Întâlnire cu Indra – muzică pentru sufletul tău

Astăzi te surprind cu un articol scris pentru tine de soțul meu, Adi. Este foarte pasionat de muzică și responsabil la noi acasă cu achiziționarea cd-urilor. De aceea l-am rugat să mă ajute cu acest articol pentru categoria muzică pentru suflet. Iată ce îți recomandă Adi.

*******

Încă din adolescență, prima parte a anilor ’80, am fost fascinat de muzica electronică de calitate. Tangerine Dream, Jean Michelle Jarre, Vangelis, Klaus Schulze, Kraftwerk… nume uriașe pentru mine în domeniul lor, pe care le credeam de neegalat.

Anii au trecut și muzica s-a schimbat. După 1990 chiar și maeștrii menționați au început să mai facă ușor, ușor, concesie comercialului, unii chiar au renunțat să mai compună. Eu am rămas cu satisfacția oferită de colecția de albume adunată în timp și am crezut că nu voi mai putea fi surprins de ceva nou, apropiat calitativ de perioada de aur a muzicii electronice.

În 2010 am primit cadou un CD intitulat simplu Indra – Tantric Celebration. Mărturisesc că numele nu mi-a spus nimic, așa că l-am primit politicos, l-am pus într-un colț al casei și am cam uitat de el un timp. Într-o dimineață de sâmbătă aproape că m-am împiedicat de albumul deja prăfuit și mi-am propus să-l ascult câteva minute înainte de a-l depozita definitiv în cutia cu rebuturi. Însă…încă de la primele acorduri, ceva parcă a răsunat ca un gong în mintea mea…ce ascultăm era minunat, eteric, rafinat…ceva nou și totuși cunoscut; parcă Tangerine Dream și Klaus Schulze ar fi început să cânte împreună cu inspirația din tinerețe și în același timp cu computerele și sintetizatoarele de azi.

Bineînțeles că prima reacție a fost să studiez mai atent coperta albumului unde am descoperit site-ul

 

indra

     www.indramusic.ro

 

 

Știi care a fost surpriza uriașă? Aparent necunoscutul ( spre rușinea mea) INDRA e un artist român care a compus începând cu 1991 zeci de albume de care eu, un fan al muzicii electronice nu știam nimic. Am descoperit că CD-ul ascultat face parte dintr- serie de 9 (deja) numită Tantric Celebration, fiecare album având numele unei zeități hinduse. Marele avantaj e că pe site se pot ascultă gratuit fragmente de 1-2 minute din fiecare melodie pentru ați putea face o impresie.

Următoarea mișcare a fost să întru în contact cu un reprezentant de vânzări al artistului și să comand întrega serie Tantric Celebration. Așteptările mele au fost depășite. E o muzică instrumentală fabuloasă, de atmosferă, de visare, de relaxare, compusă integral doar pe baza de instrumente electronice. Fiecare melodie, fiecare album are un farmec distinct, fiind axat pe o zeitate ce îi dă numele.

indra

Dacă ți-am trezit interesul, intră pe www.indramusic.ro și o să găsești mult mai multe albume. Nu știi ce să alegi? Deși îmi este greu să optez doar pentru un album, îți sugerez CD 9 Matangi.

Îți doresc audiție plăcută și să te bucuri de minunata lume a lui Indra.

Adi Mantz

*******

Sunt curioasă, tu ai auzit de INDRA? Ai ascultat muzica compusă de el?

PS Lasă-mi, te rog, un comentariu și spune-mi ce muzică pentru suflet asculți.

PPS  Dacă îți place ce ai citit, distribuie articolul să se bucure și prietenii tăi de muzica lui Indra.

6 comentarii la „Întâlnire cu Indra – muzică pentru sufletul tău”

 1. In primul rand felicitari pentru articolele deosebite, cel cu Multumirea de dimineata chiar l-am integrat deja in practica mea zilnica si imi aduce pace si lumina in suflet cat sa imi umple intreaga fiinta si intreaga zi.
  Da, am descoperit si eu cu ceva ani in urma muzica lui Indra si am fost ca si Adi definitiv cucerita, chiar folosesc uneori muzica lui ca fundal atunci cand meditez. Ma duce dincolo de lumea obisnuita, intr-un spatiu al libertatii totale, al bucuriei si nostalgiei de absolut..parca as pluti intre stele si ma simt fara limite, ca si ele.

  Mult succes in continuare, abia astept urmatoarele articole, se simte sufletul tau in ele si poate tocmai de aceea vorbesc direct sufletului!

  Răspunde
  • Multumesc, Alina pentru cuvintele frumoase de apreciere. Ma bucur ca rezonezi cu articolul despre recunostinta si ca deja il aplici. Observ ca rezonam in mai multe aspecte, si noi meditam pe muzica lui Indra si ne simtim minunat. Lumina si Iubire.

   Răspunde

Lasă un comentariu