Oriunde ai pleca, tot pe tine te întâlnești

intalnesti

Poate ai auzit expresia „oriunde ai pleca tot pe tine te întâlnești” și poate ai și experimentat-o. De multe ori ne dorim să schimbăm partenerul, colegii de muncă, situațiile de viață, pentru a rezolva anumite probleme. Ceea ce pot să îți spun este că până nu rezolvi acele conflicte interioare care te conduc la astfel de situații, lecțiile de viață se vor repeta și vei atrage în continuare oameni și situații care să oglindească ceea ce nu ai rezolvat.

Este și cazul Luminiței. A venit la ședințe individuale pentru că își dorea să schimbe locul de muncă. În percepția ei, nu era înțeleasă de nimeni din colectiv și toți colegii își rezolvau superficial sarcinile de lucru. Avea o atitudine critică și spera că schimbându-și locul de muncă, problemele ei vor dispărea.

-Luminița, spune-mi te rog ce te deranjează cel mai mult la situația actuală? am întrebat-o eu.

-Mă deranjează multe, dar cel mai tare mă enervez când primim un proiect și toți ceilalți tratează lucrurile superficial. Nu intră în acea atmosferă de lucru…cum să-ți spun să mă înțelegi…parcă ar fi nesimțiți. Își văd în continuare de tabieturile lor, lucrează cu „viteza melcului”. Când se termină programul de lucru, pleacă acasă senini și împăcați. Eu rămân de multe ori peste program, ba chiar mai îmi iau și de lucru acasă.

-Îți cere cineva să faci aceste lucruri pe care colegii tăi nu le fac?

-Nu, nu îmi cere nimeni. O fac pentru că eu sunt conștiincioasă și îmi pasă.

Aproape că nu a terminat fraza și a început să plângă. Observam că în mintea ei se derula altă întâmplare care scotea la suprafață „sentimente îngropate de vii„. Am lăsat-o să își trăiască acele sentimente și să le exteriorizeze. După ce s-a mai liniștit, a început să îmi povestească:

-Când eram copil, la fel se întâmpla. Eu mai am doi frați mai mici ca mine. Mama și tata au muncit de dimineață până seara pentru a ne asigura cele necesare. Fiind cea mai mare a trebuit întotdeauna să mă ocup și de frații mei și de treaba din casă. Asta după ce trebuia să îmi fac lecțiile la perfecție. De multe ori îmi doream să am mai mult timp să citesc, să ies în oraș, să mă întâlnesc cu prietenele.

Nu aveam de ales, pentru că eu eram „conștiincioasa”  familiei. Frații mei făceau și ei ce puteau, însă ca și în cazul colegilor mei, nu se agitau. Învățau cât aveau chef să învețe, mă ajutau la treburile gospodărești doar ca să se afle în treabă.

A continuat să povestească despre toate frustrările și resentimentele din copilărie pe care și le-a amintit. Am lucrat mai multe ședințe de eliberare, iertare, acceptare, iubire de sine.

În toată această perioadă relația Luminiței cu ceilalți s-a îmbunătățit vizibil. În final a ajuns să fie recunoscătoare pentru locul ei de muncă și pentru colegi. Nu și-a mai dorit să schimbe locul de muncă pentru că se simte bine cu ea, și-a redobândit echilibrul și armonia interioară.

Ceea ce nu îți place acum în viața ta, te ajută să conștientizezi ce mai ai de rezolvat. Ce poți face în acest sens:

 • binecuvântează situația,
 • explorează în adâncul sufletului tău (detalii AICI )
 • vindecă-ți „sentimentele îngropate de vii” (detalii AICI).

Astfel se vor dizolva toate acele noduri care te împiedică să îți atingi adevăratul potențial și să te bucuri de viață.

Marcela Mantz

 

Spor la implementat și practicat,

Marcela

 

PS Poate și tu ai trecut printr-o experiență similară, de aceea te invit să o împărtășești într-un comentariu. De asemenea te rog să dai like și share pentru ca articolul să ajungă la cât mai multe persoane. Mulțumesc.

17 comentarii la „Oriunde ai pleca, tot pe tine te întâlnești”

 1. Este f adevarat ca oriunde pleci tot pe tine te intilnesti.
  Am avut si eu o problema ,nimeni nu era constient ca mine,vesnic eram nemultumita, cind cineva facea ceva care nu era dupa dorinta mea,aveam impresia ca sunt ignorata si sfaturile sau cerintele mele erau in zadar.Consideram ca nu sunt inteleasa sau nu vroiau sa inteleaga ce le transmite-am eu.DE FIECARE DATA MA ENERVAM si consecinta era o problema pe corpul fizic,cel mai des erau blocaje pe coloana si articulatii.Toate acestea au durat pina pe data de 20 Februarie si in urma unei sedinte individuale,am realizat:-totul depinde de mine-de felul cum gindesc si cum evaluez pe fiecare persoana cu care intru in contact.Greu am realizat ca sintem diferiti,gindim diferit si ne comportam diferit.Acest lucru era cunoscut incercam sa-l implementez in comportomantul meu,nerusind o perioada destul de lunga.
  Acum a venit momentul sa contientizez ca eu trebuie sa ma schimb si sa nu mai judec pe cei din jurul meu dupa comportamentul meu.Suntem fiinte unice cu perceptii diferite
  si eu nu pot schimba pe nimeni decit pe mine.Cind avem in jurul nostru persoane care nu sunt pe aceiasi lungime de unda cu noi sa-i evitam,sau sa le transmitem iubire si dragoste neconditionata.numai asa vibratia sufletului nostru intra in rezonanta cu vibratia lor.In acest fel ne facem viata mai usoara, fara incarcatura sufleteasca si avind o admosfera de comunicare mai placuta cu cei din jur.Sa invatam sa ne iubim pe noi si sa-i acceptam pe cei din jurul nostru.IN FATA DIVINITATII SUNTEM EGALI,numai perceptiile si reactiile noastre sunt diferite.IUBIRE,DRAGOSTE SI ARMONIE CELOR CARE CITESC ACESTE RINDURI. MARIA.

  Răspunde
 2. Ce coincidenţă ! Eu am o colegă şi un coleg de birou care îl bârfesc pe şeful şi şefa noastră de mama focului.
  De un an sunt la acest loc de muncă şi ador munca pe care o fac. Cei 2 colegi, fiind mai vechi acolo, in primele luni după ce m-am angajat m-au ajutat foarte mult până mi-am însuşit ceea ce trebuie să fac acolo.
  Dar ce fac cu bârfa lor ?
  Am inceput să am probleme cu urechile: dureri, iritaţii, mâncărimi. Le-am explicat politicos că mă deranjează ceea ce fac. Ei zilnic fac asta. În mintea mea îmi zic: cum poate pentru cineva să fie atât de importantă viaţa altcuiva ?
  Singura soluţie este să mă cert cu ei, nu ştiu. Este groaznic pentru mine. Nu ştiu ce să fac.

  Răspunde
  • Georgeta, cearta nu este o solutie. Oamenii care apar in jurul nostru oglindesc problemele nerezolvate din interiorul fiecaruia. Intrebarea este: ce anume nu ai rezolvat inca in sufletul tau?

   Răspunde
 3. GEORGETA doresc sa-ti dau un sfat.SA TE CERTI CU EI NU ESTE O SOLUTIE.Incearca in rugaciunile tale sa le trimiti iubire si dragoste la toti.cuvintele si gindurile tale de pura dragoste si pace sufleteasca va ajunge la ei.In momentul cind esti cu ei trmite-le in gind iubre si dragoste,iarta-i pt greseala lor de-a birfi.NU LE MAI TRANSMITE PRIN GINDUL TAU RESPINGERE.Fiecare primim ce daruim, totul se plateste mai de vreme sau mai tirziu.Nu suntem in masura sa-i judecam daca fac bine sau rau.Incearca sa eviti comunicarea cu ei in acele momente,ocupate de treburile tale si nu mai sta la birfa.Osolutie pune-ti dopuri in urechi.Doresc sa-ti gasesti forta de liniste interioara.DRAGOSTE SI ARMONIE! MARIA

  Răspunde
 4. Mulţumesc. Aveţi dreptate, aceasta-i soluţia. Numai că am o problemă, pe care am conştientizat-o la vărsta asta, 45 ani: nu pot şi nu ştiu cum să transmit iubire. Omului din faţa mea îi văd doar defectele.

  Răspunde
 5. GEORGETA,iti dau un sfat.De f.multe ori raminem cu blocaje sufletesti,fara sa realizam ca nu le-am depasit ,dupa un moment critic din viata noastra si ducem acest blocaj cu noi,de multe ori se intimpla sa le ducem si pe cealalta lume sub forma de karma.Eu am avut un blocaj din tinerete-am iubit un baiat f mult ,viata a facut sa ne despartim,eu nu am procedat la despartirecum am dorit si l-am parasit,dindu-i lovitura sufleteasca pe care nu o merita.Aceasta comportare a mea m-a blocat,eu am crezut ca am depasit,nu a fost asa.Am simtit nevoia sa ma rog si sa-i cer ertare prin Divinate,deoarece persoana a decedat si nu m-am linistit decit in urma sedintelor individuale pe care le-am facut cu,MARCELA MANTZ SI MULTUMESC PE ACEASTA CALE ACESTEI PERSOANE MINUNATE CARE A FOST DOCTORUL SUFLETULUI MEU.
  Se intimpla sa ai ceva blocaj din copilarie si nu poti singura sa te corectezi.Este necesar sa te impaci cu tine ,sa te iubesti pe tine,sa poti transmite intelegere celor din jurul tau,acest lucru este f.greu si avem nevoie de ajutor,ca sa intelegem ca suntem fiinte unice si avem vibratii diferite.Eu sunt o persoana de67ani si abia acum am realizat ca trebuie sa dam f.mare atentie sufletului.
  Sper ca sfatul meu de-a face SEDINTE INDIVIDUALE CU MARCELA sa iti fie de mare ajutor si sa-ti gasesti linistea interioara.ARMONIE SI IUBIRE IN SUFLET! MARIA.

  Răspunde
 6. GEORGETA.

  Am recitit comentariul tau,esti tinara de virsta copiilor mei.
  Cauta si ingrijeste-te,intii se inbolnaveste sufletul apoi corpul energetic prin blocaje care se manifesta pe corpul fizic.FELUL CUM GINDIM ne da sufletului vibratia si nu de fiecare data este ceea necesara sufletului nostru ,atunci nefiind in rezonata avem comportari neadecvate pe care de cele mai multe ori nu le constientizam.
  Doamne ajuta! MARIA

  Răspunde
 7. Am avut un servici care a fost foarte toxic. De la maistru care îţi spunea că eşti un dobitoc şi să te duci să te baţi cu capul de uşă, în condiţiile în care nu dădeai rebuturi ci erai cel mult rău informat în legătură cu vreo lucrare, şi până la ceilalţi meseriaşi te făceau să te simţi că eşti cam în plus pe acolo. Se purtau ca şi când te învăţau de bine, executai o lucrare aşa cum îţi spuneau ei, colegii, ca mai apoi să te povestească în gura mare, la propriu, la toată hala ce prostii ai făcut. Asta probabil ca să iasă ei în evidenţă şi să poată spune ,,uite vezi! eu n-am greşit ca prostul ăla” . Situaţii şi situaţii. Când a trebuit să rămân în şomaj, a fost oarecum eliberator pentru mine să scap din acel ,,coşmar”.

  Răspunde
 8. De cateva luni am si eu o colega care ma…irita. Isi lasa telefonul la maxim sa sune, isi trage scaunul prea tare, vorbeste si rade prea tare…toate le face prea zgomotos. De multe ori cand iese din birou simt o usurare. Oare cum sa rezolv situatia asta?

  Răspunde

Lasă un comentariu