ce faci cu trecutul care te bântuie?

Trecutul te bântuie pentru căamintirile rămân stocate în corpul tău energetic. 

Amintirile traumelor emoţionale, a experienţelor plăcute sau neplăcute, devenite amintiri fantomă, se transmit de la o generaţie de celule la alta. 

Este foarte posibil ca de la momentul situaţiei conflictuale, traumatice, şi până în prezent, acel stimul neplăcut să fi dispărut din viaţa ta. 

Însă “amintirea fantomă” a acelui stimul rămâne amprentată în câmpul energetic, cauzând în continuare aceleaşi efecte asupra celulelor și implicit asupra stărilor tale.

Iar stările tale sunt date de emoțiile tale.  

Dacă viața ta ar fi o colecție de tablouri, emoțiile sunt cele care ar colora aceste tablouri

Fără emoții viața ar fi o rutină. 

N-ai simți tristețea, dar nici bucuria. 

N-ai experimenta suferința, dar nici iubirea. 

Cu certitudine ai trăit emoții pe care ți-ai fi dorit să nu le cunoști vreodată: dispreț, frică, dezamăgiri, mânie, gelozie, egoism, ură, frustrare. 

Fără ele însă nu ai fi știut ce înseamnă speranța, încrederea, acceptarea, iubirea, dăruirea, iertarea, răbdarea, perseverența. 

Emoțiile sunt doar energie în mișcare, pe care tu le polarizezi ca negative sau pozitive în funcție de filtrele prin care privești oamenii și situațiile din viața ta. 

Emoțiile pe care le simți a fi negative, sunt de fapt energiile care îți produc durere și suferință. 

Starea mai puțin plăcută din prezent este o consecință a energiilor emoționale pe care le-ai ascuns, în mod conștient sau inconștient, în momentul în care ele au avut loc. 

Chiar dacă durerea sau mânia au trecut acum mult timp, energia acestor emoții a rămas captivă în interiorul tău și se trezește ori de câte ori „ceva sau cineva îți apasă pe butoanele sensibile„. 

Dacă nu îți prea place ceea ce experimentezi, e important să explorezi care sunt aceste butoane sensibile ale tale.

Poți face asta singur, doar că cel mai probabil vei explora doar straturile de suprafață.

Dacă ești pregătit pentru o explorare mai profundă, te aștept cu drag la Workshop-urile de Constelații Sistemice ReGeneration pe care le facilitez.

Găsești mai multe informații, mărturii ale participanților și te poți înscrie AICI.

 

Te îmbrățișez cu drag,

Marcela Mantz

Terapeut și Facilitator Constelații ReGeneration

2 comentarii la „ce faci cu trecutul care te bântuie?”

  1. Gandeste-te la trecutul tau ca la o alta dimensiune sau o alta lume. Traumele emotionale exista inca si continua sa te influenteze astazi in moduri subtile. Este important sa vizitezi trecutul, sa te regasesti in el si sa ierti. Acest proces te va ajuta sa reinveti sa iubesti si sa te simti liber emotional. Acorda-ti timp si compasiune pentru a asculta ceea ce trecutul are de spus si asupra caruia poti lucra astfel incat sa iti schimbi comportamentul pentru a iti atinge obiectivele si sa ai o viata mai buna.

    Răspunde
  2. Trecutul nostru ne bantuie pentru ca amintirile sale raman stocate in corpul nostru energetic, reinviindu-ne stari si sentimente ale unor momente vechi. Aceste emotii se pot manifesta ca sentimente neplacute, reactionand la stimuli din prezent, chiar daca acesta nu mai exista. Pentru a ne reconecta cu puterea noastra de a evolua, sunt necesare experimentari si exploratii strategice care sa ne permita sa transformam subconstientul si sa ne dezintegram energia blocata in trupul nostru. Desigur, aceasta poate fi realizata prin mai multe metode, iar Marcela Mantz, terapeut si facilitator Constelatii ReGeneration, Iti pune la dispozitie un cadru unde sa experimentezi diverse tehnici si strategii in cautarea unei cai de auto-descoperire.

    Răspunde

Lasă un comentariu