Cum să faci alegeri potrivite pentru tine

În fiecare zi, faci o mulțime de alegeri care vor avea impact asupra vieții tale. Unele sunt de mică importanță și te vor influența în următoarele câteva minute, ore, sau zile, în timp ce altele îți vor schimba complet cursul vieții. Unele alegeri sunt mai ușor de făcut, altele mai greu. E important să știi că fiecare alegere, importantă sau nu, ușoară sau dificilă, îți modifică cursul vieții.

Calitatea alegerilor tale va hotărî, dacă te vei lupta cu frustrările, sau vei trăi o viață extraordinară, viața visurilor tale. Poti alege ce decizii să iei in legătură cu corpul, sănătatea, relațiile, finanțele și cariera ta, cu viața ta socială și cu credințele tale spirituale. Alegerea îți dă puterea de a avea succes sau de a fi neîmplinită, să fii bună sau extraordinară, să simți plăcere sau durere. Poti munci sau te poți juca, economisi sau cheltui, poți fi responsabilă de faptele tale sau victimă. Poți fi ocupată sau nu, fidelă sau nu, disciplinată sau leneșă. Poți merge pe o cale care să îți reflecte sinele tău superior, sau pe una care să îți  reflecte sinele inferior; în final, tu ești cea care alegi.

Lucrul care ne face pe fiecare dintre noi speciali și ne deosebește de toate celelalte forme de viată, este capacitatea de a ne cântări optiunile și de a face alegeri conștiente, deliberate. Viața ta nu este un joc de noroc la care ai ghinion, si nici nu este astfel, din cauza părinților, a partenerului, sau a șefului.

Acest lucru are și avantaje și dezavantaje.

Dezavantajul este că esti singura raspunzătoare de viața ta.

Avantajul este faptul că tu si numai tu ai puterea de a-ți schimba viața, și o poți face in orice moment.

Vrei ca viața ta să fie diferită? Fă alte alegeri!

Cele mai multe persoane continuă să facă aceleași alegeri din obișnuință, din confort, teamă sau lene și apoi se miră de ce nu obțin rezultate diferite. Adevărul este că suntem atât de ocupați de supraviețuire, încât nici măcar nu ne dăm seama că alegerile și acțiunile noastre nu ne conduc spre implinirea speranțelor și a visurilor. Dacă nu ești conștientă atunci când faci alegeri, nu vei face nimic altceva decât să repeți tiparele din trecut. Dacă vrei să îți atingi țelurile și să creezi viața pe care o dorești, fă alte alegeri care să te conducă spre acțiuni noi.

De aceea îți sugerez ca oricând ai de făcut o alegere să îți pui 10 întrebări simple care te vor ajuta să devii conștientă de alegerile importante și de consecințele lor, te vor îndruma și susține în procesul de a lua cele mai potrivite decizii pentru tine.

 1. Această alegere mă va conduce către un viitor fericit, sau mă va ține blocată în trecut?

 2. Această alegere mă va conduce la o viață implinită pe termen lung, sau va constitui doar o satisfacție de moment?

 3. Sunt stăpână pe propria mea putere, sau încerc să mulțumesc pe altcineva?

 4. Mă gândesc la ce este corect, sau la ce este greșit?

 5. Această alegere îmi va aduce și mai multă energie vitală, sau îmi va fura energia?

 6. Voi folosi această situație ca pe un catalizator în creșterea și evoluția mea, sau o voi folosi pentru a mă pedepsi?

 7. Această alegere îmi sporește puterea personală, sau mi-o slăbește?

8. Este acesta un act de iubire de sine, sau un act de autosabotaj?

 9. Este acesta un act de credință, sau un act caracterizat de frică?

10. Această alegere reprezintă manifestarea laturii mele Divine, sau a laturii mele umane?

Calitatea vietii tale este dată de suma tuturor deciziilor tale. Pentru a lua decizii de calitate, e important să vezi limpede. Tony Robbins, spune:

” Intrebările de calitate creează o viață de calitate”.

Punându-ți întrebări în legatură cu toate variantele posibile, devii mai conștientă și poți vedea mai clar eventualele rezultate ale acțiunilor tale. Când iti pui aceste intrebări pe parcursul procesului decizional, vezi imediat:

  • dacă decizia pe care ești pe cale s-o iei este o expresie a părții tale luminate sau a celei întunecate,
  • dacă alegerea provine din sperantele si visurile tale, sau din temeri și îndoieli.

Poți testa cum funcționează aceste întrebări pentru tine. Eu personal le aplic întotdeauna când am de făcut o alegere și pentru mine funcționează excelent.

 

Iți doresc să faci cele mai potrivite alegeri,

Marcela

Aștept să îmi scrii la comentarii cum rezonezi cu această modalitate de a hotărî care sunt alegerile potrivite pentru tine. Distribuie și prietenilor tăi, cu siguranță ii va ajuta.

⬇⬇⬇ MINI CURS GRATUIT pe mail ⬇⬇⬇

 

14 comentarii la „Cum să faci alegeri potrivite pentru tine”

  1. Marcela, iti multumesc pentru articol, cred ca o sa-mi inramez cele 10 intrebari sa mi le pun pe perete, poate asa devin si eu mai constienta de deciziile pe care le iau. Am ajutat in trecut pe cineva, m-a dezamagit foarte mult si mi-a furat multa energie, ca acum, dupa cateva luni eu sa trec peste tot ce am trait prima data si din naivitate am mai ajutat inca o data acea persoana. Increderea mea enorma in oameni m-a facut sa cred ca persoana respectiva si-a invatat lectia de prima data dupa tot ce am vorbit cu ea, dar si data aceasta tot eu „mi-am luat-o”. Totul se repeta identic, acelasi consum de energie si dezamagire uriasa. Totul s-a intors impotriva mea, parca mai rau ca prima data. Un timp m-am intrebat unde am gresit vrand sa ajut pe cineva? sunt prea naiva? lectia mea este ca am prea multa incredere in oameni? Acum, citind articolul tau, am inteles ca de fapt am incercat sa multumesc pe cineva fara sa fiu eu multumita (primul meu impuls fusese sa spun NU, dar am trecut peste el)si cred ca m-am autosabotat. Tot ce mi se intampla acum m-a infuriat, m-a intristat si imi consuma din nou multa energie. Si toate astea doar pentru ca am trecut peste mine si nu m-am ascultat. Asta este lectia pe care trebuie sa o invat, cel putin asa cred eu acum. Daca gresesc, Marcela, te rog sa ma corectezi. Chiar simt ca am nevoie de o indrumare. Iti multumesc mult!

    Răspunde
  2. Cred totusi ca ar mai trebui ceva adaugat la final…de ex. „Faca-se voia Tatalui”.
    Deoarece orice decizie luata de noi poate incomoda alte decizii luate de altcineva anterior.
    Parerea mea este ca doar asa se poate ajunge la armonie.
    Rog corectati-ma daca gresesc. Multumesc.

    Răspunde
    • Cristina, poti sa adaptezi modalitatea pe care am prezentat-o in articol dupa cum doresti si simti. Eu de exemplu spun „tot ce este spre binele meu suprem si al tuturor sa se implineasca in cel mai bun mod posibil”. Fiecare persoana are perceptia ei despre armonie, important e sa ai incredere in parerile tale si sa preiei de la celelalte persoane doar ceea ce rezoneaza cu tine. Cu drag.

      Răspunde
  3. Da,cred ca in viata alegerile noastre sunt foarte importante;de ce am ales depinde viitorul fiecaruia si directia spre ce ne indreptam;daca acceptam o situatie grea si nu o rezolvam in bine vom suporta consecintele,deci de fiecare in parte depinde ce fel de viata v-a avea,daca se v-a zbate in propria sa mocirla sau daca se v-a ridica si-si v-a fauri o viata mai frumoasa,totul depinzind de alegerile facute;superb articol,multumesc.

    Răspunde
  4. Buna Marcela,
    Am avut o ora la dispozitie sa iau decizia unei investitii de 600€ si dupa ce am raspuns intrebarilor propuse de tine am facut aceasta investitie din toata inima si sunt sigur ca imi va fi de mare folos.
    Iti multumesc mult pentru toate sfaturile constructive!!!

    Răspunde
  5. Daca alegerile noastre au fost gresite,ne-au consumat energia sine-au facut slabi,daca au fost bine facute ne-au deschis noi drumuri,ozizonturi ,am devenit puternici si increzatori.Cele zece intrebari sunt foarte bune pentru a ne crea un echilibru si e bine sa ne ajutam folosindu-le.Mi-a venit in minte zicala;Ce ti-e scris in frunte ti-e pus.E adevarat?

    Răspunde
    • Eleonora, prin gandurile si trairile noastre determinam „ce ti-e scris” si apoi punem in frunte. In fiecare zi suntem co-creatori si depinde de fiecare dintre noi cum interpretam acest rol.

      Răspunde
  6. Buna Marcela!
    Am o intrebare la care n-am gasit raspunsul. As vrea sa vad opinia ta. Intrebarea este urmatoarea: ”Cum ar fi putut, in antichitate, un copil care s-a nascut sclav, si care din frageda copilarie era violat si torturat fizic de stapani, sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce i se intampla, deci pentru viata sa, si sa nu se simta victima? Pentru ca era o victima! Unde era puterea lui? In ce conta asumarea responsabilitatii in acest caz pentru a iesi din rolul de victima? Aceeasi intrebare este valabila si pentru situatii din ziua de azi, se pare ca inca mai sunt zone prin africa unde sunt sclavi. Sau care sunt tratati in acel mod. De fapt prin diverse zone ale lumii unde cultura permite si perpetueaza inca acest lucru.”
    A doua intrebare are legatura strict cu articolul tau. De ce ti se pare atat de rau sa fii om? De ce mereu faci sa para atat de gresita si periculoasa natura noastra umana, incat mereu vrei sa traiesti doar latura ta divina. Ai venit pe pamant ca om, de ce nu ti se pare asta un lucru bun? Aceasta intrebare are legatura cu intrebarea ta nr 1o din articol.
    Multumesc!

    Răspunde
    • Dana,asa cum ti-am raspuns si la comentariul postat cu profilul tau de Facebook, fiecare suflet inainte de reincarnare isi alege trupul si timpul astfel incat sa invete lectii noi si sa evolueze. Responsabilitatea este un factor intern si fiecare persoana are liberul arbitru sa si-o asume sau nu. 🙂
      Referitor la a doua intrebare, am rugamintea sa imi spui unde am scris eu ca „este rau sa fii om”. Din ceea ce ai scris, este doar perceptia ta si fara sa pui nici o intrebare incepi „sa arunci cu pietre” prin textul : „De ce mereu faci sa para atat de gresita si periculoasa natura noastra umana, incat mereu vrei sa traiesti doar latura ta divina. Ai venit pe pamant ca om, de ce nu ti se pare asta un lucru bun?” 🙂 Iti reamintesc ca eu sunt raspunzatoare doar de ceea ce scriu eu personal; pentru modul in care filtrezi si interpretezi ceea ce am scris, responsabilitatea iti revine in intregime. Atentie ca „darul neprimit se reintoarce la cel care il face”.

      Răspunde
  7. Mulțumesc cu recunoștință draga Marcela pentru aceste întrebări care au venit pentru mine exact când aveam de luat o decizie f.importanta pentru mine. Cu aceste întrebări mi-am clarificat dubiile pe care le aveam. Mulțumesc, sunt de f.mare ajutor atunci când ești sincer cu tine însuți.

    Răspunde

Lasă un comentariu