Cât o să te mai autosabotezi?

De când am început să prezint metodele de lucru cu emoțiile captive, am primit multe mesaje și am observat 2 categorii de persoane.

  • cele care au înțeles importantă lucrului cu ele și o fac conștiincios și zilnic
  • cele care încă arată cu degetul către alții și își găsesc tot felul de scuze ca să nu lucreze cu ele; astfel nici nu realizează că se autosabotează și își blochează adevăratul potențial

Ceea ce urmează se adresează în special celei de-a doua categorii, în schimb poate fi de real folos și celor din prima categorie atunci când se confruntă cu stări de genul „nu am chef”.

Chiar dacă am mai spus- o de mai multe ori, îți reamintesc că sufletul tău are nevoie de hrană energetică așa cum are și corpul fizic.

Un om cu sufletul flămând se comportă ca un copil flămând..uneori agitat și plângăcios la început, apoi furios și supărat iar dacă nevoia nu îi este satisfăcută totul se transformă în agresivitate în interior și mai departe îți poți imagina ce urmează…

Dacă îți lași sufletul să moară de foame, de la nivel inconștient vei cerși energie de la alții. Și nu toți oamenii au în surplus energie de bună calitate ca să- ți dea și ție.

Cei mai mulți trăiesc pe pilot automat și au uitat de ei, așa că de unde să- ți dea și ție. Poate au în surplus furie, frustrare, supărare, disperare. Și stând în preajma lor îți hrănești sufletul cu „otravă”.

Dacă nu îți hrănești tu sufletul, puterea ta interioară va slăbi atât de tare încât nu vei mai avea resurse să începi să priveşti viaţa altfel…

Viața ta și energia de care dispui au calitatea pe care tu le-o dai. Este mai ușor să trăiești din inerție și într-adevăr, la început e nevoie de ceva efort de a sparge tiparele și obișnuința, doar că ce izvorăște după ce faci toate acestea, te va susține să faci lucruri uimitoare pentru tine și ceilalți.

Poate mintea îți spune că nu ai timp; atunci trezește- te mai devreme  decât de obicei și onorează- ți sufletul. Onorează divinitatea din tine. Nimeni nu o poate face pentru tine.

Dacă vei aștepta să apară acea perioadă în care să ai timp pentru tine, află că nu va apărea așa din senin.

Afirmații de genul „copiii îmi ocupă tot timpul„, „soțul nu mă ajută la nimic în casă„, „mama e bolnavă și doar eu am grijă de ea” sunt doar SCUZE.

Dacă, Doamne ferește, te îmbolnăvești sau dai de un necaz să vezi cum găsești timp să mergi pe la diverși medici și prin spitale.

Atunci, nu este mai bine să- ți iei acest timp ca să previi situațiile acestea grave?

Știu că e mai comod să lași mintea „să-ți zboare pe câmpii” așa cum ai învață- o ani de zile, decât să o remodelezi să lucreze pentru tine și să nu te mai saboteze.

În schimb comoditatea costă…și uneori mult prea SCUMP.

Asta spun toate acele persoane care ajung să lucreze în ședințe individuale cu mine după ce medicii nu le mai dau nici o șansă. Pentru unele persoane am găsit soluții care să le rezolve dezechilibrele și implicit boala, pentru altele însă a fost prea târziu…

Aveau atâta „gunoi emoțional” încât lumina sufletului abia mai pâlpâia și ar fi fost necesar mult mai mult timp pentru resuscitare.

Poate te gândești că vreau să te sperii; din păcate, astea sunt în final consecințele ignorării sufletului și a propriei persoane.

Nu mai ai timp de tine, te neglijezi, nu mai ai energie și cazi…te simți din ce în ce mai rău sau poate chiar te îmbolnăvești și ai face orice să te faci bine.

Soluția este să-ți găsești timp pentru sufletul tău înainte de a fi prea târziu. Să-ți liniștești mintea prin exerciții și tehnici meditative, astfel încât să lucreze în tandem cu sufletul. Astfel vei accesa abilitatea naturală a corpului de a se regenera și vindeca atât în plan fizic cât și în planul emoțional și energetic.

Amâni să lucrezi cu tine pentru că nu îți asumi responsabilitatea acțiunilor tale. 

Ca să te motivezi să începi să practici lucruri care aduc schimbări benefice în viața ta, e important să nu rămâi în zona de rezistență dată de „Nu pot”,  „Nu am chef”, ” Nu am timp”, „Nu funcționează”.

Du-ți gândurile până la capăt și poți chiar scrie care sunt opțiunile pe care le ai și care sunt rezultatele finale ale fiecăreia dintre ele.

Conștientizează cel mai urât scenariu și pe cel mai frumos. Apoi alege în cunoștință de cauză, asumându-ți responsabilitatea pentru alegerea ta.

Luând ca exemplu, practicarea recunoștinței ai două opțiuni: să începi să practici recunoștința sau să nu o practici.

Care este traseul care te speriescenariul cel mai urât, în cazul în care nu practici recunoștința:

  • ai deja o informație care simți că te-ar putea ajuta și pentru că nu o aplici apar sentimente de vinovăție, care mai târziu vor deveni regrete și astfel în câmpul tău energetic colectezi emoții captive care îți vor scădea vibrația
  • când te trezești dimineața, mintea oricum se focusează pe ceva și alimentezi din energia ta vitală gândurile și emoții aleatorii care pot fi de vibrație foarte joasă dacă dialogul interior este de genul „încă o zi de muncă”, „m-am săturat” și altele de genul ăsta.
  • conform legii cauzei și a efectului, care funcționează chiar dacă tu crezi sau nu în ea, atragi către tine experiențe de aceiași vibrație și oameni care au câmpul energetic de frecvență apropiată cu tine, adică de vibrație joasă. Astfel apar provocări care pot genera frustrări, supare, pesimism, neîncredere.
  • la sfârșitul zilei constați că ai o vitalitate scăzută, pentru că toate emoțiile de vibrație joasă sunt în câmpul tău energetic
  • continuând așa, aceste emoții se vor somatiza la nivelul organelor (inimă, plămâni, ficat, splină, rinichi) care în timp se vor îmbolnăvi și vor ceda. Astfel vei ajunge pe la medici și spitale și te vei îndopa cu pastile care nu lucrează decât pe efect. Cauza rămâne acolo și când ești mai vulnerabil, te trezești cu altă boală.

Cam trist scenariul, nu-i așa?

Doar tu poți să decizi dacă ți-l asumi sau nu. Pentru că „nu pot să fac”, „nu am timp să fac” sau „mi-e lene să fac”  la asta te vor conduce în final.

Conștientizând întreg scenariul, există o mare probabilitate să-ți găsești motivația să începi să practici ceea ce ai simțit din prima că îți este de ajutor.

Care este traseul care te entuziasmează, scenariul cel mai frumos, când începi să practici recunoștința:

  • te simți mândră/mândru de tine că aplici ceea ce ai conștientizat că este benefic pentru tine
  • îți focusezi energia pe gânduri constructive care te vor conecta cu copilul tău interior care deține toate resursele tale minunate
  • te conectezi cu fiecare celulă din corpul tău prin contemplarea respirației și a celorlalte simțuri, și te antrenezi să accesezi și menții starea de prezență indiferent de circumstanțe
  • pentru că acolo unde îți este atenția se duce și energia ta, corpul tău se va alimenta cu vibrația recunoștinței și organele îți vor mulțumi pentru plusul de vitalitate
  • conform legii cauzei și a efectului, care functionează chiar dacă tu crezi sau nu în ea, atragi către tine experiențe de aceiași vibrație și oameni care au câmpul energetic de frecventă apropiată cu tine, adică de vibrație înaltă. Astfel apar experiențe care te vor susține să înveți cu ușurință lecțiile de viață și să găsești soluțiile cele mai bune pentru tine
  • la sfârșitul zilei te simți împăcat/ă și împlinit/ă

Cum ți se pare acest scenariu?

Este mai benefic pentru tine sau nu?…doar ia-ți timp și reflectează, fără să judeci. Conștientizează că:

„Viața este un joc al bumerangului. Gândurile noastre, faptele și cuvintele revin la noi , mai devreme sau mai târziu cu o precizie uluitoare.”
Florence Scovel Shinn

Te încurajez să abordezi din această perspectivă și practicarea meditațiilor, a tehnicilor de eliberare a emoțiilor captive, și să conștientizezi care este scenariul pentru care îți asumi responsabilitatea.

Reamintește-ți că „acțiunea fără cunoastere este inutilă, iar cunosterea fără acțiune este zadarnică.”

Sunt 3 PAȘI pe care îi ai de făcut:

  1. conștientizarea până la capăt al traseului care te sperie și îngrijorează, al scenariului  cel mai urât
  2. conștientizarea până la capăt al traseului care te entuziasmează și bucură, al scenariului cel mai frumos
  3. alegerea conștientă asumându-ți responsabilitatea pentru ea

John C. Maxwell spune că:  „Cel mai rapid mod de a-ți schimba viața este să îți stabilești prioritățile și să trăiești respectându-le.”

Te provoc să- ți răspunzi cinstit și onest la întrebările de mai jos:

Care sunt prioritățile tale?

Investiția de timp în propria persoană este una dintre ele?

Poți alege să-i pui întotdeauna pe alții pe primul loc și tu să te mulțumești doar cu firimituri de la viață; în schimb, nu te mai plânge dacă nu ai gând să faci ceva.

Dacă alegi să lucrezi pe integrarea unor lucruri noi în viața ta fii cu ochii pe rezultatul final pe care îl vei obține. Când simți că scuzele îți dau târcoale, focuseaza-ți mintea pe starea pe care o s-o obții după ce parcurgi tot procesul de schimbare. Astfel vei genera în câmpul tău energetic vibrații înalte care vor dizolva scuzele și îți vor da aripi să practici ce ți-ai propus.

Acum, dacă tot te mobilizezi și lucrezi cu tine vezi să nu te autosabotezi pe parcurs folosind intenții care îți „fură” din energia pe care o ai.

De exemplu intenția ÎNCERC te va menține ÎN + CERC, adică în aceiași situație și ca să ieși de acolo consumi multă energie. Fă tot ce ține de tine, testează sau pur și simplu acționează.

Apoi, de fiecare dată când  TREBUIE  să faci ceva, îți biciuiești corpul energetic. Și cum să mai ai energie?  Înlocuiește cu „important să fac  sau „este benefic pentru mine să fac„.

Altă formă de autosabotaj este să practici tehnici pentru sufletul tău în timpul programului de la locul de muncă. Poate nu te-ai gândit la asta, în schimb dacă nu ai prevăzut în contractul de muncă că poți face ce vrei în timpul programului , tu „furi” timp pentru care te plătește angajatorul tău. Deci produci un dezechilibru care conform legii cauzei și a efectului se va întoarce la tine într- o formă sau alta și vei consuma energie să îl rezolvi.

Poate nu e pe placul tău ce ți-am scris în acest mail, în schimb intenția mea este să te ajut să conștientizezi toate aspectele.

Acum nu mai poți spune că nu ai știut care sunt consecințele acestor gen de alegeri. Ce faci mai departe cu aceste informații, doar de tine depinde.

Dacă chiar vrei să trăieșți o viață împlinită, ia- ți timp zilnic cu tine.

Hrănește- ți sufletul practicând în continuare tehnicile din cadrul minicursului GRATUIT și începe să- ți golești coșul de gunoi emoțional. Ca să nu găsești motiv că nu ai știut cum să o faci, îți mai dau o dată linkurile celor 3 metode.

Alege- o pe cea care îți place cel mai mult și lucrează cu ea. Doar dacă ești nemulțumit/ă pe parcurs, schimbă metoda.

Orice metodă ai alege, e important să conștientizezi că transformarea şi eliminarea diferitelor straturi ale emoțiilor captive nu se poate produce peste noapte. La urma urmelor, acumularea lor s-a produs de-a lungul multor ani de zile; de aceea, nici eliminarea lor nu poate fi instantanee!

 

Inspirație și succes la implementat și integrat informațiile,

Marcela Mantz

Mind & Soul Harmony Coach

 

PS nu uita să- ți scrii cel mai urât scenariu și pe cel mai frumos de fiecare dată când te autosabotezi . Apoi alege în cunoștință de cauză, asumându-ți responsabilitatea pentru alegerea ta.

Dacă ai nelămuriri sau întrebări, sunt aici și te ajut cu mare drag. Scrie-mi concret despre ce e vorba, la comentarii și îți voi răspunde cât de repede pot.

Dacă ai prieteni cărora crezi că le-ar fi de folos informația, distribuie articolul folosind butoanele de mai jos.

Lasă un comentariu