Ce se întâmplă când încalci Legea Apartenenței și un Exercițiu pentru tine

Așa cum Universul funcționează după legile lui proprii, și noi funcționăm atât în lumea noastră interioară cât și în cadrul unei familii, coordonați de Legile Iubirii.

Numele lor de ”legi ale iubirii” este sugestiv pentru funcția lor, aceea de a susține viața, într-o formă echilibrată și armonioasă, în toate sistemele umane. 

Prima lege a iubirii este Legea Apartenenței și ea se referă la faptul că oricine dintr-un sistem are dreptul să aparțină în mod egal sistemului.

Ea este valabilă atât pentru sistemul tău intern de părți – format din aspecte ale personalității tale la diverse vârste – cât și pentru sistemele externe din care faci parte – familie, organizații, etc.

Și dacă ai fost alături de mine și ai lucrat la Relația cu Emoțiile și Gândurile Tale, ai simțit pe pielea ta că atunci când accepți tot ceea ce observi la tine, îți redobândești calmul și liniștea interioară.

Mai mult de atât poți simți cu adevărat IUBIREA care ești tu cu adevărat și să o transmiți acestor părți din tine, care de cele mai multe ori sunt copilași micuți care suferă.

La nivel extern, dacå cineva aparține familiei, organizației, dreptul såu de a aparține este egal cu al oricåruia dintre membrii familiei, organizației. 

Această lege nu este respectată când sunt excluși membri din sistem, cei ce au încălcat prin diverse modalități – suicid, crimă, adulter etc.- regulile de conduită morală. 

Când acest lucru se întâmplă, alți membri ai aceluiași sistem, dar de obicei din alte generații, se vor identifica cu ei, comportându-se la fel sau trăind evenimente asemănătoare. 

Această identificare este una inconștientă și are rol reglator, aducând în câmpul conștiinței individuale ai membrilor sistemului, persoanele excluse. 

Când persoanele respinse sunt recunoscute și respectate ca membri cu drepturi depline ai sistemului, atunci urmașii sunt liberi să-și trăiască viețile proprii.

Această primă lege mai este încălcată și în alte circumstanțe: atunci când sunt copii avortați sau copii născuți morți, cărora nu li se poartă doliu; când mor copii sau tineri adulți și nu li se poartă doliu; când copiii sunt oferiți spre adopție și nu se mai vorbește de ei; când experiențele de război sau alte experiențe traumatice sunt trecute sub tăcere și morții nu sunt onorați.

Cam așa stau lucrurile pe scurt cu prima lege a iubirii, Legea Apartenenței.

În următoarele materiale îți voi povesti tot pe scurt și despre celelalte legi ale iubirii.

Acum hai să reflectezi la cât ai respectat sau nu până acum această primă lege a apartenenței atât în ceea ce privește sistemul tău intern de părți cât și sistemele externe din care faci parte.

🔴Și poate primul gând este că nu ai știut de ea și ai o scuză.

Doar că legea apartenenței funcționează indiferent că știai sau nu ceva despre ea. 

Ca de altfel oricare alte legi din viața de zi cu zi.

Legea gravitației funcționează indiferent dacă o știi sau nu. Și dacă nu o respecți, suporți consecințele.

Legile de circulație auto funcționează indiferent dacă le știi sau nu. Și dacă nu le respecți vei fi amendat sau ți se va suspenda permisul de conducere.

🟢De aceea, în loc să-ți găsești o scuză, asumă-ți necunoașterea!

Și din această energie, începe să reflectezi la sistemul tău intern de părți și notează-ți tot ceea ce respingi la tine.

 • Poate faptul că uneori îți ieși din fire și tipi la copiii sau partenerul tău.
 • Poate faptul că uneori mănânci pe fugă și nu îți îngrijești corpul.
 • Poate faptul că uneori ți-e frică să spui ceea ce gândești.

Ți-am dat doar câteva exemple, ca să-ți faci o idee la ce să reflectezi.

Apoi reflectează la sistemele externe din care faci parte și notează-ți persoanele pe care le judeci, respingi, critici. 

 • Poate te enervează faptul că părinții tăi te tratează în continuare ca și cum ai fi un copil și prin asta le judeci comportamentul fără să-ți da seama.
 • Poate îți critici partenerul că nu te ajută cât ți-ai dori la treburile casei.
 • Poate tot respingi un coleg de la muncă pentru că are idei diferite de ale tale.

Și în acest caz ți-am dat doar câteva exemple, ca să-ți faci o idee la ce să reflectezi.

Scrie tot ce îți vine în minte acum și lasă listele deschise ca să completezi cu ce îți mai amintești.

Bun! Acum centrează- te în inima ta și conectează- te la IUBIREA care ești TU cu adevărat.

Dacă simți că ți-e greu să faci asta, gândește-te la un bebeluș și cu siguranță vei reuși să te focusezi pe energia iubirii necondiționate.

Apoi, imaginează- ți că acest flux de iubire curge pe ceea ce a scris și rămâi focusat acolo până totul se integrează în iubire.

Când se întâmplă asta, o să percepi foaia ca și cum ar fi un bec care luminează tot ce ai scris.

Dacă faci conștiincios acest lucru, cu siguranță te vei simți mult mai bine cel puțin pe moment.

Iar dacă simți să integrezi în profunzime ceea ce ai conștientizat, te aștept cu mare drag la Workshop-urile de Constelații ReGeneration pe care le facilitez.

Găsești mai multe informații, mărturii ale participanților și te poți înscrie AICI.

 

Te îmbrățișez cu drag,

Marcela Mantz

Terapeut și Facilitator Constelații ReGeneration

 

2 comentarii la „Ce se întâmplă când încalci Legea Apartenenței și un Exercițiu pentru tine”

 1. Am observat de mult timp cat de important este sa-ti onorezi familia ,tribul din care faci parte insa nu am luat in seama foarte tare acest lucru pentru ca credeam ca este o normalitate la indemana oricui !Dar cand mi-am dat seama cat de sustinator este cand familia iti este unita , in echilibru si armonie atunci am inceput sa fiu recunoscatoare Parintilor ,mosilor si stramosilor mei !Chiar ma simteam vinovata cumva ca nu le-am onorat si venerat asa cum se cuvine,pentru ca gratie lor sunt eu astazi asa cum sunt !De asemeni acum aflu ca Legea Apartenentei est chia prima lege Universala din campul Iubirii !
  Bineinteles ca fara iubirea si compasiune cresterea si evolutia interioara este mai dificila !Multumesc cu recunostinta Marcela ca imi improspatezi memoria si imi aduci aminte cat de privilegiati suntem ca facem parte din aceste familii de suflete geniale in aceste timpuri aici si acum !Infinite binecuvantari tuturor !

  Răspunde
 2. Buna, tuturor. Am observat incalcind legea apartenentei in Mai multe cazuri:
  1. Cind am criticat- o pe mama ca nu gestioneaza banii si afacerea corect.
  2. Cind l- am judecat pe tata ca m- a parasit la 5 ani.
  3. Cind nu prea i- am pomenit pe bunei, Tata adoptiv si socru, dupa ce au murit
  4. Cind o critic pe fiicei CA nu face curatenie prin casa.
  Multumesc DNA Marcela CA imi amintiri de ea. Sanatate

  Răspunde

Lasă un comentariu