Poveștile, legendele și convingerile limitative

Alina a venit la ședințe lifecoaching pentru că are momente în care este pozitivă, plină de încredere și toate îi merg ca pe roate și momente în care o apucă disperarea, nu mai găsește soluții. A obosit să mai oscileze între aceste stări și s-a hotărât să descopere care este cauza profundă a acestor manifestări. Stând de vorba cu ea, am remarcat că folosea des expresia „sunt ca pasărea Phoenix” și am întrebat-o:

Alina, ce înseamnă mai exact pentru tine expresia „sunt ca pasărea Phoenix”?

– Păi, știi povestea, pasărea Phoenix renaște din propria cenușă. Îmi place să mă reinventez, să renasc, să fiu cea mai bună varianta a mea. E ceva în neregulă?

După cum obervi, întrebarea de la final a apărut pentru că deja Alina începea să conștientizeze că nu rezona chiar cu toată povestea păsării Phoenix. De aceea, i-am spus:

– Alina, tu decizi dacă este sau nu ceva în neregulă…Mi-ar plăcea să împărtășești cu mine ce îți amintești acum din această legendă. Astfel vei simți dacă este bine să folosești în continuare această expresie sau nu. 

– Hmmm…cred că deja mi-am dat seama că mă sabotez singură să ajung „în propria cenușă” ca să renasc…

A tăcut ceva vreme și apoi a spus:

– Există și perspectiva să renasc, să mă reinventez exact din poziția în care sunt la momentul respectiv…câtă energie consumată inutil…spuneam din reflex „sunt că pasărea Phoenix”. Ajută-mă să schimb această convingere limitativă.

Alina s-a implicat în proces și a acceptat să lucrăm și pe resentimentele și regretele create datorită experiențelor pe care le-a atras datorită acestei identificări cu pasărea Phoenix. A descoperit că este mult mai benefic pentru ea să se accepte și iubească așa cum este în fiecare moment și să își spună „fac tot posibilul să devin cea mai bună varianta a mea”.

Phoenixul este într-adevăr un simbol al renaşterii, și îți poți reaminti legenda AICI.

 

Și eu am fost fascinată în copilărie de această legendă pe care tatăl meu mi-o spunea de multe ori. În sufletul meu de copil îmi doream să fiu ca pasărea Phoenix și  Universul mi-a îndeplinit dorința. Ani de zile am fost în ciclul sus- jos și Universul îmi transmitea cauza profundă prin cuvintele pe care mi le spuneau des prietenii mei:

„Tu ești că pasărea Phoenix”.

La vremea aceea habar nu aveam despre oglindire, despre subconștient și convingeri limitative.  Ca și Alina, am ajuns în mai toate domeniile viețîi  „în propria cenușă” ca să renasc din nou. Abia când m-am format ca și coach am conștientizat că pot să renasc fără să ajung în prăpastie.

O altă poveste care m-a fascinat în perioada copilăriei a fost „Prinț și cerșetor„. Îmi aduc aminte și acum cum ascultam discul pus de ai mei și eram absorbită cu totul. Emoțiile generate atunci în sufletul meu de copil și dorința de aventură au creat și transmis o intenție puternică.

Și pentru că Universul răspunde dorințelor profunde, am experimentat din plin în viața reală peripețiile din această poveste. Am și primit de veste ce am de rezolvat, pentru că nunta mea a avut loc la restaurantul Prinț și Cerșetor. Cine să înțeleagă atunci toate semnele și mesajele Universului?

Ori de câte ori mintea își creează un tipar subconștient, ea face tot ce îi stă în puteri pentru a demonstra că are dreptate, pentru a-și justifica astfel existența.

În consecință, cei mai mulţi dintre oameni trec prin viață mânați de dorința de a-și confirma tiparele și convingerile, chiar dacă de cele mai multe ori nici măcar nu știu că le au.

Poate te-au pus pe gânduri și pe tine experiențele mele și ale Alinei. De aceea, îți recomand să parcurgi următoarele etape:

  • ia-ți timp cu tine și descoperă dacă și tu „eșți ca pasărea Phoenix” sau te-ai identificat cu un personaj dintr-o poveste;
  • schimbă-ti tiparele și convingerile limitative dacă crezi că nu îți aduc beneficii. In acest sens te poate ajuta meditația de aici.

Doar tu poți să decizi, analizând ce se întâmplă cu sănătatea ta , cu relațiile tale, cu dezvoltarea personală și spirituală, cu cariera și banii.

 

Inspirație și succes!

Marcela

 

 

Mi-ar plăcea să împărtășești la comentarii dacă ai identificat cum te-au influențat pe tine legendele și poveștile din copilărie.  Dacă simți că articolul i-ar putea ajuta și pe prietenii tăi, distribuie-l și lor.

4 comentarii la „Poveștile, legendele și convingerile limitative”

  1. Multumesc dragele mele!Am citit cu mare drag acest articol minunat, da si chiar ma regasesc in el, inainte eram chiar asa cand sus, cand jos in schimb acum am invatat sa-mi controlez gandurile, nimeni si nimic nu poate sa ne patrunda in mintea noastra numai faca ii dam voie, da si cand eram mica visam sa fiu o zana buna sa pot ajuta oamenii ..sa fiu o printesa …si chiar multumesc universului ..a raspuns si sunt rasplatita pe deplin ..eu va trimit multa iubire ..multumesc pentru toate mesajele voastre..le citesc cu mare drag ..va imbratisez cu drag..

    Răspunde
  2. La un moment dat, fiecare din noi devine ‘cenusa’.
    Fiecare din noi ajungem sa credem sa suntem ca pasarea Phoenix. Si chiar daca nu e asa. Cred ca totusi conteaza ca ne asociem cu aceasta pasare care renaste, nu cu altceva ce dispare pentru totdeauna.

    Răspunde

Lasă un comentariu