Cum “să te pui bine” cu energiile anului maestru

Probabil ai citit că acest an 2018 este un an maestru, nu o să întru în detalii pentru că informațiile le găsești peste tot pe internet. Ceea ce intenționez este să îți atrag atenția că recunoștința și mulțumirea se vor amplifica…la fel și nerecunoștința și nemulțumirile.

Poți să trăiești ca până acum și viața se va derula ca în filmul Ziua Cârtiței  sau poți să intervii conștient și să transcezi vechile tipare, creându-ți obiceiuri noi. Cum poți să îți creezi noi obiceiuri ca să te pui bine cu valurile de energie și să nu opui rezistență?

Începe cu practicarea recunoștinței imediat ce ai deschis ochii, dimineața:

Mulțumesc și îmi manifest recunoștința că m-am trezit.

După ce deschizi ochii afirmă:

Mulțumesc și îmi manifest recunoștința că pot vedea, pot auzi, pot simți, pot gandi.

Respiră profund și spune:

Mulțumesc și îmi manifest recunoștința pentru aerul pe care îl respir, mulțumesc și îmi manifest recunoștința pentru că pot respira.

În timp ce te ridici afirmă:

Mulțumesc și îmi manifest recunoștința pentru corpul meu, pentru funcționarea tuturor organelor interne, mușchilor, oaselor, țesuturilor, celulelor.

Îndreaptă-ți privirea către geam și afirmă:

Mulțumesc și îmi manifest recunoștința pentru soare, ciripitul păsărelelor, vânt, ploaie, ninsoare (ceeea ce vezi tu când te uiți pe geam).

Pe drumul către baie afirmă:

Mulțumesc și îmi manifest recunoștința pentru că pot merge, pot acționa.

Astfel folosești déjà un timp, care oricum trecea și mintea ta “zburda pe câmpii”, pentru a te centra și sincroniza cu energia recunoștinței și a mulțumirii.

Dacă atunci când sună ceasul să te trezești, gândurile tale sunt de genul “iar trebuie să mă trezesc”, “iar mă așteaptă o zi de munca”…energia pe care o hrănești este cea a nemulțumirii.

Vestea bună este că tu ești persoana care controlează cu ce energie îți începi ziua si această energie își pune amprenta pe experiențele pe care le vei atrage în timpul zilei.

Dacă îți dorești să amplifici mai mult energia recunoștinței și mulțumirii fă-ți o agendă în care să scrii zilnic în fiecare dimineață și seară minim 5 motive pentru care mulțumești. Chiar dacă ești sceptic/ă că acest mic obicei poate să-ți schimbe realitatea, dă-ți voie să testezi și observă cum funcționează pentru tine. Important este să practici minim 21 de zile astfel încât să creezi noi trasee neuronale. Poți practica recunoștința de dimineață și împreună cu mine, urmărind înregistrarea de AICI.

Tot că „să te pui bine” cu energia anului maestru, binecuvântează apa și mâncarea. Mulțumește că ai ce bea și ce mânca, mulțumește tuturor celor care au făcut posibil ca apa și mâncarea să ajungă la tine. Sunt atâția oameni pe pământ care abia au ce mânca sau apă de băut.

Binecuvântează fiecare experiență pe care o trăiești, chiar și pe cele mai puțin plăcute sau “dezastruoase”. Când binecuvântezi, ai șansa să conștientizezi lecția de viață pe care o conține și apoi să o înveți și aplici în viața ta. Când blamezi ceea ce trăiești, în primul rând îți vei coborî vibrația în partea roșie a scalei stărilor sufletești și vei atrage către tine experiențe de aceiași vibrație . Astfel nu ai ocazia să conștientizezi ce ai de făcut pentru a ieși din tiparele adânc înrădăcinate care te sabotează.

 

 

Binecuvântează fiecare persoană cu care interacționezi, chiar dacă te enervează sau îți creează disconfort. Conștientizează că aceste persoane îți oglindesc părțile neacceptate din tine. Ca să înțelegi mai bine la ce mă refer îți recomand să urmărești documentarul de aici.

Te vor ajuta să depășești momentele de furie, nemulțumire, suparare, cuvintele:

Iartă-mă. Te iert. Mulțumesc. Te iubesc.

Spune-le în gând de cât mai multe ori, chiar dacă la început o faci forțat. O să observi că în timp îți vor deveni foarte dragi. Repetând aceste cuvinte te calibrezi  cu energia iertării, compasiunii, recunoștinței și iubirii necondiționate aflate în partea de sus a scalei stărilor sufletești. Și când simți să lucrezi mai profund cu iertarea, găsești detalii aici și aici.

De asemenea când te surprinzi gândind lucruri de care te rușinezi sau care îți creează stări neplăcute folosește expresia:

STOP! Așa gândeam/simțeam/făceam până acum.

Acum aleg să mă focusez pe ……

și completează cu ceea ce este benefic pentru tine în acel moment. Poate fi “pe binecuvântările din viața mea”, “pe compasiune și iubire necondiționată” “pe soluțiile care îmi vor aduce rezolvarea în cel mai bun mod posibil”.

  • Cuvântul „STOP!”, oprește pentru un moment toate gândurile și proiecțiile.
  • Prin afirmația „Așa gândeam/simțeam/făceam până acum.” transmiți mintii că accepți și îți asumi atitudinea de până acum. Astfel te împrietenești cu „neuronii poznași” care făceau proiecții și poți să schimbi cu blândețe focusul.
  • Afirmația „Acum aleg să mă focusez pe ……  trasează deja noua direcție. Adică pui focusul pe alt traseu neuronal.

La sfârșitul zilei, ia-ți puțin timp cu tine și fă o retrospectivă a ceea ce ai experimentat peste zi.  Dacă simți emoții neplăcute în legătură cu o persoană sau o situație afirmă:

Iartă-mă. Te iert. Mulțumesc. Te iubesc.

Apoi scrie în agenda ta, minim 5 motive pentru care îți manifești recunoștința și mulțumirea. În timp ce te pregătești de culcare, practică recunoștința așa cum ai făcut și dimineață:

Mulțumesc și îmi manifest recunoștința pentru că mă pot spăla, pentru apa care îmi curăță impuritățile corpului fizic.

Mulțumesc și îmi manifest recunoștința pentru patul în care dorm, pentru pernă, pentru lenjerie.

Mulțumesc și îmi manifest recunoștința pentru somnul liniștit care îmi regenerează celulele.

Mulțumesc și îmi manifest recunoștința pentru…….

Lasă-ți creativitatea să te inspire și adormi în această minunată energie de vibrație înaltă. Poți practica recunoștința de seară și împreună cu mine, urmărind înregistrarea de AICI.

Dă-ți voie să deschizi “robinetul recunoștinței și multumirii” și chiar dacă la început jetul va fi subțirel, pe măsură ce practici se va revărsa în râuri, râuri în viața ta. Găsești informații în acest sens și în articolul de AICI.

Spor la implementat și practicat,

Marcela

 

Dacă practici déjà tehnicile din articol, te invit să scrii la comentarii cum te simți și cum ți-a schimbat viața acest obicei.  Împărtășind din experiența ta vei ajută și motiva și alte persoane să testeze cum funcționează pentru ele.

Dacă nu ai practicat până acum, scrie-mi dacă ți se pare greu sau ușor să începi să implementezi acest obicei.

Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui astfel încât să îi ajuți să se „pună bine” cu energiile anului maestru. Mulțumesc.

Lasă un comentariu