Ce se întâmplă când nu îi acorzi atenția cuvenită corpului tău

În viața aglomerată pe care o trăim, să fim atenți și prezenți la corpul nostru poate să fie o adevărată provocare.

Probabil mănânci în timp ce lucrezi, te uiți la televizor, vorbești la telefon sau faci orice fel de sarcini pe parcursul zilei.

S-ar putea să nici să nu observi când și cât ai mâncat, deoarece mâncatul vine în general firesc, nu te gândești la el.

Foarte rar savurăm cu adevărat ceea ce mâncăm sau bem.

Mâncăm pe pilot automat, fără a fi atenți la gustul mâncării și fără a conștientiza impactul asupra corpului și creierului. 

Există nenumărate studii care sugerează să ne concentrăm asupra modului în care mâncăm.

Viața se derulează rapid, iar o pauză pentru o masă fără întreruperi și distrageri poate fi o misiune imposibilă uneori.

Totuși, tot ce ai de făcut este să încetinești și să fii atent.

Încetinește modul în care mănânci, astfel încât corpul și creierul să poată comunica.

Atunci când mănânci repede, de obicei nu simți starea de sațietate imediat, iar acest lucru poate duce la supraalimentare.  

Scopul mâncatului conștient nu este de a pierde în greutate sau de a reduce caloriile, ci de a-ți îmbunătăți relația cu corpul tău.

De a nu- l mai intoxica cu alimente care nu- i fac bine, deși “îți atrage atenția” subtil de atâtea ori.

Când nu îi acorzi atenția cuvenită corpului tău, îți vei suprasolicita stomacul, ficatul, splina.

Și ghici ce urmează?

La un moment dat vor ceda. La un moment dat vor apărea stările de rău și chiar bolile.

Corpul fizic poate fi hrănit sau distrus, intoxicat.

De asemenea, corpul fizic poate fi hidratat sau inundat, deshidratat.

Nu contează câtă apă bei, ci cât de repede bei!

Rinichii unui adult sănătos au capacitatea de a filtra câțiva litri de apă pe zi. Prin urmare, chiar dacă bei foarte multă apă pe parcursul unei zile, este puțin probabil să suferi de intoxicație.

Cu toate astea, lucrurile se schimbă complet atunci când bei cantități foarte mari de apă odată.

Asta deoarece absorbția și excreția ei constituie niște procese naturale, cu diferite etape. Iar atunci când capacitatea organelor responsabile de procesarea ei este depășită, apar în corp dezechilibre cu efecte extrem de grave.

Ingerarea bruscă și excesivă de apă, mai ales rece, determină contracția plexului solar, ceea ce îi modifică funcționarea.

De asemenea, paralizează sau împiedică diferitele procese de digestie prin diluare. Modifică ritmurile de secreție controlate de plexul solar: bilă, pepsină, acid clorhidric, sucuri pancreatice etc. Poate induce durere de stomac din cauza digestiei slabe și a producției excesive de gaze.

Apoi, stresul zilnic și programul încărcat afectează activitatea noastră cea mai naturală și vitală: respirația.

Ignorarea respirației se răsfrânge negativ asupra stării de sănătate și asupra gradului de energie.

Vremurile pe care le trăim ne obligă să apelăm mai mult decât oricând la resursele interne pentru a ne găsi calmul și echilibrul.

Respirația conștientă este cea mai la îndemână metodă pentru a ne regla ritmul cardiac, pentru a ne calma corpul și mintea, pentru a reduce efectele stresului și implicit pentru a ne întări sistemul imunitar.  Este gratuită și o putem folosi în orice condiții de spațiu și timp ne aflăm.

Respirația înseamnă de fapt conexiunea dintre minte și corp. Uneori mintea noastră gândește ceva, iar corpul face altceva. Astfel apare un dezechilibru între minte și corp, pentru că nu sunt aliniate.

În cea mai mare parte a timpului, gândim prea mult, mintea noastră este prea activă, iar respirația conștientă ne ajută să ne calmăm, să ne relaxăm.

Desigur, gândirea este extrem de importantă și utilă. Dar a ne lăsa mintea să producă scenarii, îngrijorări, gânduri negative nu ne ajută de fapt la nimic.

Nu mai putem dormi, nu mai putem gândi clar, nu mai suntem creativi, ajungem să luăm pastile, căutăm alte distrageri în exterior.

Respirația este un indicator important al sănătății întregului organism. Respirația sacadată, respirația insuficientă sau șuierătoare trădează diverse disfuncții, indiferent de vârstă.

Știm cu toții că respirația ne ține în viață. Pur și simplu nu putem trăi fără oxigenul care din plămâni ajunge în sânge și apoi alimentează toate celulele și țesuturile.

Când respiri conștient permiți  organelor să funcționeze bine. Inima pompează mai eficient sângele, vasele nu se mai dilată sau contracta exagerat, digestia este mai bună, schimburile hormonale sunt optime.

Concluzia este că prin mâncatul conștient, băutul apei conștient și respirația conștientă, începi să te reconectezi la corpul tău și el va funcționa mult mai bine.

Doar prin corpul tău, care se află întotdeauna în momentul prezent, îți poți accesa întregul potențial. Este un dar Divin să trăiești în fiecare moment centrat în corpul tău.

Când nu ești ancorat în corpul tău te simți lipsit de claritate, prezență, sau chiar confuz. Atunci când te ancorezi în corpul tău te reconectezi cu înțelepciunea ta interioară.

Corpul este mesagerul sufletului tău!

Corpul tău absoarbe în fiecare moment mesajele din jurul tău precum și din sferele spirituale. Nu poți percepe aceste mesaje când corpul îți este perturbat de diverse blocaje interioare.

Când alegi să descoperi și să elimini blocajele din corpul tău, energia vitală ți se extinde. Universul „aude declarațiile tale” și evenimente extraordinare încep să apară în viața ta, toate având ca scop purificarea profundă a sufletului tău și reconectarea cu vibrația iubirii infinite.

 

Cu drag,

Marcela Mantz
Mind & Soul Harmony Coach

 

PS Dacă simți că acest articol le-ar putea fi de ajutor și prietenilor tăi, te încurajez să îl distribui.

 

Lasă un comentariu