Cunoașterea Sinelui depinde de Chakra Frunții

A șasea chakră: Ajna numită și Chakra Frunții sau “al treilea ochi” se află la distanță de un deget de rădăcina nasului, pe mijlocul frunții.

Aferenții corporali ai acestei chakre sunt: fața, ochii, urechile, nasul, creierul mic, sistemul nervos central. 

Glanda aferentă acestei chakre este hipofiza. Ea mai este numită și glanda- maestru deoarece prin activitatea ei endocrină coordonează funcționarea armonioasă a tuturor celorlalte glande.

Prin Chakra Frunții are loc perceperea deplină a Sinelui. Aceasta este sediul puterii spirituale interioare, a discernământului intelectual, a memoriei și voinței. La nivel de corp fizic este centrul de comandă superioară a sistemului nervos central.

Culoarea sa propiu- zisă este albastru- indigo curat. În funcție de nivelul de conștiență pot apărea și tonuri de violet sau galben. Gândirea rațională poate să producă o radiație galbenă, intuiția o radiație albastru închis, percepția supranaturală o radiație violetă.

Orice materializare din viața noastră este precedată de gânduri și proiecte, care pot fi alimentate fie prin modele emoționale, fie prin perceperea realității. Prin puterea gândurilor, Chakra Frunții participă la materializarea în plan fizic.

Toată cunoașterea care se manifestă în Creație preexistă în esența sa sub formă nemanifestată așa cum într- o sămânța sunt prezente toate informațiile din care va răsări o plantă.

Procesul de creație începe atunci când Sinele devine conștient de propria existență. În oameni se află toate treptele Creației, de la Sinele Pur până la materia densă, iar procesul manifestării se desfășoară în noi și prin noi.

Deoarece Chakra Frunții este sediul tuturor proceselor de conștientizare, prin ea dobândim abilități ce se extind de la manifestarea materializării până la dematerializare. Adică putem crea noi realități și putem anula alte realități.

De regulă aceste procese au loc în mod automat și fără contribuția noastră conștientă. Cele mai multe idei care ne animă viața sunt direcționate de modelele emoționale și sunt influențate de credințele pe care le-am preluat de la alții sau ni le-am creat chiar noi. Astfel de multe ori mesajele spiritului sunt acoperite de gândurile încărcate emoțional și prin acestea ne creăm realitatea.

Prin dezvoltarea conștiinței și deschiderea treptată a  Chakrei Frunții, putem dirija acest proces tot mai conștient cu ajutorul intuiției.

Puțini oameni au această chakră deschisă pe deplin, în schimb ea poate funcționa armonios chiar și atunci când  nu este perfect dezvoltată. În acest caz capacitatea de vizualizare și înțelegerea intuitivă sunt bine dezvoltate iar gândurile și proiectele se împlinesc aproape spontan.

Cu cât  Chakra Frunții se deschide mai mult, gândirea se bazează pe cunoașterea lăuntrică. 

Când se deschide pe deplin, limitele înțelegerii raționale sunt total depășite. Gândirea devine holografică, accesul la informațiile din diferitele domenii ale Creației va fi spontan. Lumea materială devine transparență, percepția supranaturală este clară și dirijarea energiilor se face cu ușurință respectând legile Universului.

Intuiția și vederea interioară deschid accesul către nivelurile subtile ale realității.

Când Chakra Frunții funcționează defectuos, apare rigiditatea gândirii. Astfel de persoane trăiesc exclusiv prin intelect și rațiune, dând crezare doar realității palpabile. Astfel chiar dacă au abilități intelectuale bine dezvoltate și precise, le lipsește viziunea de ansamblu și capacitatea de integrare într- o corelație mare, cosmică. 

Când Chakra Frunții este dezechilibrată, poate apărea așa zisul orgoliu intelectual. Astfel de persoane dau crezare doar lucrurilor pe care înțelegerea lor le poate cuprinde și care pot fi controlate cu metode științifice. Ele disprețuiesc cunoașterea spirituală și o consideră neștiințifică și lipsită de realism.

Când Chakra Frunții funcționează prost, apare tentația de a demonstra puterea prin forța gândului,  influențând astfel alți oameni sau situații. În cazuri de genul acesta, de fapt sunt dezechilibre și pe Chakra Plexului Solar și Chakra Inimii. 

Dacă și Chakra Rădăcina este dereglată, chiar dacă ai acces la partea subtilă a realității, nu poți recunoaște adevărata semnificație a mesajelor receptate. Asta pentru că ele se amestecă cu imaginația ta care este influențată de modelele emoționale nerezolvate.

Când Chakra Frunții este blocată în mare măsură, realitatea o constituie numai lumea exterioară, vizibilă. Viața acestor persoane este dominată doar de dorințe materiale, de nevoi trupești și de emoții nedigerate. Corelațiile spirituale li se par obositoare și inutile. Neagă ceea ce ține de spiritualitate, deoarece cred că se bazează pe închipuiri sau vise, fără un rol practic.

Memoria foarte slabă și tulburările de vedere apar tot când această chakră este blocată. În cazuri extreme, gândirea poate fi tulbure și răvășită, fiind determinată în întregime de modelele emoționale din interior nesoluționate.

Chakra Frunții este interconectată cu celelalte 5 chakre de mai jos, despre care ți-am povestit aici:

🔴 prima: Chakra Rădăcină aici

🟠 a doua: Chakra Sacrală aici 

🟡 a treia:Chakra Plexului Solar aici 

🟢 a patra: Chakra Inimii aici

🔵 a cincea: Chakra Gâtului aici

Vestea bună este că toate dezechilibrele și blocajele chakrelor pot fi rezolvate practicând tehnici specifice.

Ca să- ți vin in ajutor, am creat Călătoria Meditativă Pentru Curățenia Ta Interioară în care îți vei debloca Energia Vitală prin Purificarea și Echilibrarea Chakrelor. Daca îți surâde ideea, găsești toate informațiile și te poți înscrie AICI.

 

Cu drag,

Marcela Mantz

Mind & Soul Harmony Coach

 

PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.

Un comentariu la „Cunoașterea Sinelui depinde de Chakra Frunții”

  1. Frumos articol! Ma bucur ca ai abordat, de asemenea, si factorul uman in deschiderea chakrelor. Aceasta chakra presupune constientizarea Spiritului si reechilibrarea tuturor energiilor. O activare armonioasa a acesteia ne poate oferi privilegiul de a ne cunoaste adevaratul nostru Scop si de a ne alinia perfect la el.

    Răspunde

Lasă un comentariu