7 pași ca să începi să te iubești pe tine cu adevărat

😃 suflet drag, iată că am revenit cu ceea ce ți-am promis și anume detaliile de lucru la fiecare dintre cei pași propuși de mine ca să înveți să te iubești cu adevărat.

Înainte de asta, vreau să-ți mărturisesc că mesajele primite în ultimile zile au fost încă o confirmare pentru mine că sunt pe calea aleasă de sufletul meu și că îmi fac treaba bine. așa un sentiment de plăcut și sunt recunoscătoare că prin ceea ce fac reușesc să ajut multe persoane să- și conștientizeze blocajele care stau în calea fericirii lor.

Data trecută îți spuneam că mă dor mâinile de la atâta scris…acum deja m-am antrenat și degetele aleargă cu viteză pe tastatură. Așa că dacă nu mi-ai scris până acum, o poți face cu încredere. Mi-am dezvoltat rapid abilitatea să scriu mult mai repede, pentru că nici nu pot exprima în cuvinte bucuria din sufletul meu.

Acum gata cu vorbitul despre mine și hai să facem o scurtă recapitulare a ceea ce am discutat în această săptămână.

În primul material ți-am prezentat formula completă ca să obții ce îți  dorești:

„A FI” + „A FACE” = „A AVEA”

și ingredientul magic care te ajută să- ți transformi viața:

IUBIREA de SINE

Ți- am mărturisit ca până acum 13 ani, nici eu nu m-am iubit pe mine cu adevărat. Am descris tot ce am conștientizat ca să te ajut să identifici mai bine dacă te iubești pe tine cu adevărat sau nu.

Ți- am dat pașii unei REȚETE în 7 pași care funcționează super și pe care o poți aplica singur/ă.

Dacă nu l- ai citit, sau vrei să- l recitești, îl găsești aici –>   http://www.armonieinsuflet.ro/formula-si-ingredientul-magic-care-te-ajuta-sa-ti-transformi-viata/

In al doilea material ți- am povestit cum a fost călătoria mea ca să ajung să mă accept și iubesc așa cum sunt si cum am bâjbâit pentru că nu aveam niște pasi clari pe care să- i urmez.

De asemenea ți-am prezentat câteva studii de caz a unor persoane de vârste diferite cu care am lucrat în ședințe individuale, printre care și a părinților mei.

Am facut asta ca să intelegi că indiferent de vârstă, sex sau situația cu care te confrunți, când înveți să te iubești pe tine cu adevărat și faci din asta un stil de viață, toate celelalte domenii încep să înflorească.

In același timp am specificat că ai de lucru și de investit timp în care să lucrezi cu tine.

Tu ești singura persoană care ia decizia dacă o face sau nu.

Dacă alegi să nu faci nimic, experiențele care nu îți plac acum vor deveni și mai dureroase. Și nu vei putea să fii niciodată cu conștiința împăcată  că ai făcut tot ce ține de tine și nu s-a produs nici o schimbare.

Dacă nu l- ai citit, sau vrei să- l recitești, îl găsești aici –>  https://www.armonieinsuflet.ro/lectiile-neinvatate-vin-in-experiente-din-ce-in-ce-mai-dureroase-pana-le-inveti/

Și ți-am promis că îți dau detalii la fiecare pas de lucru din REȚETA pe care am aplicat- o cu succes până acum în cadrul ședințelor individuale astfel încât să poți să începi să lucrezi și tu cu tine. Cei 7 pași sunt:

1. Eliberarea emoțiilor captive grosiere care te sabotează în călătoria spre iubirea din sufletul tău.

2. Reducerea la tăcere a criticului interior și conectarea cu lumina divină din interior.

3. Vindecarea copilului interior pentru reconectarea cu resursele interioare.

4. Identificarea situațiilor pentru care nu te ierți și lucrul cu iertarea de sine.

5. Implementarea acceptării de sine indiferent de circumstanțe.

6. Reconectarea cu iubirea din suflet și integrarea adevăratei iubirii de sine; adică să te iubești așa cum ești.

7. Stabilirea unui plan de acțiune concret pentru susținerea iubirii de sine în 6 mari domenii din viață.

Ca să integrezi cât mai bine ce urmează, te rog să faci o pauză și să respiri adânc. Expiră și eliberează- ți mintea de toate gândurile. Inspiră și deschideți inima ca să fii receptiv/ă și deschis/ă, pentru că….începe distracția. Da, ai citit bine! Adoptă atitudinea unui copil care primește niște jucării noi.

Pregătit/ă? Atunci, hai să începem.

Îți menționez încă de la început că dacă la unul din pași ai descoperit deja o metodă care funcționează pentru tine, o poți aplica.

Tehnicile cu care vei lucra

I. Ca să poată lucra și persoanele care stau mai puțin bine cu imaginația, am ales să prezint aplicarea concretă a metodei Scenariul descrisă în cartea scrisă de Karol Truman, în cartea  Sentimentele îngropate de vii nu mor niciodată. Și ai mai jos matrița de bază, urmând  ca acolo unde am pus puncte, puncte să adaugi secvența caracteristică fiecărei etape.

Dragul meu subconștient, te rog să localizezi originea sentimentelor şi gândurilor mele care….(secvența 1)……

Triază toate nivelele, straturile, zonele şi aspectele fiinţei mele, pentru a descoperi această origine. Apoi analizează şi rezolvă sentimentele şi gândurile mele, astfel încât acestea să se armonizeze din nou cu adevărul divin.

Triază întregul meu trecut, până la originile eternităţii, şi vindecă toate incidentele şi toate consecinţele lor care s- au datorat acestei origini a gândurilor şi sentimentelor mele. 

Fă acest lucru în acord cu voinţa divină, până când ajungi în momentul prezent, şi umple-mă cu lumina şi cu adevărul  divin, cu pacea şi cu iubirea divină, cu iertarea faţă de mine însumi pentru percepţiile mele incorecte, cu iertare pentru celelalte persoane, locuri, circumstanţe şi evenimente care au contribuit Ia apariţia acestor sentimente și gânduri.

Într-o stare de iertare şi de iubire necondiţionată, accept transformarea tuturor problemelor mele fizice, mentale, emoţionale şi spirituale, inclusiv a comportamentelor mele necorespunzătoare care s-au datorat acestei origini negative înregistrate în ADN-ul meu.

Optez să …………(secvența 2)………………

Simt că …………..(secvența 2)….…………..

M- am …………….(secvența 2)..…………….

Aşa să fie. M-am vindecat. Am realizat ceea ce mi-am propus.

Iţi mulţumesc ţie, dragul meu subconștient, pentru că mi- ai venit în ajutor şi pentru că m-ai ajutat să ating măsura plenară a potenţialului meu. 

Iţi mulţumesc, îţi mulţumesc, îţi mulţumesc! 

Te iubesc şi mă închin în faţa divinității, de unde vin toate binecuvântările. 

La fiecare etapă, e important să scrii cu mânuța ta textul complet pentru fiecare pas în parte și apoi să- l citești zilnic timp de 7 zile.

Așa cum probabil intuiești, metoda Scenariul lucrează pentru curățarea de la nivelul subconștientului.

II. În același timp o să lucrezi și cu partea conștientă și de fiecare dată când te surprinzi gândind sau făcând ceva prin care reintri în tiparele vechi sabotoare, vei folosi afirmația:

„STOP! Așa gândeam/simțeam/făceam până acum. Acum aleg să mă focusez pe………..”

și vei completa cu ceea ce este benefic pentru tine în fiecare etapă.  Ai mai jos și explicații cu ce face fiecare propoziție din această afirmație.

♦ Cuvântul „STOP!”, oprește pentru un moment toate gândurile și proiecțiile.

♦ Prin afirmația „Așa gândeam/simțeam/făceam până acum.” transmiți mintii că accepți și îți asumi atitudinea de până acum. Astfel te împrietenești cu „neuronii poznași” care făceau proiecții și poți să schimbi cu blândețe focusul.

♦ Afirmația „Acum aleg să mă focusez pe ………….” trasează deja noua direcție. Adică pui focusul pe alt traseu neuronal.

La fiecare etapă îți voi recomanda cu ce să completezi acolo unde am pus puncte, puncte.

III. Ca să obții beneficii maxime, e important ca pe toată perioada cât lucrezi cei 7 pași să practici recunoștința dimineață și seară, și un exercițiu de respirație care te conduce la starea de coerență a inimii.

Recunoștința de dimineață te va ajuta să te ancorezi la un nivel energetic de vibrație înaltă încă de dimineață. Recunoștința de seară, te va ajuta să adormi la un nivel energetic de vibrație înaltă.

Exercițiul de respirație miraculoasă te ajută să ajungi la starea de coerenţă cardiacă. Astfel, per­cepţiile cognitive – claritatea mentală, intuiţia, menţi­nerea la dis­tan­ţă a evenimen­telor ne­ga­tive – se amelio­rează.

Se poate ca în timp ce practici exercițiul, să te mai surprinzi gândindu- te la altceva. E normal dacă până acum nu ai mai practicat chestii de genul ăsta. În acest caz doar adu atenția înapoi cu blândețe la respirație. 

Exerciţiul constă în:

 • inspiră lent şi profund, vreme de 5 se­cunde,
 • după care expiri lent şi profund, vreme de 5 secunde.

Lucrul acesta se repetă vreme de 5 minute, fără pauză între respiraţii.

Acum, cu uneltele pregătite, hai să trecem la pașii propriu- ziși.

PASUL 1 – Eliberarea emoțiilor captive grosiere care te sabotează în călătoria spre iubirea din sufletul tău.

Emoțiile captive sunt emoțiile pe care le-ai generat și înăbușit în urma interacțiunii cu alte persoane pe care dacă nu le eliberezi îți vor afecta vitalitatea și sănătatea.

Emoțiile nerezolvate captive reprezintă energii bine definite, cu o formă concretă. Deși nu sunt vizibile cu ochiul liber, ele sunt cât se poate de reale și formează în timp așa numitul „gunoi emoțional” care îți obturează calea către iubirea din sufletul tău.

Pentru eliberarea emoțiilor captive grosiere de la nivelul subconștientului, vei scrie în locurile unde apar „puncte, puncte”  următoarele secvențe:

Secvența 1

îmi generează și întrețin emoțiile captive grosiere 

Secvența 2

Optez să mă eliberez de emoțiile captive grosiere ca să mă pot conecta profund la iubirea din sufletul meu.Simt că mă eliberez de emoțiile captive grosiere și mă conectez profund la iubirea din sufletul meu.

M- am eliberat de emoțiile captive grosiere și mă conectez profund la iubirea din sufletul meu.

IMPORTANT!  scrii cu mânuța ta textul întreg în prima zi și apoi îl citești în fiecare zi, timp de 7 zile. Dacă simți să citești de mai multe ori pe zi să înveți scenariul pe de rost, este foarte bine.

Apoi, pentru partea conștientă, e important să fii cât mai prezentă și aici te ajută exercițiul de respirație miraculoasă. Astfel vei descoperi cu ușurință când reapar tiparele vechi sabotoare și vei folosi afirmația:

„STOP! Așa gândeam/simțeam/făceam până acum. Acum aleg să mă focusez pe binecuvântările din viața mea

Practicând în paralel ambele tehnici, împreună cu recunoștința și exercițiul de respirație, vei elibera emoțiile captive grosiere deja colectate și nu îți vei mai crea altele.

PASUL 2 –  Reducerea la tăcere a criticului interior și conectarea cu lumina divină din interior

Cei mai mulți dintre noi am fost învățați că dacă ne analizăm, criticăm și judecăm, putem să ne motivăm să găsim mai repede soluții la problemele cu care ne confruntăm. De cele mai multe ori am preluat acest tipar de gândire de la părinții și educatorii noștri încă din perioada copilăriei.

Chiar dacă pe moment poate să funcționeze, este un tipar cu două tăișuri. Asta pentru că în timp, dai putere criticului interior și va ajunge să te domine. Criticul interior este ca un zgomot de fundal pe care îl acceptăm fără a merge în profunzimea lui. Este ca un veritabil dușman pe care din pacate îl credem.

Nu îți recomand să te lupți cu acest „critic interior“, ci să îl accepți ca să îl inviți cu încredere afară.

Este important să faci clar diferența între ceea ce ți se întâmplă și ceea ce crezi că ți se întâmplă, căci „criticul interior“ are abilitatea de a te face să le confunzi. Aici te va ajuta exercițiul de respirație miraculoasă prin care accesezi coerența inimii și te sincronizezi cu frecvența sufletului.

Pentru lucrul cu subconștientul, la metoda Scenariul vei folosi secvențele:

Secvența 1

care mă determină să mă critic, etichetez, judec.

Secvența 2

Optez să mă focusez pe lumina divină din interior și să mă  conectez cu iubirea din sufletul meu.

Simt că mă focusez pe​​​​​​​ lumina divină din interior și mă conectez cu iubirea din sufletul meu.

Mă focusez pe​​​​​​​ lumina divină din interior și mă conectez cu iubirea din sufletul meu.

IMPORTANT! scrii cu mânuța ta textul întreg în prima zi și apoi îl citești în fiecare zi, timp de 7 zile. Dacă simți să citești de mai multe ori pe zi sau înveți scenariul pe de rost, este foarte bine.

Pentru partea conștientă, când te surprinzi criticându- te spune în gând:

„STOP! Așa gândeam/simțeam/făceam până acum. Acum aleg să mă focusez pe lumina divină din interior și să mă conectez cu iubirea din sufletul meu.”

Practicând în paralel ambele tehnici, împreună cu recunoștința și exercițiul de respirație, vei reduce la tăcere criticul interior și te vei conecta cu lumina divină din interiorul tău. Așa vei conștientiza că ești lumină din lumina divină, și că ai resurse infinite în interiorul tău.

PASUL 3 – Vindecarea copilului interior pentru reconectarea cu resursele interioare.

Copilul interior este suma experiențelor tale bune și rele, întipărite în copilărie, pe care le – ai trăit alături de părinții tăi și de alte persoane importante. Nu îți mai amintești conștient majoritatea acelor experiențe, în schimb ele sunt întipărite în subconștientul tău.

Copilul interior este influențat de fricile, grijile și dificultățile pe care le- ai resimțit în copilărie și în același timp este influențat și de emoțiile pozitive trăite în copilărie.

La maturitate, experiențele neplăcute ce și-au pus amprenta în copilărie îți vor produce cele mai mari dezechilibre în partea emoțională. Astfel în plan conștient ești un adult independent care își croiește drum în viață și în plan inconștient copilul din ține îți influențează decisiv percepțiile, gândirea, simțirea și acțiunile.

Abia când faci cunoștință cu copilul din tine și te împrietenești cu el, îți vei da seama ce năzuințe și răni profunde ai în tine. Atunci când conștientizezi acea parte rănită a sufletului tău, poți începe să o vindeci cu lumina divină din interiorul tău la care te- ai conectat în pasul precedent.

Pentru a lucra cu subconștientul folosești tot metoda Scenariul astfel:

Secvența 1

care mă sabotează în procesul de vindecare a copilului meu interior.

Secvența 2

Optez să- i ofer iubire necondiționată copilului meu interior și să- mi accesez darurile mele divine.

Simt că– i ofer iubire necondiționată copilului meu interior și  că- mi accesez darurile mele divine.

Ii ofer iubire necondiționată copilului meu interior și îmi accesez darurile mele divine.

IMPORTANT! scrii cu mânuța ta textul întreg în prima zi și apoi îl citești în fiecare zi, timp de minim 7 zile. Dacă simți să citești de mai multe ori pe zi sau înveți scenariul pe de rost, este foarte bine.Dacă simți că mai ai nevoie de timp să lucrezi la vindecarea copilului interior, continuă cât simți că e necesar.

Pentru partea conștientă, de fiecare dată când te surprinzi că te iei prea în serios și uiți de copilul din interiorul tău, spui afirmația:

„STOP! Așa gândeam/simțeam/făceam până acum. Acum aleg să mă conectez cu copilul interior și să- mi accesez darurile mele divine.

În acest fel vei redescoperi că de fapt viața este ca o joacă în care înveți și experimentezi lucruri noi. Te reîmprietenești cu copilul tău interior și îi oferi iubire necondiționată .

Astfel vei elibera vechile tipare care te -au condus în mod repetat în situații neplăcute și ai acces la darurile divine. O să descoperi în tine resurse care te vor ajuta să ai o atitudine pozitivă cu care să dezvolți comportamente noi, care îți vor modela relațiile și transforma viața .

PASUL 4 –  Identificarea situațiilor pentru care nu te ierți și lucrul cu iertarea de sine.

Neiertarea este o emoție ce împovărează sufletul și este de fapt o agresivitate față de sinele tău pe care o manifești în general prin învinovățire și regrete. Ambele emoții îți crează dezechilibre,  cele mai apăsătoare fiind regretele și cea mai frustrantă fiind învinovățirea.

Ca să nu mai generezi astfel de emoții, în primul rând schimbă- ți percepția față de așa zisele „greșeli”. Cum ar fi să le consideri drept experiențe din care înveți lecții importante de viață și să nu le mai pui eticheta de „greșeală”. Cu siguranță, în fiecare moment faci tot ceea ce știi tu mai bine într- o anumită situație.  Dacă ai fi putut strict în acel moment să faci lucrurile altfel, ai fi făcut- o.

Iertarea de sine presupune să te eliberezi de durerea pe care ți- ai provocat- o singur/ă sau permiţând să fii rănit/a de ceilalţi. 

Ca să identifici situațiile pentru care nu te ierți:

 • ia- ți timp cu tine și scrie pe o coală „greșelile” făcute.
 • spune- ți în gând: „Eliberez acum neiertarea din mine legată de această situaţie, față de mine și față de toate persoanele implicate.  Îmi învăț lecțiile și le aplic în tot ceea ce experimentez.
 • extrage lecțiile de viață și scrie- le pe altă foaie.
 • rupe în bucăți prima foaie și dă- i foc.
 • păstrează a doua foaie, recitește ce ai scris și integrează lecțiile învățate

Pentru a lucra cu subconștientul pe neiertarea de sine, folosești metoda Scenariul astfel:

Secvența 1

mă determină să nu mă iert pe mine.

Secvența 2

Optez să mă iert pe mine indiferent de circumstanțe.

Simt că mă iert pe mine indiferent de circumstanțe.

Mă iert pe mine indiferent de circumstanțe.

IMPORTANT! scrii cu mânuța ta textul întreg în prima zi și apoi îl citești în fiecare zi, timp de minim 7 zile. Dacă simți să citești de mai multe ori pe zi sau să înveți scenariul pe de rost, este foarte bine.

Pentru partea conștientă, de fiecare dată când te surprinzi că nu te ierți pe tine, spune afirmația:

„STOP! Așa gândeam/simțeam/făceam până acum. Acum aleg să mă iert pe mine indiferent de circumstanțe.

Știi cu adevărat că iertarea este completă şi autentică atunci când atingi starea de neutralitate legată de cauza neiertării şi amintirea ei. Atunci durerea şi amintirea ei sunt complet lipsite de rezonanţă nefastă în tine.

Iertarea este un dar personal, prin care îți poți recupera puterea personală, energia şi bucuria de viaţă.

PASUL 5 –  Implementarea acceptării de sine indiferent de circumstanțe.

Pentru a începe să te accepți pe tine așa cum ești, e important să faci diferenţa între persoană şi comportament. Dacă te-ai comportat urât la un moment dat, dacă ai făcut „greşeli”, nu înseamnă că eşti o persoană rea.

Să te accepţi așa cum eşti înseamnă să conştientizezi faptul că eşti valoroasă/valoros prin simplul fapt că exişti.

Să te accepţi așa cum eşti înseamnă şi să te vezi ca un tot unitar , ca o persoană cu umbre şi lumini, cu puncte slabe şi puncte forte. Şi pentru a te accepta cu mai mare uşurinţă e util să te gândești că:

 • dacă nu ai experimenta niciodată tristețea, nu ai ști cu adevărat ce înseamnă bucuria.
 • dacă nu ai experimenta niciodată lașitatea, nu ai ști cu adevărat ce înseamnă curajul
 • dacă nu ai experimenta niciodată senzația de frig, nu ai ști cu adevărat ce înseamnă căldura

Acest lucru nu înseamnă însă să rămâi în zona de confort, fără a face nimic pentru dezvoltarea ta, să te ascunzi în spatele unui paravan de tipul „Ăsta mi-e destinul!”.

Să te accepţi așa cum ești nu înseamnă să-ţi iubești viciile, dezechilibrele emoţionale, lenea, pasivitatea sau conjunctura de viaţă actuală.

Să te accepţi așa cum ești în acest moment înseamnă să fii cinstit/ă și onest/ă cu ține și să evaluezi unde ai de lucrat. Astfel vei începe să faci schimbarile pe care ți le dorești dintr- o energie care te susține.

Pentru a lucra cu subconștientul pe neacceptarea de sine folosești metoda Scenariul astfel:

Secvența 1

mă determină să nu mă accept pe mine așa cum sunt.

Secvența 2

Optez să mă accept pe mine așa cum sunt indiferent de circumstanțe.

Simt că mă accept pe mine așa cum sunt indiferent de circumstanțe.

Mă accept pe mine așa cum sunt indiferent de circumstanțe. 

IMPORTANT! scrii cu mânuța ta textul întreg în prima zi și apoi îl citești în fiecare zi, timp de 7 zile. Dacă simți să citești de mai multe ori pe zi sau să înveți scenariul pe de rost, este foarte bine.

Pentru partea conștientă, de fiecare dată când te surprinzi că nu te accepți pe tine așa cum ești, spune afirmația:

„STOP! Așa gândeam/simțeam/făceam până acum. Acum aleg să mă accept pe mine așa cum sunt indiferent de circumstanțe.

În momentul în care te accepți așa cum ești vei simți un sentiment de eliberare și vei putea trăi starea de fericire. Și dacă pe lângă acceptare, începi să te și iubești pe tine cu adevărat, viața ta se va transforma.

PASUL 6 –  Reconectarea cu iubirea din suflet și integrarea adevăratei iubirii de sine; adică să te iubești așa cum ești.

Neiubirea de sine chiar dacă nu se vede la exterior pentru că ți-ai pus măști pe care nici tu nu le mai conștientizezi, se simte. Chiar dacă te îmbraci după ultima modă și te machiezi și aranjezi, dacă nu ai rezolvat iubirea de sine din interior, cei cu care interacționezi vor simți că e ceva fals la tine.

Apoi, dacă tu nu te iubești pe ține cu adevărat, nu ai cum să- ți iubești cu adevărat copiii, partenerul de viață și pe ceilalți. Îi vei iubi exact așa cum te iubești pe tine.

Și când cineva te iubește cu adevărat, tu nu ai cum să simți acea energie în totalitate pentru că o treci prin filtrele tale de iubire.

Sufletul tău e plin de iubire pe care ai pus -o inconștient într- o închisoare. Acum că ai lucrat pe aspectele anterioare, ți s-a luminat calea și mai rămâne doar să bagi cheia în broasca de la intrare și să descui ușa.

Această cheie este chiar metoda Scenariul, aplicată astfel:

Secvența 1

mă determină să nu mă iubesc pe mine cu adevarat, așa cum sunt.

Secvența 2

Optez să mă iubesc pe mine cu adevărat, așa cum sunt.

Simt că mă iubesc pe mine cu adevărat, așa cum sunt.

Mă iubesc pe mine cu adevărat, așa cum sunt.

IMPORTANT! scrii cu mânuța ta textul întreg în prima zi și apoi îl citești în fiecare zi, timp de 7 zile. Dacă simți să citești de mai multe ori pe zi sau să înveți scenariul pe de rost, este foarte bine.

Pentru partea conștientă, de fiecare dată când te surprinzi că nu te iubești pe tine așa cum ești, spune afirmația:

„STOP! Așa gândeam/simțeam/făceam până acum. Acum aleg să ma iubesc pe mine cu adevarat, așa cum sunt

E important să conștientizezi că atunci când te lupți cu ceea  ce se întâmplă, cu stările tale, trăiești în zbucium, în neiubire de sine. Când nu te iubești pe tine nu îți poți manifesta potențialul maxim pentru că îți blochezi energia și puterea interioară, spiritul.

Neiubirea de sine vine din necunoașterea de sine. Nu știi cine ești cu  adevărat, nu ți-ai conștientizat potențialul.

Ai venit pe pământ să experimentezi și să te bucuri de fiecare experiență. Asta pentru că fiecare experiență îți aduce lecții de viață valoroase care te ajută să evoluezi.

PASUL 7 – Stabilirea unui plan de acțiune concret pentru susținerea iubirii de sine în 6 mari domenii din viață.

Acum dacă tot te- ai sincronizat cu energia iubirii de sine e important să o menții. Faci asta lucrând atât la nivelul de subconștient cât și pe partea conștientă.

Pentru a lucra cu subconștientul folosești tot metoda Scenariul astfel:

Secvența 1

mă determină să nu mă iert, accept și iubesc pe mine cu adevărat, așa cum sunt și indiferent de circumstanțe.

Secvența 2

Optez să mă iert, accept și iubesc pe mine cu adevărat, așa cum sunt și indiferent de circumstanțe.

Simt că mă iert, accept și iubesc pe mine cu adevărat, așa cum sunt și indiferent de circumstanțe.

Mă iert, accept și iubesc pe mine cu adevărat, așa cum sunt și indiferent de circumstanțe.

IMPORTANT! scrii cu mânuța ta textul întreg în prima zi și apoi îl citești în fiecare zi, atâta timp cât ai nevoie. Dacă simți să citești de mai multe ori pe zi sau să înveți scenariul pe de rost, este foarte bine.

Pentru partea conștientă, de fiecare dată când te surprinzi că nu te ierți, accepți și iubești pe tine așa cum ești, spune afirmația:

„STOP! Așa gândeam/simțeam/făceam până acum. Acum aleg să ma iert, accept și iubesc pe mine cu adevărat, așa cum sunt și indiferent de circumstanțe.

Totodată e important să- ți stabilești și un plan de acțiune concret pentru menținerea iubirii de sine. În acest sens, la începutul verii am găsit pe blogul lui Pera Novacovici, unul dintre prietenii mei, un exercițiu practic care mi-a plăcut mai mult decât metoda cu care lucram eu. Cu permisiunea lui, o să- l împărtășesc și cu tine.

Analizează cum stai cu iubirea de sine în cele 6 domenii de mai jos, și descoperă 2 domenii în care acționezi prea puțin sau chiar deloc. Alege câte 1 activitate din cele două domenii deficitare și începe să le practici cât mai repede posibil. Ai mai jos, domeniile și activitățile aferente.

1.Iubirea de sine fizică

 • Mânănci în mod regulat (de exemplu, micul dejun, prânzul și cina)
 • Mănânci sănătos
 • Faci Sport
 • Ai o conduită preventivă legată de sănătate
 • Îți iei timp timp liber când ești bolnav
 • Faci masaj
 • Dansezi, înoți, faci plimbări, alergi, joci sporturi de echipă, cânți sau faci o altă activitate fizică distractivă
 • Ai o viață sexuală activă
 • Dormi suficient
 • Îmbraci hainele care îți plac
 • Îți iei vacanțe

2. Iubirea de sine psihică

 • Faci excursii de o zi sau mini-vacanțe
 • Iei pauze de la internet și telefon
 • Iți faci timp pentru auto-reflecție
 • Observi experiența ta interioară – gândurile, credințele, atitudinile, sentimentele
 • Faci psihoterapie
 • Scrii într-un jurnal
 • Citești literatură care nu are legătură cu munca
 • Faci ceva la care nu ești expert (hobby)
 • Participi la minimizarea stresului din viața ta
 • Explorezi domenii noi ale vieții
 • Iți dai frâu liber curiozității

3. Iubirea de sine emoțională

 • Trăiești cu oameni a căror companie îți place
 • Stai în contact cu oameni importanți din viața ta
 • Vorbești frumos cu tine ( fără critică )
 • Te iubești pe tine, iți place de tine
 • Recitești cărțile preferate, revezi filmele preferate
 • Identifici oamenii, locurile și activitățile preferate și le faci
 • Îți dai voie să plângi
 • Găsești lucruri care te fac să râzi
 • Participi la acțiuni civice sau voluntariat

4. Iubirea de sine spirituală

 • Iți faci timp pentru reflecție
 • Petreci timp în natură
 • Găsești o conexiune spirituală sau o comunitate
 • Ești deschis/a spre inspirație
 • Privești viata optimist
 • Ești conștient/ă de aspectele imateriale ale vieții
 • Te lași dus/ă de flow fără să controlezi tot
 • Ești deschis/ă la ideea că ”nu știi”
 • Meditezi
 • Te rogi
 • Ai compasiune și iertare pentru cei care îți greșesc
 • Contribui la cauzele în care crezi

5. Iubirea de sine în relații

 • Programezi  întalniri de conexiune regulate cu partenerul sau soțul / soția
 • Programezi activități cu copiii ( daca e cazul)
 • Îti faci timp să îți vezi prietenii
 • Tii legătura cu rudele
 • Petreci timp cu animalele tale de casă
 • Ești în contact cu prietenii de departe
 • Iți faci timp să răspunzi la e-mailurile și scrisorile personale
 • Permiți altora să facă lucruri pentru tine
 • Iți crești cercul social
 • Ceri ajutor atunci când ai nevoie de el
 • Împărtășesti o frică, speranță sau secret cu cineva în care ai încredere

6. Iubirea de sine in viața profesională

 • Faci pauze în timpul zilei de lucru (de exemplu, masa de prânz)
 • Iți dai timp să discuți cu colegii
 • Creezi un cadru relaxat, liniștit pentru a îndeplini sarcinile
 • Te apuci de proiecte sau sarcini care sunt interesante și pline de satisfacții
 • Stabilești limite cu clienții și colegii
 • Iți incarci bateriile în mod conștient
 • Ai un spațiu de lucru confortabil
 • Ai un plan de evolutie/promovare
 • Ai un grup mastermind pe plan profesional

Când ai integrat bine cele 2 activități alese, alegi altele două și tot așa până faci tot ceea ce ține de tine în plan conștient.

Și cu asta am terminat prezentarea detaliată a celor 7 pași ca să începi să te iubești pe tine cu adevărat.

Acum a venit rândul tău să te implici. Adică să- ți rezervi timp zilnic pentru a practica acești pași. 

Bineînțeles că aceasta nu este singura metodă prin care să începi să te iubești pe tine. Am ales- o pe aceasta pentru că din experiența mea de până acum e cel mai simplu de aplicat și o poți face fără să fii ghidată de un specialist.

De asemenea, te asigur că merită să investești timp să lucrezi acești 7 pași. Pe măsură ce vei lucra, o să începi să te bucuri de transformările care apar în viața ta.

Așa cum ți-am spus aplic cei 7 pași în ședințele individuale, iar cu persoanele care doresc să lucreze mai în profunzime am în tolba cu unelte și tehnici meditative pe care le-am învățat în cadrul cursurilor de formare.

Dacă îți dorești și tu să lucrezi cu tehnici mai puternice care dau și rezultate mai bune și să parcurgi ghidată de mine această călătorie, m-am gândit la ceva foarte fain și o să- ți spun despre ce este vorba în următorul material.

Eu sunt super încântată și am credința că îți va plăcea și ție. O să afli toate detaliile în câteva zile.

Până atunci, am rugămintea să-mi scrii cum ți se par uneltele și metoda și dacă îți surâde să te apuci de lucru.

Spor în tot ce îți propui,

Marcela Mantz

Mind & Soul Harmony Coach

PS ți- am împărtășit cu mare drag toate detaliile de la fiecare din cei 7 pași și m- aș bucura tare mult să aflu cum rezonezi cu această REȚETĂ.

Așa că nu uita să-mi scrii un comentariu.Mulțumesc pentru timpul și atenția ta.

Dacă ai prieteni cărora crezi că le-ar fi de folos informația, distribuie articolul folosind butoanele de mai jos.

Articolul anterior
Articolul următor

Citeste articole asemanatoare

Lasă un comentariu

3 comentarii la „7 pași ca să începi să te iubești pe tine cu adevărat”

 1. Buna Marcela sunt foarte încântată si bucuroasă ca am primit de la tine acesti 7 pasi .Am început sa lucrez săptămîna aceasta incep pasul 2.As dori sa tinem legatura in continuare.Mulțumesc cu recunoștință Dana

  Răspunde
 2. Buna doamna Marcela, sunt foarte bucuroasa ca am dat peste materialul d voastra si studiind ul pana la capat mi am dat seama ca mi a adus foarte multa bucurie in suflet si cel mai important eliberare de starea grea ,apasatoare care o aveam, cu cat citeam mai mult cu atat ma simteam mai bine si mai fericita.A fost tot ce am avut nevoie ca sa pot sa ma inteleg pe mine si sa ma accept asa cum sunt si sa nu mai fiu atat de dura, de rea cu mine insumi. Va multumesc din suflet ptr acest material pe care l ati pus la dispozitia noastra, ptr ca oricine are nevoie de el sa l poate citi; ptr mine a fost tot ce am avut nevoie ca sa merg inainte, blocajele acestea sunt atat de reale si daunatoare ptr sufletul nostru ca nici nu realizam pana nu suntem luminati. Slavit sa fie Dumnezeu ptr ca exista oameni ca d voastra care sunt gata sa se puna dispozitia celorlalti ca sa putem capata vindecare, eliberare (de toate starile si emotiile pe care ni le am indus inconstient) si in cele din urma evolutia sufletului nostru spre o stare mai buna, o treapta mai sus, urcand pe scara vietii cu multa recunostinta si bucurie in suflet ca am reusit sa biruim acele blocaje care ne au adus atatea amaraciune in suflet. Multumesc lui Dumnezeu nu doar ptr asta dar si ptr oameni ca d voastra care se pun in slujba societatii ptr imbunatatia si evolutia sinelui fiecarui suflet spre o stare mai inalta. Materialul d voastra este mana cereasca si l recomand cu toata increderea tuturor persoanelor care sufera din cauza acestor blocaje si lupte interioare fara sa realizeze cat sunt de daunatoare ptr sufletul lor.Doresc ca Dumnezeu sa va binecuvanteze in toate ariile din viata d voastra, atat familiale cat si profesionale si ma bucur ca existati. Cu multa caldura, Silvia.

  Răspunde

Lasă un comentariu