Zilele trecute am primit un mail de la Simona, o cititoare a blogului, pe care îl împărtășesc cu tine aici:
„Dragă Marcela,
Am citit cu mare atenție acest articol (Diferența dintre „a cere” și „a cerși”). Mă văd în ingrata postură de a contrazice puțin acest articol ( și asta din cauza multiplelor mele experiențe negative…). Nu odată mi-am dorit unele lucruri ( și nu mă refer la partea materială numai ci mai ales spirituală, sufletească…).
Oricât de intense au fost dorințele, uneori ajungând să visez extrem de des cum arată realizate chiar, am avut parte exact de opusul a ceea ce îmi dorisem. Am ajuns, din cauza acestor împliniri opuse dorințelor, să mă simt o cerșetoare a vieții. Dintr-o fire extrem de veselă, visătoare, optimistă, am ajuns un robot setat pe muncă, fără vise, speranțe, închisă, împietrită în fața a tot ce înseamnă sentiment. M-am autoizolat. Urăsc comunicarea, socializarea. Tot ce mă mai face fericită este munca. Dacă aș putea face asta 24 din 24…. ar fi perfect! dar nu se poate… :(.
A cere dorindu-ți din suflet ceva… nu este suficient…cel puțin pentru această viață… Poate…trebuie să cerem acum pentru a avea ce ne-am dorit într-o altă viață…„
*******
Poate ai avut și tu acest gen de experiență și te-ai întrebat „care-i treaba cu dorințele astea…?„; unele se materializează, altele nu, sau și mai rău uneori îți dorești ceva și primești altceva. Din experiența personală și cea dobândită in ședințele individuale și programele online am constatat că dorințele nu se materializează când:
*rămân la stadiul de dorință
Îți spui doar „vreau să…”, fără să treci la pașii următori.
Vrei ca dorințele să se materializeze?
Scrie-le și transformă-le în obiective, reformulându-le:
– fără să folosești cuvântul „vreau” – detalii AICI.
– cât mai spefic
– astfel încât să fie măsurabile, realizabile, relevante, încadrate în timp
– astfel încât exprimarea să fie în termeni pozitivi, fără nici o comparație, în termeni clari, fără verbe modale.
Pentru formularea obiectivelor te poate ajuta articolul de AICI.
*ești orientat/ă spre trecut
Deși îți dorești ceva, dialogul tău interior este
„Cum am ajuns aici? Cine-i vinovat?”
în loc de
„Ce aleg să devin? Cum ajung acolo?”
Nu vei putea trece niciodată la alt capitol din viața ta, dacă îl vei citi mereu pe cel care s-a încheiat. Când gândurile tale se îndreaptă către o experiență neplăcută din trecut, binecuvanteaz-o și întrebă-te ce ai învățat din ea. Iartă-te și eliberează-te de vinovăție, resentimente, regrete. Găsești detalii AICI. Revino in prezent si manifesta-ti recunostinta pentru tot ceea ce esti si detii in prezent. Abia acum esti pregatit sa te intrebi „ce imi doresc cu adevarat?”.
*te lași influențat/ă de ceilalți
care îți spun că nu o să reușești
Acest lucru se întâmplă când nu ai încredere în puterea ta personală, când nu ești în echilibru și armonie cu tine. Stabilesteste-ți întâi obiective care să te conducă la echilibrare și armonie și apoi obiective de creștere și evoluție.
„Să-ți pese mai mult de conștiința ta decât de părerea altora.”
*nu acționezi
„Unii oameni vor să se întâmple, unii și-au dorit să se întâmple, alții fac să se întâmple.”
Tu din ce categorie faci parte?
Când îți stabilești obiective și nu acționezi, în spatele amânării poate fi frica de eșec sau frica de succes. Privește adânc în sufletul tău și împrietenește-te cu frica, așa cum am scris AICI.
Te poate opri să acționezi și un obiectiv prea mare sau lipsa organizării. Scrie planul de acțiune în agendă, pe zile și ore. Fă tot posibilul să îl respecți și recompensează-te după fiecare reușită. Fii în același timp flexibil/ă și ceea ce nu ai reușit să faci într-o zi, permută în altă zi.
*nu ești perseverent/ă
„Lucrurile pe care le facem din când în când nu ne conturează viața, ci lucrurile pe care le facem în mod constant.”
Dacă obiectivul tău este să ai o alimentație sănătoasă, mănâncă sănătos în fiecare zi. Nu fă greșeala de a mânca orice o săptămână, două, și apoi să treci la cure de dezintoxicare. Dacă îți propui să faci mișcare, plimbă-te minim jumătate de oră în fiecare zi.
*ai convingeri limitative care te sabotează
„Oamenii nu sunt prizonierii sorții, ci doar ai propriei minți.”
Conștientizează ce anume te împiedică să acționezi pentru îndeplinirea dorințelor tale. Poate fi vocea mamei care, în copilărie încercând să te motiveze, îți spunea „nu ești în stare de nimic”, „nu meriți”, etc. Poate fi faptul că atunci cand ai fost dezamăgit/ă de rezultate ți-ai spus si ai repetat de multe ori expresii de genul „orice aș face tot nu reușesc”. Schimbă convingerile care te sabotează și te vei reconecta la puterea ta interioară, la resursele tale. Detalii AICI.
*nu îți asumi responsabilitatea
Adică atunci când întreprinzi ceva și nu îți iese, dai vina pe ceilalți, pe circumstanțe. E important să îți asumi responsabilitatea (detalii aici) indiferent de rezultate și astfel vei învăța ce să faci sau ce să nu mai faci în viitor. Îți reamintesc că o lecție de viață se repetă din ce în ce mai dureros până o înveți.
„Poți avea libertatea dar costul este să accepți responsabilitatea întotdeauna.”
*încalci liberul arbitru al altor persoane
Se întâmplă când dorințele tale depind și de alte persoane. De exemplu daca doresti să îți îmbunătățești relația de cuplu, formulează-ți obiective să devii tu mai bun/ă, mai înțelegător/oare, mai iubitor/oare. Dorințele tale nu trebuie să fie îndreptate către schimbarea comportamaentului partenerei sau partenerului tău pentru ca îi vei încălca liberul arbitru și dorința ta
nu se va materializa.
„Dacă există un singur colț din Univers pe care știi sigur că-l poți face mai bun, acela ești TU.”
*ești încrâncenat/ă, nu te detașezi
Nu ești niciodată singur/ă.
Niciodată, niciodată, niciodată.
Dumnezeu este mereu alături de tine.
Dă-ți voie să visezi așa cum visează copiii; ai încredere că atunci când tu îți vei face partea ta de treabă pe pământ, Divinitatea lucrează în plan subtil pentru tine și generează acele situații pe care le numim sincronicități și cunoști oamenii care te vor susține și ghida. După ce îți formulezi dorințele și le transformi în obiective sau ținte, fă-ti un plan de acțiune și treci la treabă cu bucurie și entuziasm. Detașează-te de rezultate, pune suflet în tot ceea ce faci și ele vor veni de la sine.
Reamintește-ți că ori de câte ori emiți un gând sau un șir nesfârșit de gânduri care respectă același tipar, tu te afli în plin proces creator. Mai devreme sau mai târziu aceste gânduri vor atrage o realitate corespondentă…indiferent dacă ești conștient/ă sau nu de gândurile tale. Adevărul e că tu creezi tot timpul. Întrebarea este dacă faci acest lucru în mod conștient sau inconștient. Preia controlul vieții tale și creează conștient realitatea pe care o dorești!
Clipe magice,
Marcela
Aștept cu mare interes comentariul tău referitor la materializarea doritelor. Vom învăța unii de la alții și împreună vom face ca această lume să devină mai bună . Distribuie articolul și prietenilor tăi, cu siguranță îți vor mulțumi.
Craciun fericit, Marcela!
Multumesc, Maria.
Vata noastra si bucuriile sunt,dirijate de noi,constient sau inconstient.In functie de emotiile si gindurile noastre,pe care le transmitem Universului,primim ceea ce meritam.Nu trebuie sa ne suparam cind nu se indeplineste o dorinta.Inseamna ca Divinitatea a considerat ca nu este momentul,sau noi nu am transmis dorinta cu toata convingerea.Important este sa avem rabdare ca Universul sa prea dorinta noastra si in timp Divin s-o indeplineasca.Orice,neimplinire este o lectie de viata sa verificam ceea ce nu am facut bine Cu rabdare si ginduri bune sa asteptam.Noi sa incercam sa intelegem ca venim cu un bagaj dupa noi din alte dimensiuni,numit Karme si este necesar sa le rezolvam in aceasta viata,altfel le ducem mai departe in alte viitoare vietii.Astfel Universul ne incearca,cu neimplinirea dorintelor.Important este sa ne iubim pe noi si pe ceilalti,sa nu judecam pe nimeni si sa trimitem ginduri bune in jurul nostru.
Eu transmit gindurile mele de dragoste,iubire si armonie in suflet la toti locuitorii Universului.
SARBATORI FERICITE! LA MULTI ANI! ANUL 2015 SA FIE CEL MAI BUN AN! MARIA COVETE.
MARCELA anul 2015 SA FIE CEL MAI BUN AN! SARBATORI FERICITE IMPREUNA CU CEI DRAGI SUFLETULUI TAU! SINCERA IMBRATISARE CU MULTA DRAGOSTE SI IUBIRE.MARIA.
Maria, multumesc pentru ca ai impartasit aici perceptia ta. Multumesc pentru urari. Te imbratisez cu drag si multa iubire.
Excepţional ce scrieţi.
Multumesc, Georgeta.
Superb articol;pentru indeplinirea unei dorinte este important sa fim la unison cu divinitatea si intreg universul si sa incercam sa nu pastram in subconstientul nostru ginduri negative;pentru ca cu cit gindurile noastre sunt mai pure cu atit divinitatea ne v-a indeplini dorintele;Craciun Fericit si sarbatori fericite.
Multumesc, Liliana. Ai concluzionat foarte frumos si pe intelesul tuturor.
Buna, doamna Marcela,
Am invatat din familie, scoala, societate, ca dorintele trebuie sa le avem in armonie si echilibru cu statutul nostru, dupa cum ne ragasim in familie, serviciu, societate. Cine aspira la dorinti ce nu au nimic din statutul lor, atunci acea persoana este in derapaj. Insa daca dorintele noastre de bun simt ce s-ar potrivi in mod firesc demnitatii noastre nu se indeplinesc, ori se implinesc tardiv, atunci ceva este in neregula si persoana afectata trebuie in mod categoric sa-si reevaluieze starea sa psihica, mentala si in cazul ca nu o poate face singur este recomandat sa apeleze la un specialist psihanalist.
Intr-o relatie de parteneriat, prietenie, casnicie dorintele sustinute de un egou puternic duc la distrugerea morala, apoi a statutului a cel putin unuia dintre parteneri. Cand unul din parteneri este stabil emotional, atunci il poate aduce cu picioarele pe pamant si pe celalalt, il calauzeste pentru o mai buna gestionare a dorintelor. Dorintele trebuie sa fie o motivatie de inaintare si modelare, nu neaparat de atins, principul dorintei este de a-l trage pe cel care le-a creat sa inainteze inca un pas spre implinirea lui si sa nu fie niciodata un tel final, de atins, ci doar un soim pe care sa nu-l pierdem nicicand din vedere pentru fi calauziti. Dorintele sunt de mai multe feluri, cele comune, marunte sunt necesare, hranitoare cum ne este hrana fizica pentru trup, dorintele egoiste sunt emanatii ale unor caractere cu multe aspecte intunecate, greu de stapanit si vindecat, insa dorintele spirituale sunt ca soimul de care am vorbit, chiar daca e greu sa credem, tot mai multi oameni aspira la dorinti din ultima categorie. Si asta este un lucru nesperat de bun pentru om in general.
Un gand bun
CRACIUN FERICIT !
Multumesc, Gheorghe ca ai impartasit perceptia ta aici. Interesant tot ceea ce ai scris. Lumina, Iubire si Armonie in suflet.
Cand nu esti in armonie cu tine nimic nu merge .
Maria, asa este. Armonia cu esenta divina din noi e foarte importanta.
BUNA MARCELA MI-AM SCHIMBAT ID. ACUM ESTE ACESTA MARIAMANEA10@YAHOO.RO
Maria, din pacate adresele de mail de pe yahoo.ro nu se pot abona la newsletter pentru ca nu este recunoscut de soft-ul care face acest lucru. Asa ca iti sugerez sa ramai pe adresa de mail veche sau sa iti faci o adresa pe yahoo.com. 🙂