Inelul Gastric Virtual - Jurnal săptămâna 1

Marcela Mantz

Nu ceea ce mâncăm, ci ceea ce digeram ne face puternici;
nu ceea ce câștigăm, ci ceea ce economisim ne face bogați;
nu ceea ce citim, ci ceea ce ne amintim ne face înțelepți;
nu ceea ce profesăm, ci ceea ce practicăm ne face integri.
Francis Bacon

Numele meu este Marcela Mantz și așa cum ți-am promis o să te țin la curent cu modul în care decurge pentru mine personal programul Inelul Gastric Virtual.

Motivația mea de a urma această formare a fost:

 •  în primul rând pentru mine,
 • apoi pentru cei din familia mea,
 • cât și pentru persoanele care își doresc să dobândească și mențină kilogramele cu care se simt bine în pielea lor.

De aceea azi încep să-ți povestesc despre ceea ce am experimentat eu în prima săptămână de după formare. Înainte de a trece la povestea propriu-zisă o să îți spun pașii pe care i-am făcut în cadrul cursului de formare.

Așa cum ai văzut și pe pagina de prezentare, programul Inelul Gastric Virtual implică cel puțin 4 ședințe de implementare care se fac la interval de o săptămână și o înregistrare de 15 minute care este important să fie ascultată zilnic. În cadrul cursului am lucrat foarte mult și mulțumesc Sheilei pentru claritatea cu care ne-a prezentat informațiile și dedicarea cu care a lucrat cu grupul.

Ca la orice curs de formare, nu toate sesiunile practice s-au lucrat în contextul în care cursanții urmează să lucreze cu ei sau cu alte persoane. Și aici mă refer la intervalul de timp între sesiuni, interval care are drept scop așezarea implementărilor prin echilibrarea interioară a celui care le primește.

Așadar, înainte de a trece la sesiunile de lucru ni s-au prezentat câteva reguli de aur pentru reușita acestui program și am fost foarte încântată să descopăr că eu personal deja aplicam aceste lucruri în viața de zi cu zi. Apoi am trecut la stabilirea obiectivului în format SMART (găsești detalii și studiu de caz despre stabilirea obiectivelor în articolul de AICI și de AICI).

Chiar dacă pentru unele persoane aceste chestii introductive par doar "teoretice" sau "bla, bla, bla", din experiența mea de până acum, ca și terapeut și coach, insist să subliniez că dacă sari acești pași șansele de reușită se reduc foarte mult.

Continuând povestea din cadrul formării, prima  zi s-a încheiat cu implementarea Inelului Gastric Virtual într-o ședință de grup, urmând să avem timp de așezare a implementării până a doua zi când am și împărtășit cum am simțit fiecare dintre noi acest proces.

Și ca să nu te mai țin în suspans, îți mărturisesc că senzația este că acest Inel Gastric Virtual chiar a fost montat. Adică îl simt acolo în jurul stomacului, chiar dacă a fost implementat doar virtual.

În cea de-a doua zi, am făcut practic următoarele 3 ședințe, doar ca să vedem cum se fac efectiv. Îți dai seama că în mai puțin de 24 ore nu se așezaseră decât o mică parte din implementările făcute în cadrul primei sesiuni.

Și pentru că au fost persoane care mi-au scris că le pare rău că nu s-au înscris la curs, vreau să clarific un lucru foarte important. În cadrul cursului tu doar înveți și testezi metoda. Pentru rezultate e important să reiei toți pașii și să-i aplici exact cum este protocolul de lucru. Dacă rămâi doar cu ce s-a făcut în cadrul cursului, nu ai cum să obții rezultate de durată.

Revenind la povestea mea, pentru că după formare a urmat ziua liberă de Rusalii, am avut răgazul să testez în tihnă cum reacționează corpul meu atât fizic cât și emoțional la inelul gastric virtual.

Una din mâncărurile mele preferate sunt aripioarele picante de la KFC și deși știu că nu e sănătoasă, cam la un interval de 1 lună sau 2, îmi permit să mă abat de la alimentația sănătoasă. Așa că luni, imediat după formare, am fost la KFC ca să testez dacă într-adevăr porția mâncată de obicei se reduce natural și de la sine. Mare mi-a fost surpriza să constat că nu mâncasem nici măcar jumătate din cât mâncam altă dată și am simțit că m-am săturat și chiar nu mai doresc să termin ceea ce îmi cumpărasem. Concluzia, primul test trecut cu brio. Și testul micșorării porțiilor de la sine l-am trecut în fiecare din zilele următoare, indiferent de circumstanțe.

Următorul test a fost cel al fructelor.  Poate ai văzut postarea mea de pe Facebook, unde mi-am exprimat fericirea și recunoștința pentru faptul că am reușit,de la sine și natural, să nu mai mănanc 2 kg de fructe pe zi, ci doar 1 bol mic în ultimile 4 zile. Pentru detalii dă click pe pozele de mai jos și citește comentariile.

 

Între timp am început să povestesc celor care deja se înscriseseră pe o listă de așteptare să urmeze programul  despre rezultatele mele și cineva a avut o replică la care nu ma așteptam.

"Normal că pentru tine o să funcționeze Inelul Gastric Virtul exact la parametrii din studiile de caz. De când te știu ești perseverentă, conștiincioasă și aplici ca la carte ceea ce înveți. Îți dai seama că cele mai multe persoane cu probleme de greutate nu au determinarea ta, printre care și eu.  Ce se întâmplă în acest caz?...există posibilitatea ca pentru mine să fie o nouă metodă care nu funcționează, deși studiile arată că reușita este de 95%. Pentru cei ca mine ce soluție ai?"

Mărturisesc că aceste cuvinte m-au pus serios pe gânduri. Fiind o metodă nou adusă în România, nu există cazuistică pentru români. Ceea ce funcționează pentru alte nații poate să nu funcționeze la aceiași parametri la noi. Ce se va întâmpla în sufletul celor care deja au tot testat și testat diferite programe de control a greutății dacă nu reușesc nici cu această metodă?

Și am luat hotărârea de a face un experiment pe mine personal și anume să testez programul din altă perspectivă, asumându-mi totodată rezultatele oricare ar fi ele. Astfel am pus-o puțin pe pauză pe Marcela cea conștiincioasă, perseverență, etc... și mi-am scos la suprafața și activat, acea parte din mine dezorganizată, delăsătoare, care amâna să facă lucruri deși știe că sunt vitale. Dacă nu ai formare în NLP, te sfătuiesc nici măcar să nu testezi acest lucru, pentru că sunt niște consecințe care te pot dezechilibra. La mine, de exemplu, această activare mi-a mărit timpul de pregătire pentru ședințele cu clienții, unde condiția esențială este să fiu în echilibru și armonie cu mine.

Zis și făcut, cu asumarea consecințelor, începând cu ziua de marți (a doua zi de după formarea în Inelul Gastric Virtual) în timpul meu liber acționez din altă perspectivă, contrar a ceea ce sunt când este vorba de implementat metode noi. Astfel, nu am reluat nimic din ce am făcut la curs și am aplicat doar ce mi-am amintit și aveam chef să fac.

De aceea,

--> nu am ascultat înregistrarea zilnică de 15 minute care consolidează implementările făcute în timpul sesiunilor pentru schimbarea permanentă a comportamentului față de mâncare,

--> nu am mâncat încet și conștient, am mâncat și când mă simțeam sătulă și de câte ori aveam senzația de foame.

--> Mai mult, am renunțat și la plimbarea de dimineață în parc pe care o făceam zilnic de multă vreme.

Adică fix pe invers decât prevăd regulile de aur ale programului Inelul Gastric Virtual.

Singurul lucru pe care l-am respectat, pentru că l-am făcut înainte de activarea părții nonconformiste din mine, a fost să-mi cumpăr o hăinuță nouă în care îmi doresc să arăt bine într-o lună. Poate îți amintești și de această postare în care se poate vedea și data exactă 🙂

Spre sfârșitul săptămânii trecute, am primit un mail cu o anume provocare pentru participanții la cursul de formare. Nerăbdătoare să răspund provocării, am început să probez din hainele pe care nu le-am mai îmbrăcat, pentru că îmi rămăseseră mici, ca să văd în ce stadiu sunt.

Și...surpriză...am constatat că unele din ele îmi vin și pot să le port, ceea ce am și făcut în weekend.

Plină de entuziasm m-am repezit la rochița cumpărată să văd dacă măcar îmi trece de șolduri...și a trecut...

Am îmbrăcat-o și mă așteptăm să nu se închidă fermoarul de la spate lung de 90 cm...și l-am închis.

Mai mult de atât, dacă îmi țin puțin burta o pot și purta pe stradă. Da, ai poza jos și te poți convinge cu ochii tăi.

Repede, repede pe cantar...minus 3 kg, am luat centimetrul ...minus 2cm în talie.... URA! URA!URA!

Având în vedere că am obținut o victorie intermediară, în weekend am sărbătorit tot din postura contrară ființei mele; adică am mâncat tot ce mi-a venit și de mai multe ori decât de obicei, am băut bere...Oricât de bună a fost mâncarea comandată, oricât de rece a fost berea, am mâncat și am băut cam jumătate din cât făceam altădată. Și asta nu pentru că m-am abținut ci pentru că am simțit că m-am săturat și îmi este bine.

Concluzia mea este că e atât de puternică această tehnică Inelul Gastric Virtual, că cel puțin în prima săptămâna funcționează perfect și în cazul în care ești "Gică-contra".

Experimentul continuă din aceiași postură...așa că stai aproape să afli ce s-a mai întâmplat în săptămâna a doua. Pagina de prezentare a tehnicii o poți accesa AICI.

 

Click aici pentru Jurnal săptămâna 2

Marcela Mantz

Mind & Soul Harmony Coach

Terapeut Certificat International

Inelul Gastric Virtual

Te invit să scrii mai jos la comentarii, care este părerea ta sau dacă ai întrebări sau nelămuriri.

Comentarii

2 Comments

 • GETA

  Reply Reply 15 iunie 2017

  Marcela, iti multumesc pentru ce ai impartasit aici. Tot ce am citit a dus la activarea vointei de a reusi si eu prin parcurgerea programului. Faza cu”gica -contra ” e foarte tare, pentru ca acest „gică” mi- a dat de furcă.
  Astept cu interes urmatoarea postare!

  • Marcela

   Reply Reply 17 iunie 2017

   cu drag, Geta 🙂 Ma bucur ca prin ceea ce am scris ti-am fost de ajutor.

* Denotes Required Field