conjuctura a fost de asa natura ca anii în care nu am muncit am fost pur si simplu santajata pe acest subiect si manipulata de sotul meu care si acum crede ca daca el aduce banii noi îi suntem subjugati lui.Ceea ce fac eu ca sotie si mama nu se pune, munca de dimineata pana seara fara nici un pic de respect, sau multumire, Este o situatie care ma framanta de multi ani si nu stiu nici la ora actuala ce anume sa fac.Am încercat sa ne despartim si recunosc sincer ca m-am simtit eliberata chiar daca problema financiara nu a fost prea buna, de cand sa întors acasa problemele par si m-ai mari nu ne potrivim deloc în gandire, aparte ca este o persoana pesimista si negativista.Fac tot posibilul sa ies din starea in care sunt dar tind sa cred ca el face intentionat ceea ce face sa nu reusesc sa îmi revinCe ar trebui sa fac? Copilul cel mic ne iubeste pe amandoi, la separare el a suferit foarte mult.Duc o lupta mare pentru viata mea s starea mea de sanatate psihica

  Răspunde
 9. Sunt intr-o situatie de… „Daca simti ca ti-ai cedat puterea personala, recupereaz-o!”, numai citind articolul si simt ca am o nadejde, ca nu-i prea tarziu sa redevin eu, cea care m-am „risipit” pentru toti si pentru mine n-a mai ramas nimic.Doar depresie, anxietate, atac de panica, etc. Cu acest articol am gasit un prieten. Multumesc Marcela !

  Răspunde
 10. Multumesc mult Marcela pentru acest minunat articol.Chiar zilele trecute vorbeam cu sotul meu despre puterea personala.El este o persoana pesimista si negativista si considera ca asa trebuie sa fii ca sa reusesti in aceasta lume rea(zice el).Vreau sa-l schimb si pe el(eu sunt o persona foarte optimista si pozitiva)pentru ca la un moment dat am avut impresia ca ma va schimba el pe mine.

  Răspunde
  • Cu drag, Nico. Prin expresia „Vreau sa-l schimb si pe el”, incalci liberul arbitru al sotului tau. Fiecare dintre noi a venit sa traiasca anumite experiente si alegerea ii apartine. Focuseaza-te doar pe tine. 🙂

   Răspunde

Lasă un comentariu