Ce poti face „sa scapi de datorii”

Daca vrei „sa scapi de datorii”, mai ales daca nu ai bani pentru a le plati, grijile nu vor rezolva nimic in acest caz. Stiu ca pare natural si logic sa iti faci griji, dar acest lucru se datoreaza exclusiv faptului ca asa ai fost invatat sa reactionezi. Teama si grijile nu vor face altceva decat sa-ti blocheze si mai mult fluxul financiar. Ai doua optiuni si anume:

 • sa gasesti tot felul de pretexte pentru a-ti justifica faptul ca nimic nu functioneaza in cazul tau
 • sa te orientezi catre solutii  si sa-ti modelezi o viata diferita

Un cititor al site-ului, si anume Cornel, a ales sa caute solutii si mi-a trimis mailul de mai jos:

„…la inceputul anului trecut mi-am dorit ca pana la sfarsitul anului sa scap de datorii si sa merg si in concediu. Am citit intr-o carte ca e bine sa fac si afirmatii pozitive referitoare la dorinta mea si am tot spus „sunt bogat si imi platesc cu usurinta datoriile”. Din pacate nu m-am imbogatit, ci din contra datoriile mele au crescut.

Din articolele scrise de tine ( De la promisiuni si dorinte la obiective personaleCe-a fost a fost, invata lectiile si mergi mai departe) am inteles ca nu mi-am transformat dorinta in obiective si nu mi-am facut un plan de actiune. Totusi cred ca daca nu ai bani, nu ai bani, si basta! Ce poti face cu datoriile, mai ales daca nu ai bani sa le platesti? 🙂

Mi-ar placea sa faci un studiu de caz pe site cu aceasta problema cu care se confrunta mai multi oameni.”

Am acceptat cu mare drag sa fac studiul de caz propus si iti prezint, pe scurt, pasii din articolul anterior, aplicati specific la situatia descrisa de Cornel.

 

Are convingeri limitative despre bani pe care e important sa le identifice. Una dintre ele: daca nu ai bani, nu ai bani, si basta!”

Transformarea dorintei sa scap de datorii  in obiectiv (gasesti explicatii suplimentare AICI):

I. Formulare pozitiva: Sa gestionez cu intelepciune si discernamant banii astfel incat sa am un surplus.

II. Timpul prezent: Gestionez cu intelepciune si discernamant banii astfel incat sa am un surplus.

III. Specific: Gestionez cu intelepciune si discernamant  banii astfel incat sa am un surplus.

IV. Masurabil: Gestionez cu intelepciune  si discernamant banii astfel incat sa am un surplus de X lei.

V. Accesibil: Imi gestionez cu intelepciune si discernamant  banii astfel incat sa am un surplus de X lei.

VI. Relevant: Relevanta unui obiectiv se evalueaza in raport cu valorile personale. E important sa-si stabileasca sistemul de valori.

VII. Incadrat in Timp: 

In perioada februarie-decembrie 2017, imi gestionez cu intelepciune si discernamant banii astfel incat la sfarsitul anului sa am un surplus de X lei.

Observi ca am inlocuit „scap de datorii” cu „gestionez cu intelepciune si discernamant banii”, pentru ca in primul caz focusul este pe „datorii” si astfel le vei atrage in continuare in viata ta.

Planul de actiune va cuprinde urmatoarele activitati:

 • notarea zilnica a cheltuielilor si incadrarea lor pe grupe (necesitati, bucurii, dezvoltare personala, cheltuieli semnificative, libertate financiara, daruire)
 • bilant lunar pentru verificarea incadrarii in procentele recomandate pentru gestionarea banilor (necesitati*55% din venituri, bucurii*10% din venituri, dezvoltare personala*10% din venituri, cheltuieli semnificative*10% din venituri, libertate financiara*10% din venituri, daruire*5% din venituri)
 • analiza lunara a necesitatilor pentru optimizarea cheltuielilor

La activitatile de mai sus am tinut cont de abilitatea „poate sa faca ce isi propune” (lectia de la realizari) si de resursele pe care le-a folosit pentru realizare si anume perseverenta si disciplina.

Pentru invatarea lectiilor de la dezamagiri,  gestionarea cu intelepciune a banilor – gasesti detalii in materialul primit la inscrierea la newsletter „6 pasi pentru DEBLOCAREA fluxului energetic al banilor”. 

Mergand in continuare la resursele necesare gestionarii cu intelepciune a banilor, primul lucru pe care e important sa il faca este asumarea responsabilitatii pentru atragerea acestei datorii. Formularea din mail la persoana a doua, in loc de persoana intai,

Ce poti face cu datoriile, mai ales daca nu ai bani sa le platesti?” 

arata clar neasumarea in totalitate a responsabilitatii pentru gasirea unei solutii. Am explicat pe larg acest lucru in articolul de AICI.

Daca te afli intr-o situatie similara, constientizeaza ca tu ai atras aceasta datorie pe multiple nivele si cel mai probabil ani la rand. De aceea, simpla repetare a afirmatiei:

„sunt bogat si imi platesc cu usurinta datoriile”  

legata de o pretinsa „bogatie”, nesustinuta in plan fizic iti va creea doar conflicte interioare pentru ca in mintea ta se deruleaza si dialogul interior:

„Am datorie de X lei…

Am o datorie de X lei…

Am o datorie de X lei…

Cum o sa platesc aceasta datorie?”

Sunt doua conversatii diferite, si cel mai probabil cea careia îi corespund emotiile cele mai puternice este cea referitoare la datorii, pentru ca aceasta este experienta ta directa actuala. In acest caz, tu atragi din ce în ce mai multe motive de stres, temeri, griji si cel mai probabil din ce in ce mai multe datorii, caci aceasta este realitatea cu care te afli în rezonanta.

Si daca te rogi intr-o stare de disperare, spunand: „Doamne, situatia mea financiara este oribila. TREBUIE sa ma ajuti; daca nu, sunt pierdut”, Universul iti va raspunde la vibratia emisa, la fel ca intotdeauna, iar tu vei atrage o realitate care iti va perpetua starea financiara care te umple de disperare.

Atragem in viata noastră acele lucruri cu care rezonam din punct de vedere energetic. Suntem inainte de toate fiinte energetice. Energia care ne alcatuieste vibreaza intotdeauna pe o serie de frecvente, pe care o numim „vibratia” noastra. Frecventele de vibratie care se afla în rezonanta se atrag reciproc. Opusul rezonantei este disonanta. Dacă frecventele de vibratie sunt disonante, ele se resping reciproc.

De exemplu, daca rezonezi cu o anumită bucata muzicala, starea ta de spirit se va schimba ori de câte ori o vei asculta, facandu-te sa iti doresti sa o reasculti din nou şi din nou. Nu este absolut necesar ca sentimentele pe care le simti sa fie întotdeauna pozitive. Este posibil sa asculti o bucata muzicala trista si sa rezonezi cu ea, schimbandu-ti starea de spirit in mod corespunzator. Disonanta opereaza in mod diferit. Daca iti este imposibil sa asculti o anumita bucata muzicala dintr-un motiv sau altul, explicatia este un proces de disonanta energetica. Nu numai ca nu te simti atras de energia muzicii respective, dar dimpotriva, o respingi.

Daca ni se intampla ceva, nu inseamna ca ne-am dorit respectivul lucru în viata noastra. Inseamna pur si simplu ca, dintr-un motiv sau altul, am rezonat cu frecventa de vibratie a energiei sale. Toate tiparele de la nivel constient si subconstient au o baza energetica, iar vibraţia noastra personala reprezinta rezultanta tuturor acestor energii. De aceea, e important sa descoperim si eliminam tiparele de pe nivelele mai profunde ale fiintei noastre, care ne impiedica sa atragem ceea ce ne dorim.

Marea majoritate a gandurilor si emotiilor pe care le asociezi cu orice subiect se petrec sub pragul atentiei tale constiente, la nivelul subconstientului. Oamenii de stiinta au constatat că 94-96% din acţiunile noastre sunt motivate de ganduri  si sentimente aflate in afara controlului nostru constient.

Daca doresti sa te bucuri de bunastare financiara, dar sistemul convingerilor tale include idei de genul:

„banii sunt sursa tuturor relelor”

„banii sunt ochii necuratului”

„trebuie sa muncesc din greu ca sa castig bani”

„niciodata nu pot avea suficienti bani”

gandurile tale emit o vibratie care nu se afla în rezonanta cu ideea

„Imi doresc sa am foarte multi bani”.

Pentru ca lucrurile sa inceapa sa functioneze asa cum iti doresti, e important sa faci schimbari in viaţa ta, si ai nevoie de practica. Nu este indicat insa sa repeti anumite afirmatii de genul: „Sunt bogat”, care nu au cine stie ce semnificatie sau putere în cazul tau.

Tinand cont de tot ceea ce ti-am spus pana acum si din experienta de lucru in sedintele individuale, am creat doua programe online care te pot ajuta sa te resincronizezi cu vibratia bunastarii:

*pentru persoanele cognitive

Despre bani si cum ii atragi in viata ta 

care contine:

  • introspectii pentru descoperirea si transformarea tiparelor verbale, preluate de la parinti, rude, si din incidentele cu banii
  • afirmatii de reprogramare care difera de afirmatiile pozitive. Diferenta consta in faptul ca pe masura ce parcurgi pasii afirmatiilor de reprogramare lucrezi si cu o tehnica energetica de indepartare a rezistentelor care se opun implementarii. Cand faci afirmatii pozitive pe care vrei sa le implementezi, se poate ca o parte din tine care nu crede in ele sa se opuna procesului si astfel apar conflicte interioare care te dezechilibreaza. Afirmatiile de reprogramare vindeca in principal emisfera stanga a creierului, cea logica si analitica, abordand atat mintea cat si sufletul.
  • metoda cognitiva de schimbare a convingerilor limitative

*pentru persoanele spirituale

Vindeca relatia cu banii si devino un magnet pentru ei 

care contine:

 • meditatii ghidate care te conduc intr-o stare de constiinta extinsa ca sa te poti conecta profund cu subconstientul tau si sa schimbi  21 convingeri limitative de baza 
 • meditatie ghidata de manifestare pentru a deveni un magnet pentru bani
 • jocuri pentru atragerea abundentei

Simpla intelegere a procesului de a „scapa” de datorii si dorinta de a-ti schimba convingerile si tiparele nu sunt suficiente pentru a-ti creea o alta realitate. E important sa iei o decizie si sa faci ceva cu viata ta, chiar daca acum ai datorii.

Asa cum spune Yogi Raman:Nu exista experiente negative, ci doar ocazii de a creste, de a învata si de a avansa pe drumul autocontrolului. Chiar si durerea poate fi un invatator minunat.”

De aceea, incepe cu inlocuirea dialogului interior „sa scap de datorii” si cand te surprinzi ca il derulezi, opreste-te si spune:

„STOP! Asa gandeam pana acum; acum aleg sa gestionez cu intelepciune si discernamant banii, astfel incat sa am un surplus”.

Apoi, fa tot posibilul sa-ti formulezi obiectivul si planul de actiune, sa identifici tiparele si convingerile limitative si sa le transformi. Doar asa iti vei schimba vibratia personala si vei incepe sa rezonezi cu alta realitate, cea in care iti platesti datoriile si ai si surplus.

 

 

Cu drag,

Marcela

 

 

 

PS Gasesti detalii despre programele prezentate, persoane cognitive AICI si persoane spirituale AICI

PPS Chiar daca subiectul banilor este un punct sensibil pentru tine, te invit sa scrii la comentarii parerea ta si ce faci „sa scapi de datorii”. De asemenea, distribuie articolul  si prietenilor tai, astfel incat sa ii ajuti „sa scape de datorii” si sa gestioneze cu intelepciune si discernamant banii.

 

 

 

Articolul anterior
Articolul urmator
Opt In Image

Ti-a placut acest articol? Daca da, alatura-te abonatilor care primesc saptamanal sugestii si articole despre cum sa fie in armonie cu sufletul lor. In plus vei primi un ghid despre cum DEBLOCHEZI fluxul energetic al banilor si te bucuri de abundenta financiara.

Lumina, Iubire si Armonie in suflet. Marcela Mantz

Citeste articole asemanatoare

Comentarii Facebook

6 Comments

 • Victoria

  Reply Reply 27 ianuarie 2017

  Buna Marcela!Pot spune ca ma inteleg foarte bine cu banii,totul este ok pot spune ca sunt multumita si fericita,asta ti se datoreaza in mare parte tie,am invatat cum sa ma port cu banii,cum sa economisesc si sa ma bucur de toti banii pe care ii am si pe care ii primesc.MULTUMESC!

  • Marcela

   Reply Reply 7 februarie 2017

   Bravo, Victoria. Ma bucur ca prin ceea ce am scris te-am ajutat sa-ti schimbi atitudinea fata de bani. 🙂 cu drag.

 • Mihaela Andreescu

  Reply Reply 27 ianuarie 2017

  Buna! Citesc cu mult respect si interes articolele tale. Am o viata linistita si fara probleme insa consider ca oricind este bine sa invat ceva nou sau sa mai aflu o parere. Si cind simt nevoia aplic cu incredere ce am invatat. Ziua mea incepe cu multumiri si afirmatii si se incheie cu iertare. Tot ceea ce ne prezinti tu este adevarat si intr-adevar Universul ne trimite exact ceea ce ii cerem. Conditia este sa fim atenti la ceea ce vrem si la cit de sinceri si plini de incredere suntem atunci cind cerem. Si am si exemple pentru cei mai sceptici 🙂

  • Marcela

   Reply Reply 7 februarie 2017

   Mihaela, ma bucur ca rezonezi cu ceea ce scriu si ca esti deschisa sa inveti lucruri noi. Un mare BRAVO pentru faptul ca si aplici. 🙂

 • Geta

  Reply Reply 10 mai 2017

  Marcela, iti multumesc pentru indrumarea ta in disciplinarea mea financiara. Rezultatele sunt frumoase si se imbunatatesc pe zi ce trece. Multumesc si sunt recunoscatoare pentru articolele pline de invataminte si pentru programele minunate ale Marcelei!

  • Marcela

   Reply Reply 15 mai 2017

   Cu drag, Geta 🙂 ma bucur pentru realizarile tale. Multumesc pentru gandul bun.

Leave A Response

* Denotes Required Field