De ce…? De ce…? De ce…?

În ultima vreme tot întâlnesc în mailurile primite întrebarea “De ce…?” sub diverse forme.

De ce mi se întâmplă asta tocmai mie?

De ce eu nu am noroc?

De ce nu reușesc să fac ce-mi propun?

Dacă și tu te surprinzi folosind astfel de întrebări, recomandarea mea este să te oprești și să schimbi această abordare care nu te ajută cu nimic. Ba din contra, consumi multă energie vitală pe care ai putea- o folosi să faci schimbările necesare să depășești situația prin care treci.

Când începi o întrebare cu “de ce…?” îi dai comandă ființei tale să caute în tot trecutul tău răspunsuri justificative. Astfel subconștientul tău va scoate la suprafață amintiri mai puțin plăcute și emoții captive de vibrație joasă. Dacă nu ți-ai dezvoltat abilități de autovindecare sau nu ai pe moment energie să lucrezi cu tine, te vei trezi deodată într-un ocean de emoții distructive care te va copleși. Starea ta se va înrăutăți și vei avea mai mult de lucru cu tine să o schimbi. 

Și asta se datorează doar unor întrebări formulate neinspirat care de-a lungul timpului s-au transformat în tipare care te sabotează. Astfel îți trăiești viața pe pilot automat în loc să te bucuri de prezent.

Întrebările constructive NU încep cu “de ce…?”. 

Întrebările constructive au formulări de genul:

Cum să fac mai bine….?

Ce am de făcut să reușesc?

Cum mă voi simți dacă fac ceea ce-mi propun?

 

De exemplu: 

  • dacă treci printr-o perioadă dificilă în loc să te întrebi: “De ce mi se întâmplă mie toate astea?”, întreabă-te: 

“Ce am de făcut ca să înțeleg adevăratul mesaj al întâmplărilor din viața mea?

  • dacă ai probleme cu sănătatea în loc să te întrebi: “De ce tocmai eu m-am îmbolnăvit?“, întreabă-te: 

“Ce am de făcut ca să mă vindec de această boală?“

  • dacă nu ți-ai întâlnit încă partenerul potrivit în loc să te întrebi: “De ce nu am noroc în dragoste?”, întreabă-te: 

“Care sunt convingerile mele limitative legate de relațiile de iubire?”

Când înveți să reformulezi întrebările din mintea ta, te vei deschide către soluții și îți vei folosi energia să pui în practică ceea ce primești ca și ghidare. 

De asemenea poți să adaugi la recunoștința de dimineață și seară exprimări de genul: 

Mulțumesc cu recunoștință pentru ghidarea clară pe care o primesc să descopăr ce am de făcut concret pentru a învăța lecțiile acestei situații mai puțin plăcute.

Mulțumesc cu recunoștință pentru ghidarea clară pe care o primesc să descopăr ce am de făcut concret pentru a-mi redobândi sănătatea.

Mulțumesc cu recunoștință pentru ghidarea clară pe care o primesc să descopăr ce am de făcut concret pentru a atrage o relație de iubire minunată.

Calitatea vieții noastre este dată de calitatea întrebărilor pe care ni le adresăm și de calitatea dialogului nostru interior.

În concluzie, observă- ți cu atenție gândurile și cuvintele. Când te surprinzi folosind formularea “de ce…?”, afirmă:

“STOP! Așa procedam până acum. Acum aleg să reformulez astfel încât să primesc ghidarea cea mai bună pentru mine în acest moment.”

Cuvântul „STOP!”, oprește pentru un moment toate gândurile și proiecțiile.

Prin afirmația „Așa procedam până acum.” transmiți minții că accepți și îți asumi atitudinea de până acum. Astfel te împrietenești cu „neuronii poznași” și poți să schimbi cu blândețe focusul.

Afirmația „Acum aleg să reformulez astfel încât să primesc ghidarea cea mai bună pentru mine în acest moment.” trasează deja noua direcție. Adică pui focusul pe crearea unui alt traseu neuronal.

După ce faci aceste afirmații, chiar reformulează exprimarea cu “de ce…?” astfel încât să trimiți o nouă intenție în Univers și să ai energia să pui în practică ghidarea pe care o primești.

Cum ți se pare⁉ E greu de aplicat ⁉ E ușor ⁉

Cu drag,

Marcela Mantz
Mind & Soul Harmony Coach

 

PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu