Persoanele destinate să se întâlnească, se vor întâlni

Titlul articolului de azi este inspirat dintr-un citat al lui Ralph Waldo Emerson, care îmi place foarte mult:

„Persoanele destinate să se întâlnească

se vor întâlni aparent întâmplător, dar exact când trebuie.”

Experiența pe care o împărtășesc cu tine, confirmă citatul și face parte din seria lecții confirmate în 2015. Este vorba despre întâlnirea mea cu Gabi.

*******

GabiGabi: „Ajunsesem într-un moment de impas în viața personală, un moment în care nu mai știam cine sunt, în care mă simțeam efectiv goală. Dumnezeu, însă, mi-a îndreptat pașîi spre Marcela, care este un om extraordinar și căreia ii mulțumesc din tot sufletul! Mi-a fost alături tot timpul, m-a ajutat să conștientizez foaaarte multe și să-mi recunosc și nemulțumirea în plan profesional. Spun să- mi recunosc pentru că, deși știam că profesional nu eram mulțumită, refuzam să mă gândesc. Așa am început să-i spun despre afacerea pe care am deschis-o anul trecut, o grădiniță.( http://gradinita-iepurasulcelistet.ro/

gradinita

De când am luat hotărârea să deschid grădinița, am fost uimită de cât de repede și frumos a decurs totul. Am găsit spațiul în două zile iar într-o săptămână deja mă apucam de amenajarea lui. Am investit destul de mult timp și suflet în această grădiniță, și chiar sunt mândră de ea. Acum, revenind la nemulțumirea mea pe partea profesională, cred că aveam așteptări prea mari, țînând cont de rapiditatea cu care se mișcase totul. Mă gândeam că dacă am făcut această grădiniță cum mi- am dorit-o eu pentru copilul meu, este suficient. Sigur, am făcut cam ” tot” ce am știut eu pentru promovarea ei: „am făcut” un site, „am făcut” fluturași care au fost distribuiți în scările de blocuri….

„Am făcut” cu ghilimelele de rigoare, deoarece nu eu le- am făcut ci am angajat pe cineva să facă toate astea. Lucru normal la prima vedere, cel puțîn pentru mine.

Marcela m-a făcut să înțeleg ceva care cred că, până la urmă, este esențial în orice moment al vieții. Și anume, importanța implicării 100%. Astfel am început să lucrăm și pe partea de business coaching.

images (6)

În ședințe am descoperit că am mai multe blocaje. În primul rând comoditatea și, chiar dacă nu vroiam să recunosc, nu aveam încredere în mine, nefiind conștientă de potențialul pe care îl am. Era mult mai ușor să găsesc pe cineva care să se ocupe de promovare, care să vină cu idei, să-mi scrie materialele pentru site,  practic să gândească pentru mine. Implicarea mea în această parte, importantă pentru o afacere, era superficială și se rezumă doar la a „controla” ceea ce mi se prezenta. Practic lăsam dezvoltarea și evoluția afacerii mele pe mâna și pe viziunea altor persoane, fără ca eu să aduc vreo contribuție. Mă gândeam că dacă eu am făcut această grădiniță din tot sufletul și  ofer copiilor ceva frumos, de calitate, este suficient. Și așteptam…
 
Marcela mi-a arătat multiple moduri de a-mi promova afacerea online, la care nici nu m-aș fi gândit, și pe care nimeni nu mi le-a spus, soluții de marketing fără costuri mari, m-a învățat cum să-mi gestionez banii și să-i tratez ca pe niște oaspeți, și multe, multe altele.

Am înțeles că, dacă vreau ca oamenii să înțeleagă și să simtă mesajul meu, cel mai bine este să pun energia mea în ceea ce vreau să transmit și îndrumată de ea mi-am descoperit creativitatea. Într-una din ședințe i-am arătat Marcelei un flyer. Reacția ei, deloc pozitivă, nu m-a surprins deloc, sinceră să fiu. Știam că nu este ceea ce trebuie, însă niciodată nu m-aș fi gândit să creez eu un flyer. Nici nu credeam că pot! Iar când mi- a spus că e important să creez unul am rămas blocată. Mă tot gândeam cum să-l fac, ce să scriu….

Amintindu-mi ce am discutat în ședințe, și anume să dau voie creativității să se manifeste, am trecut la treabă. Fără nicio idee, și sincer, fără talent la desen, am luat o foarfeca și o hârtie și am început. Totul a decurs lin, foarfeca parcă a început să taie singură formă, ideile de text veneau fără nicio forțare din partea mea, mâna se ducea pe culorile potrivite, fără să le gândesc.

Iepurasul cel istet

A fost minunat! Nu știam că am așa ceva în mine, iar când am văzut reacția Marcelei mi-au dat lacrimile. Atunci mi- am dat seama că, dacă îi dau voie sufletului să se manifeste, îmi oferă niște satisfacții pe care mintea nu le poate oferi vreodată.

Cel mai mult am avut de lucru la partea cu încrederea. De câte ori mă întreba Marcela “ce ai face”…, “cum ai face”…., eu răspundeam imediat “ nu știu”. Iar acest “ nu știu” îmi bloca orice fel de idee. Marcela avea mai multă încredere în mine decât aveam eu. Tot timpul îmi spune “dă- ți voie…”. Apoi era suficient să- mi dea un imbold și ideile începeau să curgă, iar tot ce aveam de făcut era planul de acțiune pentru obiectivele stabilite.

descărcare (2)

Beneficiile pe care le am în urma colaborării cu un business coach sunt multe. De la faptul că am învățat cum să- mi fac stabilesc obiectivele, planul de acțiune pentru realizarea obiectivelor, multiple metode și soluțîi de marketing online și offline, cum să gestionez banii, până la creșterea încrederii în forțele proprii, creșterea încrederii în intuiția mea, și multe, multe altele. Sincer, dacă înainte mi- ar fi spus cineva că business coachingul îmi poate oferi atât de multe, nu l-aș fi crezut.

Dacă te întrebi „chiar nu se poate lansa o afacere fără un business coach?” răspunsul meu este că se poate. Condiția este să dispui de fonduri suficiente pentru a angaja pe cineva specializat în marketing. Însă, dacă afacerea nu ai făcut-o doar ca să-ți aducă satisfacțîi financiare ci să-ți aducă și mulțumire sufletească, prin faptul că faci ceea ce-ți place, atunci nimic nu se compară cu satisfacția pe care o ai știind că te- ai implicat 100% în dezvoltarea ei. Cred că nimeni nu te poate promova mai bine și nici nu poate transmite mesajul tău mai bine decât tine. Important este să ai pe cineva care să te îndrume și să te învețe care sunt metodele, multe de altfel, prin care mesajul tău să ajungă acolo unde trebuie, și cel mai important, cum să aplici aceste metode.

Mie, Dumnezeu mi-a scos-o în cale pe Marcela, care este un om minunat, pentru a- mi fi alături și a mă ajuta atât pe plan personal cât și profesional. Încă o dată îi mulțumesc și îi sunt recunoscătoare din tot sufletul că a știut cum să scoată la suprafață această creativitate, că mi-a dat încredere în mine și mi-a deschis calea spre cărarea mea!”

*******

Și eu la rândul meu, mulțumesc divinității că a facilitat această întâlnire dintre mine și Gabi. Îți reamintesc că nu ești niciodată singur/ă. Niciodată, niciodată, niciodată. Dumnezeu este mereu alături de tine și îți îndrumă pașii către persoanele care te pot ajuta și îndruma în lumea fizică.

Dacă ai copii și locuiești în București sau împrejurimi, poți să apelezi cu încredere la serviciile oferite de Gabi la Iepurașul cel isteț. Este un loc minunat în care copiii pot să își petreacă timpul jucându-se și învățând de la educatoare care pun suflet în ceea ce fac.

IMG_5794 - Copy

 

Cu drag,

Marcela

 

Te invit să scrii un comentariu despre cum rezonezi tu cu citatul lui Emerson și dacă chiar ai avut confirmarea că este adevărat ceea ce spune. De asemenea dacă ai prieteni pe care crezi că i-ar ajuta articolul, te rog să îl distribui. Mulțumesc.

 

4 comentarii la „Persoanele destinate să se întâlnească, se vor întâlni”

  1. Am rezonatat cu citatul. Si nu numai. Am fost si sunt martora miracolelor care au venit si vin in viată mea. Multumesc Divinatatii pentru ca ma indruma si pentru ca mi-a trimis un înger păzitor , pe Marcela 💜

    Răspunde
  2. Intradevar,rezonez intru totul cu aceasta afirmatie.De-a lungul vietii am avut de multe ori ocazia sa constientizez faptul ca cineva acolo sus ma iubeste si are grija de mine!Ii sunt profund recunoscator atit LUI cat si voua pentru ajutorul primit!

    Răspunde

Lasă un comentariu