Deși nu avea timp, a îndrăznit să-și urmeze pasiunea

Sunt multe persoane, care pe lângă activitatea pe care o desfășoară cu drag, simt imboldul sufletului de a-și urma pasiunea. Este și cazul Manuelei, fascinată de nutriție, care inițial și-a pus această pasiune în practică în afacerea pe care o are împreună cu fratele ei. Este vorba de meniul „Sănătos de bun”, realizat în colaborare cu nutriționista Mirela Vlad, pe care îl găsești la restaurantul pensiunii  Floarea Soarelui din Brașov. Manuela a simțit să se ocupe mai mult de pasiunea ei, mai ales că a absolvit facultatea de medicină și în urmă unei experiențe personale a urmat și cursuri de nutriție. Cea mai mare provocare a fost să își reorganizeze agenda destul de plină ca să poată face loc și noii activități.
site
Chiar dacă când ne-am cunoscut nu prea avea încredere în mediul online, a experimentat personal și așa a luat naștere site-ul pe care scrie acum Nutriționistul tău .
Când am început ședințele de business coaching, Manuela nu știa nimic despre cum să-și facă un site, cum să se promoveze online și să facă ședințe pe skype. Apreciez perseverența de care a dat și dă dovadă în a învăța și aplica lucruri noi. Află mai multe despre călătoria Manuelei citind răspunsurile de mai jos la întrebările adresate de cititorii Armonie în suflet.
 
Ce te-a determinat
să apelezi la ajutorul unui specialist?
 
Aveam o grămadă de idei, îmi plăcea mult domeniul ales, cu toate acestea trecea vremea și nu puneam nimic în practică, amânam mereu momentul începerii gândindu-mă că nu am timp. De săptămâna viitoare sigur încep…am spus câteva săptămâni la rând.
Îmi părea totuși rău de timpul pierdut dar, pentru că nu vedeam firul roșu al drumului pe care să merg am apelat la un specialist, Marcela. Nu regret nici o clipă, din contra, a fost o decizie care a schimbat mersul lucrurilor. E vorba despre muncă, planificare și dăruire. Doar așa visurile se împlinesc.

 Care au fost blocajele tale 
și cum ai trecut de ele?
 

obiective

În cazul meu…mi se părea mereu că nu am destul timp, nu mă organizam cum trebuie, mă gândeam la trei lucruri deodată , apoi le uitam pe toate. Eram destul de obosită și tracasată.
Apoi am învățat să îmi organizez bine agenda, lucru pe care eu credeam că îl fac deja. Am învățat cu Marcela să fiu ordonată, să scriu în agendă ce am de făcut, la ce oră și cât estimez că durează. Și să respect agenda. Am făcut acest lucru și totul s-a schimbat ca prin minune. Am început să termin la timp, chiar în avans ce îmi propuneam, deși erau tot mai multe lucruri de făcut.
 
Cum ți-ai dat seama care este pasiunea ta?
 
Printr-o experiență personală, faptul că am reușit să eliberez mai multe kilograme după ce am născut.
Am trăit tot ceea ce îi învăț acum pe alții. A stat la bază și formarea din timpul Facultății de Medicină și ceea ce încă învăț în restaurantul pensiunii noastre. În plus am avut șansa să întâlnesc oameni minunați care m-au ajutat ca acest vis să devină realitate : Mirela Vlad, nutriționist, cea care m-a învățat despre nutriție și a fost  și este încă alături de mine în procesul eliberării de kilograme și al menținerii  și Marcela Mantz, business coach, cea care m-a învățat și mă învață încă despre marketing, prezentare online, business în general. Le sunt recunoscătoare amândurora.
Chiar nu se poate lansa o afacere
fără un business coach?
Ba da, se poate, dar este mult mai greu, „costă” mai mult emoțional și financiar și posibilitatea de reușită este mai mică.
Business coach-ul, în cazul meu Marcela, m-a ajutat să găsesc cele mai bune soluții de marketing pentru a mă prezenta, pe mine și produsul meu, m-a susținut în momentele când mi se părea că nu voi avea timp să fac tot ce trebuie făcut astfel încât să integrez afacerea nouă în ceea ce făceam deja, ca business și familie.

 

Care au fost momentele cele mai grele ?
În cazul meu, organizarea și senzația constantă că nu am timp, chiar ușoară panică în unele momente. Marcela îmi spunea mereu:
– Scrie în agendă; dacă nu e scris, nu faci.
Pentru că auzeam constant acest lucru în ședințele de business coaching, am început să îl aplic și… surpriză, am reușit să termin la timp ce mi-am propus. Devenisem mult mai eficientă.
 
Care este cel mai mare beneficiu
pe care l-ai avut colaborând cu un business coach?
 
Marcela m-a ajutat să am mentalitatea, atitudinea potrivită pentru ceea ce îmi propusesem; pentru că dacă îți propui să lansezi o afacere cu mentalitate de mămică, de exemplu, deși îți place ceea ce faci și cunoști bine domeniul, nu va merge.

 

ATT_1408520918217_2014-08-19 21.43.46Dacă simți că ai o pasiune, îndrăznește să o pui în practică. Am încredere că și tu poți reuși, așa cum am reușit și eu.

 

Cu drag,
Manuela Tecar
Medic nutriționist

 

 
Mulțumesc Manuelei că a acceptat să împărtășească din experiența ei. Am testat personal ce înseamnă ședințele de nutriție, pentru că am fost primul ei client online, și sunt încântată de schema de alimentație sănătoasă pe care am primit-o. Dacă te interesează să mănânci sănătos sau să eliberezi kilograme urmărește site-ul www.nutritionistultau.ro sau programează-ți ședințe individuale cu Manuela.

 

Cu mult drag,
Marcela
 
Te invit să scrii la comentarii părerea ta despre povestea Manuelei sau dacă ai experimentat ceva asemănător. Distribuie articolul și prietenilor tăi, așa învățăm unii de la alții și evoluăm.

 

2 comentarii la „Deși nu avea timp, a îndrăznit să-și urmeze pasiunea”

  1. Timpul este o mare problema in ziua de azi, multa lume renunta la timpul lor personal pentru o gramada de prosti…
    Trebuie sa avem un gand in cap, ca cel mai important este sa avem timp pentru noi mai intai

    Răspunde
    • Florin, fiecare dintre noi are liberul arbitru sa isi gestioneze timpul asa cum doreste. Normal ca e important sa isi asume si responsabilitatea. 🙂

      Răspunde

Lasă un comentariu