Cuvintele transformate în convingeri te pot îmbolnăvi

depresie

Aurelia a venit la ședințe individuale pentru că în ultima perioadă se confruntă cu niște stări care nu îi sunt deloc pe plac și care îi afectează direct relația cu soțul ei și capacitatea de a munci. Ea se plânge de neliniști, palpitațîi, insomnie și început de depresie. A identificat că toate au început când s-a descoperit că tatăl ei are probleme cu sănătatea. Am încurajat-o să-mi povestească mai multe despre acel moment. Am simțit în fiecare cuvânt al ei frica ca nu cumva tatăl ei să moară și am întrebat-o:

– Aurelia, ce s-ar întâmplă cu tine dacă tatăl tău ar muri?

– M-aș îmbolnăvi și mai rău, a răspuns ea plângând. Am sentimentul că nu i-am acordat destulă atenție ca să observ din timp simptomele. Am citit și despre cauzele spirituale ale bolii lui și mă învinovățesc pentru toată supărarea și durerea pe care i-am creat-o de-a lungul timpului. Tatăl meu este un om bun și cu toate că nu i-am ascultat sfaturile, mă dojenea blând spunându-mi mereu : ” Fii fată cuminte. Eu și mama trăim doar pentru tine.”

Am conștientizat imediat convingerea pe care și-o crease la nivel de subconștient și am continuat să îi pun întrebări despre relația cu tatăl ei.

– Aurelia, ascultăndu-te am observat că ai repetat de mai multe ori expresia „Eu și mama trăim doar pentru tine.” Conștientizezi și tu?

– Da, așa este, mi-a confirmat ea.

– Există posibilitatea să ai aceste stări ca să îl determini pe tatăl tău să trăiască?

A stat ceva timp pe gânduri, după care a afirmat:

– Hm…cred că ai dreptate. El și mama trăiesc doar pentru mine și dacă eu sunt bolnavă, el se va mobiliza să trăiască ca eu să mă fac bine… Nu m-aș fi gândit niciodată la acest lucru.

heartdiseasewomen

– Acum, te rog, să te focusezi în inima ta și să-mi spui ce simți cu adevărat. Chiar crezi că-l poți salva pe tatăl tău dacă eșți bolnavă?

– Simt că nu…

– E în pericol să moară?

– În viitorul apropiat, nu. Cel puțîn așa mi-au spus medicii.

– Observi că starea ta se datorează faptului că ai transformat cuvintele tatălui într-o credință care te-a determinat că tu să te îmbolnăveșți și să rămâi bolnavă că să-i salvezi viața și tocmai asta faci.

– Da, așa este…

– În cazul asta, îți acorzi permisiunea să te faci bine schimbând convingerea limitativă care ți-a creat boala?

– Da, am să încerc.

– Aurelia, cu tot respectul, îți spun că nu este vorba despre a încerca… E important să te hotărăști să schimbi convingerea și să faci un divorț energetic de tatăl tău astfel încât fiecare să meargă pe drumul lui. Tu alegi.

Și a ales să lucrăm pe tot ceea ce i-am propus. După câteva ședințe starea ei s-a îmbunătățit semnificativ, relația cu soțul ei s-a schimbat și i-a revenit cheful de muncă.

Dacă și tu treci printr-o stare de indispoziție care nu îți place, îți sugerez să urmezi pașii de mai jos:

  • ia-ți timp cu tine și descoperă când a apărut această stare.
  • identifica evenimentul care a declanșat-o și povestește-l în scris sau înregistrează-te în timp ce vorbești. Dă voie cuvintelor să iasă liber, ca și cum ai povesti unei prietene.
  • ia-ți o pauză, relaxează-te ( poți folosi meditația de aici )
  • citește ce ai scris sau ascultă înregistrarea din poziția de observator.
  • conștientizează care sunt acele cuvinte care se repetă și pe care poate le-ai transformat într-o convingere fără măcar să îți dai seama că ai făcut-o.
  • formulează convingerea până simți că rezonezi în totalitate cu ea și apoi schimb-o așa cum am prezentat aici
  • iartă-te pe tine și  persoanele implicate urmând pașii de aici.
  • mulțumește pentru noua stare și continuă să practici zilnic recunoștința ( detalii aici)

Viața ta este în totalitate dominată

de sistemul convingerilor acumulate în timp.

Acestea creează povestea pe care o trăiești,

inclusiv emoțiile pe care le experimentezi.

Don Miguel Ruiz

Fără să îți dai seama, în timp, cuvintele pe care le auzi cel mai des le poți transforma în convingeri care îți creează dezechilibre și chiar boală.

Vestea bună este că, dacă îți place povestea pe care o trăieșți și emoțiile pe care le experimentezi, poți practica doar recunoștința că să transmiți Universului bucuria ta și astfel să menții sau să amplifici ceea ce trăiești deja.

Vestea mai puțîn bună este că, dacă te-ai săturat să experimentezi neliniști, palpitații, insomnii, ai de lucrat cu tine. O poți face singură urmând tehnicile prezentate în articole sau  poți programa  ședințe individuale.

 

Cu drag,

Marcela

Sunt curioasă să aflu dacă te mulțumește sau nu povestea pe care o trăiești și emoțiile pe care le experimentezi. De aceea te invit să împărtășești într-un comentariu în ce stadiu ești acum și cum ți se par pașii propuși de mine.

Dacă ai prieteni cărora crezi că le-ar fi de folos articolul, distribuie-l te rog folosind butoanele de mai jos.

2 comentarii la „Cuvintele transformate în convingeri te pot îmbolnăvi”

Lasă un comentariu